Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Vοlley League: Αγωνιστικά ο τίτλος
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Vοlley League: Αγωνιστικά ο τίτλος

Vοlley League: Η απόφαση που πάρθηκε επαναφέρει ομάδες σε γήπεδο και η μάχη για τον τίτλο θα κριθεί αγωνιστικά, όχι με κληρωτίδα.

Vοlley League: Αντίθετα με ότι έγινε στο μπάσκετ συνολικά και στο γυναικείο βόλεϊ, στη Volley League ανδρών η απόφαση που πάρθηκε επαναφέρει ομάδες σε γήπεδο και η μάχη για τον τίτλο θα κριθεί αγωνιστικά, όχι με κληρωτίδα. Ειδικότερα, στο πρωτάθλημα της Volley League των ανδρών το αδιέξοδο στο Δ.Σ. δεν συνεχίστηκε και αποφασίστηκε να έχουμε διεξαγωγή Final 4 στο ουδέτερο ΟΑΚΑ για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Final 4 στο οποίο θα συμμετάσχουν οι τέσσερις πρώτοι της βαθμολογίας, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Φοίνικας Σύρου.

Αρχικά συζητήθηκε η πιθανότητα διακοπής της σεζόν με πρωταθλητή ή χωρίς και επτά ομάδες τάχθηκαν υπέρ του να παιχτεί στο γήπεδο ο τίτλος, αλλά δεν συμφωνούσε η Ελπίδα Αμπελοκήπων. Λίγο πριν το αδιέξοδο, όμως, η πρόταση που έκανε ο Παναθηναϊκός έδωσε λύση στις όποιες αμφιβολίες, με την πρόταση να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η σεζόν με τη διεξαγωγή ενός άτυπου Final 4 στο ΟΑΚΑ με τη συμμετοχή των τεσσάρων πρώτων. Στη συγκεκριμένη πρόταση ψήφισαν θετικά όλοι εκτός από τον ΠΑΟΚ και έτσι βρέθηκε διέξοδος.

Vοlley League: Οι λεπτομέρειες

Όπως όλα δείχνουν το πιθανότερο είναι το Final 4 με το οποίο θα ολοκληρωθεί και τυπικά η σεζόν στη Volley League ανδρών να γίνει στα τέλη Ιουνίου, ενώ δεν αποκλείεται και μικρομετάθεση με την ημερομηνία να μετακινείται αρχές Ιούλη. Την ακριβή ατζέντα, πάντως, θα την αποφασίσει η λίγκα σε συνεργασία με την ΕΟΠΕ και την ΓΓΑ.

Ο δε τρόπος θα είναι ένας κλασσικός για Final 4 με τα ζευγάρια των ημιτελικών να προκύπτουν από τη βαθμολογική θέση των ομάδων κατά την παύση της αγωνιστική δραστηριότητας λόγω της επαπειλούμενης τότε πανδημίας του κορωναϊού. Έτσι, ο ένας ημιτελικός θα παιχτεί μεταξύ Ολυμπιακού και Φοίνικας Σύρου, ενώ το άλλο ζευγάρι θα είναι το ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός. Οι δε νικητές των ημιτελικών θα κοντραριστούν για τον τίτλο σε σειρά αγώνων στην κοινή ουδέτερη έδρα, με τον πρωταθλητή να αναδεικνύεται στις δύο νίκες (σειρά των τριών των πολύ αγώνων).

Δείτε ακόμη

Λατινοαμερικάνικη ποδοσφαιρική απελπισία
Ιταλία: «Στρέβλωση» καταγγέλλουν οι ποδοσφαιριστές
Κόκε και Ροναλντίνιο, βίοι παράλληλοι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις