Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γαλάζιες σημαίες 2020 Ελλάδα: Δείτε όλες τις παραλίες – Σαρώνει η χώρα μας
ΕΛΛΑΔΑ

Γαλάζιες σημαίες 2020 Ελλάδα: Δείτε όλες τις παραλίες – Σαρώνει η χώρα μας

Γαλάζιες σημαίες 2020 Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος "Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις για ακτές και μαρίνες.

Γαλάζιες σημαίες 2020 Ελλάδα: Η Ελλάδα σάρωσε στις Γαλάζιες Σημαίες κερδίζοντας τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες, με 497 βραβευμένες ακτές, 14 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας. Πρόκειται για την καλύτερη διαφήμιση για την χώρα την περίοδο του κορωνοϊού που το τουριστικό προϊόν δοκιμάζεται σε όλο τον κόσμο.  Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.895 ακτές, 691 μαρίνες και 82 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο. Διανύοντας την τέταρτη δεκαετία υλοποίησης του Προγράμματος στη χώρα μας, γαλάζιες σημαίες θα κυματίσουν και φέτος στις ελληνικές ακτές, επιβραβεύοντας την εξαιρετική ποιότητα υδάτων και το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουόμενους, και διασφαλίζοντας με τα κριτήρια καθαριότητας και υγιεινής την προστασία της δημόσιας υγείας.

Xαιρετισμός Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη: Φίλες και φίλοι το 2020 περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά οι Γαλάζιες Σημαίες έχουν ξεχωριστή σημασία για τον ελληνικό τουρισμό. Κάθε Γαλάζια Σημαία δεν σηματοδοτεί μόνο ότι η ακτή, η μαρίνα, το τουριστικό σκάφος στο οποίο ανεμίζει παρέχει ολοκληρωμένες και πολύ υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Φέτος οι Γαλάζιες Σημαίες συμβολίζουν επιπλέον την επιθυμία και τη θέληση να επιστρέψουμε στην ομαλότητα. Όλοι όσοι δουλεύουμε για τον ελληνικό τουρισμό, θα έλεγα όλοι οι Έλληνες χαιρετίζουμε τις φετινές βραβεύσεις του Προγράμματος Γαλάζια Σημαία σαν ένα σύνθημα, ότι ο αγώνας για να πάρουμε πίσω τη ζωή μας έχει ξεκινήσει. Εύχομαι καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε όλους.

Η λίστα με τις 497 ακτές, τις 14 μαρίνες και τα 6 τουριστικά σκάφη που πήραν Γαλάζια Σημαία

galazia-simaia-ellada-2020

Γαλάζια Σημαία 2020 -Στατιστικά Στοιχεία

galazia-simaia-statistika

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις