Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διοικητής δομής Πύργου – βιβλίο: Ο Χρήστος Τσιαχρής και οι “ναζιστικές εκδόσεις”
ΕΛΛΑΔΑ

Διοικητής δομής Πύργου – βιβλίο: Ο Χρήστος Τσιαχρής και οι “ναζιστικές εκδόσεις”

Διοικητής δομής Πύργου - βιβλίο: Η αντιπολίτευση ζητά την άμεση απομάκρυνσή του - Τι απαντά το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Διοικητής δομής Πύργου – βιβλίο:Αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι ο συγγραφέας Χρήστος Τσιάχρης, που έχει εκδώσει αμφιλεγόμενο βιβλίο, διορίστηκε διοικητής σε δομή αιτούντων άσυλο στον Πύργο Ηλείας. Την αποκάλυψη έκανε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Γιώργος Καμίνης, τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου του ΚΙΝΑΛ. «Μόλις δημοσιεύτηκαν οι διοικητές των δομών προσπαθήσαμε, μιας και το υπουργείο δεν θεώρησε απαραίτητο να προσκομίσει τα βιογραφικά τους, να μάθουμε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που θα κληθούν να διαχειριστούν το πολύ λεπτό αυτό ζήτημα στις τοπικές κοινωνίες.

Δυστυχώς, τα πρώτα ευρήματα είναι απογοητευτικά και ενδεικτικά της επιπολαιότητας με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το προσφυγικό. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι κάποιος κύριος ο οποίος τοποθετήθηκε διοικητής της δομής στον Πύργο, συγγραφέας του βιβλίου “Μιναρέδες: Οι Λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη“. Αντιλαμβάνεστε πως με επικεφαλής έναν άνθρωπο που εμφορείται από τέτοιες ιδέες, μια μικρή δομή μακριά από τη δημοσιότητα, όπως αυτή του Πύργου, μπορεί να καταστεί πραγματικό κολαστήριο για αυτούς τους ανθρώπους», σημειώνει ο κ. Καμίνης.

Σύμφωνα με την «ΕφΣυν», οι εκδόσεις, μέσω των οποίων ο Χρήστος Τσιαχρής εξέδωσε το βιβλίο του, έχουν επίσης βάλει την υπογραφή τους σε  βιβλία του Περίανδρου, κατά κόσμον Αντώνιου Ανδριτσόπουλου, πρώην υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής και καταδικασμένου για την απόπειρα δολοφονίας του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή το 1998. Κυκλοφορούν και βιβλία του Χίτλερ, του Γκέμπελς και άλλων διεθνών ναζιστών, όπως ο Ιούλιος Εμπολα και ο Ρομπέρ Μπραζιγιάκ. Η Εταιρεία της Θούλης ήταν γερμανική ακροδεξιά οργάνωση του Μεσοπολέμου, είχε σήμα τη σβάστικα και αποτέλεσε τη μήτρα των φονικών ναζιστικών ταγμάτων εφόδου.

Η καταγγελία του ΚΙΝΑΛ

To Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει ότι η ΝΔ διόρισε ακροδεξιό συγγραφέα στη θέση του διοικητή δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στον Πύργο και μάλιστα με υπογραφή του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, πρόκειται για άνθρωπο που συνεργάζεται με εκδοτικό οίκο, ο οποίος εκδίδει ομιλίες του Χίτλερ και άλλα ναζιστικά βιβλία.

«Του έκανε δώρο μισθό 3.000 ευρώ για τη διοίκηση μίας δομής δυναμικότητας 80 ατόμων. Η επιλογή έγινε από επιτροπή που αποτελείται από τρία κομματικά στελέχη, που τέθηκαν επικεφαλής των δύο γενικών γραμματειών του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Αυτό είναι το δήθεν επιτελικό κράτος της ΝΔ», σημειώνει το Κίνημα Αλλαγής, καλώντας την κυβέρνηση να ανακαλέσει τους διορισμούς των διοικητών και η νέα διαδικασία επιλογής να γίνει με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο. «Ο πρωθυπουργός οφείλει να απομακρύνει τους υπαίτιους. Αλλιώς καθίσταται συνένοχος…», τονίζει.

Κύκλοι του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφεραν σε απάντηση του δημοσιεύματος:

Ο διορισμός Διοικητών στοχεύει στην ανάληψη της διοίκησης των 32 υφιστάμενων δομών φιλοξενίας αιτούντων άσυλο από το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου, δομές που σήμερα την διαχείριση τους έχουν Διεθνείς Οργανισμοί και ΜΚΟ. Οι διαδικασίες είναι αυτές που προβλέπονται από τον νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2016, αλλά ουδέποτε τον εφάρμοσε, επειδή προφανώς επέλεξε να αφήσει τη διαχείριση του μεταναστευτικού στις ΜΚΟ. Επιτέλους η ελληνική πολιτεία αναλαμβάνει τη διαχείριση των δομών, σε πείσμα πολλών! Οι επιλογές διοικητών έγινε σύμφωνα με το Άρθρο 11 του ν 4375 / 2016 και η επιλογή των προσώπων έγιναν βάσει αξιολόγησης τυπικών και ουσιαστικών προσόντων και όχι πολιτικών ή άλλων κριτηρίων.

Ο επιλεγείς Διοικητής της Δομής Πύργου, Χρήστος Τσιαχρής είναι εν ενεργεία στρατιωτικός Δικαστής, θέση από την οποία προτίθεται να παραιτηθεί. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και κατέχει δύο Διπλώματα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο και στην Κοινωνιολογία του Δικαίου. Είναι γνώστης της Αγγλικής και της Γαλλικής γλώσσας. Κατηγορείται σήμερα για την επιλογή του εκδοτικού οίκου που εξέδωσε το βιβλίο του στην Ελλάδα, ως συνέχεια υποτροφίας στην Ελβετία (Πανεπιστήμιο της Λουκέρνης) και το οποίο είναι κατατεθειμένο στην Υπηρεσία του και έχει παρουσιαστεί δημοσίως σε πληθώρα εκδηλώσεων Δήμων και λοιπών φορέων στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι ο επιλεγείς Διοικητής της άλλης δομής στην Ηλεία είναι ο πρώην Δήμαρχος, Ναμπίλ Μοράντ.

ΣΥΡΙΖΑ: Να απομακρυνθεί ο νέος διοικητής της δομής προσφύγων στον Πύργο

Να απομακρυνθεί ο νέος διοικητής της δομής φιλοξενίας προσφύγων στον Πύργο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ. Με δήλωση του τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργου Ψυχογιού, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ο κ. Χρήστος Τσιαχρής, ο οποίος διορίστηκε διοικητής της δομής στον Πύργο, «είναι θιασώτης της μισαλλοδοξίας και διακατέχεται από ισλαμοφοβικές αντιλήψεις».  Ο κ. Ψυχογιός κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συνεχίζει την εντεκάμηνο εναγκαλισμό με την ακροδεξιά στα θέματα του προσφυγικού και υπογραμμίζει ότι ο νέος διοικητής της δομής στον Πύργο έχει κυκλοφορήσει ένα «πόνημα» το οποίο τιτλοφορείται «Μιναρέδες – Οι λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη» και μάλιστα από έναν εκδοτικό οίκο μέσω του οποίου έχουν δημοσιευθεί τα έργα των περισσότερων θεωρητικών του ναζισμού!

«Ως εκ τούτου, ο κος Τσιαχρής είναι ο πλέον ακατάλληλος άνθρωπος για να εκτελέσει χρέη υπαλλήλου, πολλώ δε μάλλον Διοικητή σε μια δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει τους κατατρεγμένους ανθρώπους ως εισβολείς που υπηρετούν ένα «οργανωμένο» σχέδιο «αλλοίωσης του πολιτισμού» δεν έχει καμία δουλειά να προΐσταται σε Δομή», τονίζει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

Να προβεί σε άμεσες ενέργειες ο υπουργός

«Ο Υπουργός πρέπει να προβεί σε άμεσες ενέργειες για να επανορθώσει αυτό το τεράστιο ατόπημα και να διασφαλίσει ότι εν λόγω κύριος που θεωρεί τους πρόσφυγες κατώτερα όντα και ενστερνίζεται το ναζιστικό δηλητήριο, δεν θα έχει οποιονδήποτε θεσμικό ρόλο ή εμπλοκή στη δομή φιλοξενίας. Δεν γίνεται να βάζεις «το λύκο να φυλάει τα πρόβατα», ούτε βέβαια ανθρώπους που η χώρα έχει υποχρέωση να αντιμετωπίζει αξιοπρεπώς και να σέβεται τα δικαιώματά τους», καταλήγει ο κ. Ψυχογιός.

Δείτε ακόμη

Άγρια κόντρα Δένδια με ΣΥΡΙΖΑ για Έβρο – Επικίνδυνοι και άσχετοι στη ΝΔ, λέει ο Κοτζιάς

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις