Λευτέρης Αυγενάκης: Δυσκολίες μετά… κορονοϊού

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λευτέρης Αυγενάκης: Δυσκολίες μετά… κορονοϊού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Λευτέρης Αυγενάκης: Εκτός από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ο υφυπουργός Αθλητισμού, τώρα απέκτησε ξαφνικά άλλους δυο εχθρούς, που είναι η FIFA και η UEFA

21.05.2020 | 20:29

Λευτέρης Αυγενάκης: Δυστυχώς για τον Λευτέρη Αυγενάκη, η μετά κορονοϊό εποχή δεν φαίνεται να είναι και η καλύτερη. Εκτός από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ που τον κατηγορούν όπως ξέρουμε για τη στάση του υπέρ του Ολυμπιακού, τώρα απέκτησε ξαφνικά άλλους δυο εχθρούς, που είναι η FIFA και η UEFA. Συγκεκριμένα, υπήρξε απόφαση για μετάθεση των εκλογών της ΕΠΟ από το καλοκαίρι για τον ερχόμενο Οκτώβριο. Αυτή η απόφαση εξόργισε τον Χέρμπερτ Χούμπελ, που είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ και μίλησε για αυθαιρεσία. Ο κ. Αυγενάκης είχε υποσχεθεί ότι οι εκλογές θα διεξαγόταν κανονικά καλοκαίρι, αλλά η απόφαση για μετάθεση, κατά τον κ. Χούμπελ, σημαίνει ότι υπάρχει αθέμιτη πολιτική παρέμβαση. Μάλιστα εδώ  ο κ. Αυγενάκης είπε ότι ενημέρωσε FIFA και UEFA, κάτι που αρνούνται και οι δύο αυτές πλευρές.

Ο κ. Χούμπελ υποστηρίζει ότι οι εκλογές επρόκειτο να γίνουν τον Ιούλιο για να μπορούν οι επιτετραμμένοι της FIFA και της UEFA να επιβλέψουν την διαδικασία πριν από την λήξη της θητείας τους. Τώρα με την απόφαση αυτή, δυστυχώς για τον κ. Λευτέρη Αυγενάκη, προστέθηκε άλλος ένας αντίπαλός του. Έχει λοιπόν να αντιμετωπίσει ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΕΠΟ FIFA και UEFA, μέχρι στιγμής. Πιστεύουμε λοιπόν ότι τα μέτωπα είναι αρκετά και σύντομα πρέπει να καθίσουν  όλοι οι εκπρόσωποι στο ίδιο τραπέζι για να βρεθεί η κατάλληλη  λύση. Αλλιώς η FIFA και η UEFA θα αποτελέσουν τον νούμερο ένα αντίπαλο της σημερινής Αθλητικής Αρχής. Οπότε μόνο αυτό δεν χρειάζεται σήμερα η ανώτατη Αθλητική Αρχή. Η δημιουργία ακόμη περισσότερων αντιπάλων και ειδικά σε αυτή τη περίοδο που χρειάζεται σύνεση, ψυχραιμία αποφασιστικότητα, αλλά προπάντων θετική σκέψη.

Λευτέρης Αυγενάκης: Συμμαχίες της τελευταίας στιγμής

Η περίπτωση του Λευτέρη Αυγενάκη, ένωσε αλλά και δίχασε τα μεγάλα σωματεία της χώρας.  Το ένα μέτωπο, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ διαμόρφωσε σχεδόν κοινή γραμμή και όλοι μαζί κατηγόρησαν τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού για μεροληπτική στάση υπέρ του προέδρου του Ολυμπιακού. Τις τελευταίες ημέρες ακούγεται έντονα και φημολογείται ότι Σαββίδης και Αλαφούζος έχουν χαράξει πολύ έντονα την κοινή τους… μέθοδο για να «πολεμήσουν» τη γραμμή του Λευτέρη Αυγενάκη. Άλλωστε ο τελευταίος πριν από λίγες ημέρες πήγε να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Παιανίας, για να δει αν τηρούνται τα μέτρα, αλλά δεν του επιτράπηκε η είσοδος. Μάλιστα, καλά διαβάσατε, με το πρόσχημα ότι υπερασπίζεται την γραμμή Μαρινάκη. Φυσικά δεν είναι και ό,τι το καλύτερο για τον Υφυπουργό Αθλητισμού αυτή η εικόνα, αλλά και γενικά για την συνέχεια στο πρωτάθλημα.

Ο Τίγρης…

Θα αφήσουμε στην άκρη την πλευρά του Τίγρη προς το παρόν, που έχει άλλωστε κι ένα σημαντικό δικαστήριο στη Νέα Υόρκη αυτές τις ημέρες, κατηγορούμενος για κακοδιαχείριση κάποιων χρημάτων, μέσω της εταιρείας του. Στα θετικά όμως θα πρέπει να μνημονεύσουμε την άριστη συνεργασία που έχει με τον τεχνικό διευθυντή του, Βλάνταν Ίβιτς, αλλά και στην πολύ καλή εικόνα των κιτρινόμαυρων όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό.

Κινητικότητα στον ΠΑΟΚ

Στην πλευρά του ΠΑΟΚ πάντως υπάρχει σχετική κινητικότητα στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Άλλωστε ο Σαββίδης θα δει κι από κοντά πάλι τους ποδοσφαιριστές του, ενώ αναμένεται και συνάντηση με τους εκπροσώπους του Παναθηναϊκού. Έτσι πολλά και σημαντικά αναμένεται να συμβούν μετά την επικείμενη συνάντηση των δύο άλλων ισχυρών ανδρών. Φυσικά για να συμβεί αυτό θα πρέπει ο ομογενής πρόεδρος  του Δικέφαλου, να επιστρέψει από το Ροστόφ, όταν επιτραπούν οι πτήσεις και αρχίσει η… κανονικότητα από την Ρωσία. Άλλωστε οι προπονήσεις  άρχισαν από την Δευτέρα και η ομάδα μπαίνει σε κανονικούς ρυθμούς, αλλά τα τελευταία θύματα στη Ρωσία από τον κορονοϊό, δεν επιτρέπουν αισιόδοξες και γρήγορες προβλέψεις  για την επιστροφή του.  Άλλωστε όταν πατήσει το πόδι του στην  Τούμπα, θα έχει να σκεφτεί την αλλαγή του τεχνικού διευθυντή και κάποιες μεταγραφές.

Το μπάσκετ του ΠΑΟΚ

Κι ενώ ο Δικέφαλος στο ποδόσφαιρο πάει σχετικά καλά και υπάρχουν  ελπίδες  για περισσότερες επιτυχίες, στο μπάσκετ μάλλον δεν υπάρχει ούτε ίχνος για… σωσίβιο. Στο τέλος Φεβρουαρίου ο πρόεδρος του Εξάστερου ζήτησε να αναλάβει και την προβληματική ομάδα του Δικέφαλου, χωρίς να νοιάζεται αν κατηγορηθεί για την γνωστή πολυιδιοκτησία. Πρόβλημα το οποίο ζήσαμε όλοι μας και είδαμε την περίπτωση της Ξάνθης.

Ο φίλος μου ο Λευτεράκης

Το μόνο σίγουρο λοιπόν είναι ότι η κανονικότητα στα μέτωπα που αναφέραμε, αναμένεται να συνοδευτεί από αντιδράσεις και πολλά νέα μέτωπα. Τα οποία πρέπει ο Υφυπουργός Αθλητισμού να διαχειριστεί με τέτοιο τρόπο που να καταστεί, αν όχι για όλους, τουλάχιστον για τους περισσότερους ο… Λευτεράκης τους από την γνωστή ομώνυμη ελληνική ταινία. Οψόμεθα…

Δείτε ακόμη

Last Dance: Μύδροι από Γκραντ και… πιτσαδόρο!
Ο Μαρκ Μπάρτρα με ελληνικό τατουάζ: Ένας αρχαίος Έλληνας πολεμιστής καλύπτει όλη την πλάτη του
Σαλπιγγίδης: «Πόντιος γεννιέσαι. Θα μπορούσα να είμαι στον Πάοκ»
Exit mobile version