Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 34χρονη Καλλιθέα – νέα: Είχε μελετήσει τα πάντα η γυναίκα που έριξε το βιτριόλι
ΕΛΛΑΔΑ

34χρονη Καλλιθέα – νέα: Είχε μελετήσει τα πάντα η γυναίκα που έριξε το βιτριόλι

34χρονη Καλλιθέα - νέα: Στο Θριάσιο μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η 34χρονη Ιωάννα, η οποία δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι έξω από την εταιρεία όπου εργάζεται στην Καλλιθέα, από άγνωστη γυναίκα.

34χρονη Καλλιθέα – νέα: «Αιμοδυναμικά σταθερή» είναι η κατάσταση της υγείας της 34χρονης που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι χθες το πρωί. Ο γιατρός της 34χρονης Ιωάννας, Πάρης Μπουλές, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ανέφερε ότι η «η κατάστασή της δυστυχώς είναι όπως την παραλάβαμε χθες», δήλωσε ο ίδιος, εξηγώντας ότι, «το 20% του σώματός της έχει δεχθεί φρικτό χημικό έγκαυμα». Ο γιατρός είπε ότι η άτυχη γυναίκα πέρασε φριχτούς πόνους και σημείωσε ότι όλοι παλεύουν να σώσουν το αριστερό της μάτι και το πτερύγιο του αριστερού αυτιού της. Εξήγησε ότι σήμερα θα γίνουν χειρουργεία για να αντιμετωπιστούν τα οιδήματα και περιγράφοντας τη στιγμή που έφτασε στο νοσοκομείο, είπε ότι μπήκε μέσα περπατώντας και ουρλιάζοντας από τους απερίγραπτους πόνους.

«Δεν μπορούσε καν να αρθρώσει λέξη από τους πόνους», είπε ο γιατρός και η απάντηση που πήρε από την νεαρή που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι και πάλι μέσα σε ουρλιαχτά, όταν τη ρώτησε τι έγινε, ήταν «μια γυναίκα με μαύρα μου πέταξε…». Όπως εξήγησε ο γιατρός, δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή της 34χρονης που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι, αλλά ο αγώνας ξεκινά για αυτήν τη γυναίκα στη φάση της αποκατάστασης.

34χρονη Καλλιθέα: Τι είπε στις Αρχές

«Δεν μπορώ να φανταστώ ποιο άτομο θα ήθελε να μου κάνει κακό. Αυτό που θυμάμαι είναι μια γυναίκα με μαύρα ρούχα να εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά μου, την ώρα που περίμενα το ασανσέρ στο κτίριο όπου εργάζομαι και να μου πετά ένα καυστικό υγρό». Αυτά ήταν τα μόνα λόγια, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, που είπε η 34χρονη γυναίκα σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, που μπόρεσαν να μιλήσουν μαζί της, για μόλις δύο λεπτά, στην κλινική, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Σημειώνεται πως στο ασθενοφόρο που μετέφερε την κοπέλα σήμερα, στο Θριάσιο, σε εξειδικευμένη μονάδα εγκαυμάτων, βρισκόταν η μητέρα και ο αδελφός της, οι οποίοι απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφεραν ότι θα μιλήσουν όταν έρθει η κατάλληλη ώρα καθώς προς το παρόν προέχει η υγεία της κοπέλας. “Μας πήραν από τη δουλειά της και μας είπαν ότι μια άγνωστη γυναίκα της έριξε βιτριόλι κι εξαφανίστηκε”, λέει ο πατέρας της 34χρονης στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”. “Ποια ήταν αυτή και γιατί να το κάνει; Δεν είχε τίποτα προβλήματα η κόρη μου, δεν είχε προσωπικές διαφορές με κάποιον. Δεν φαινόταν να τη βασανίζει κάτι”, προσθέτει.

Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας

Πού στρέφονται οι έρευνες

Αξιωματικός του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας επισκέφθηκε και σήμερα την 34χρονη στο νοσοκομείο, μετά τη χθεσινή της κατάθεση. “Δεν ξέρω ποια μπορεί να ήταν. Δύσκολα θα μπορούσα να την αναγνωρίσω, φορούσε μάσκα. Μου ήταν άγνωστη. Με αιφνιδίασε. Δεν πάει το μυαλό μου, ποια είναι η αιτία για να μου κάνει κάποιος κάτι τέτοιο. Δεν έχω διαφορές με κανέναν. Δεν με έχουν απειλήσει. Δεν μπορώ να υπολογίσω ποια είναι”. Οι αστυνομικές Αρχές έχουν κάνει πάντως “φύλλο και φτερό” το κινητό τηλέφωνο της κοπέλας για να εντοπίσουν στοιχεία, ενώ για κατάθεση έχουν κληθεί άτομα από τον στενό φιλικό και συγγενικό της περιβάλλον.

Σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου για να έχουν απόλυτη εικόνα όλων των κινήσεων καθώς οι διώξεις αφορούν βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη που δεν δικαιολογούν άρση του απορρήτου. Ταυτόχρονα, οι αξιωματικοί έχουν στείλει δείγμα του υγρού για να διαπιστώσουν για τι ακριβώς πρόκειται καθώς δεν φαίνεται να είναι καυστική ουσία που διατίθεται στα σούπερ μάρκετ ή σε καταστήματα που πωλούν χρώματα και είδη οικοδομών. Μέχρι το μεσημέρι είχαν καταθέσει περισσότερα από 8 άτομα, ανάμεσα τους και φίλες της άτυχης Ιωάννας, χωρίς όμως να προσφέρουν αξιοποιήσιμα στοιχεία για την αστυνομική έρευνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το θύμα είπε στους αστυνομικούς ότι η γυναίκα που της επιτέθηκε ήταν νεαρή σε ηλικία, χωρίς να γνωρίζει ποια είναι.

Γιατί ήταν προμελετημένη η επίθεση

“Αυτά τα εγκλήματα είναι σοκαριστικά γιατί είναι εγκλήματα προμελετημένα και δεν δείχνουν ίχνος μεταμέλειας από την άποψη ότι αγοράστηκε βιτριόλι και μπήκε στη διαδικασία να το κάνει πράξη. Είναι τελείως διαφορετικό από κάτι που γίνεται εν βρασμώ”, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ η εξελικτική ψυχολόγος, Στέλλα Αργυρίου, σχετικά με την επίθεση.

“Εκτός του ότι είναι σχεδιασμένο περνάει και από κάποια στάδια επεξεργασίας του εγκεφάλου”, πρόσθεσε η ίδια, ενώ επεσήμανε πως “είναι το αρρωστημένο μυαλό του θύτη, δεν μπορείς να δώσεις λογική εξήγηση σε ένα μυαλό που νοσεί”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις