Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Κορονοϊός Ελλάδα: Ολική επαναφορά για το λιανεμπόριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορονοϊός Ελλάδα: Ολική επαναφορά για το λιανεμπόριο

Κορονοϊός Ελλάδα: Αγώνας ταχύτητας για να προετοιμαστούν και να προσαρμοστούν στους νέους κανόνες τα εμπορικά κέντρα – Οι όροι λειτουργίας και τα νέα μέτρα

Κορονοϊός Ελλάδα: Επιστροφή στην κανονικότητα για το σύνολο του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα, καθώς αναμένεται να ανοίξουν και τα εμπορικά κέντρα. Η σχετική απόφαση –δύο εβδομάδες νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό- ελήφθη χθες από την κυβέρνηση και κοινοποιήθηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη. Οι σχετικές λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως σήμερα. Αυτό από την πλευρά του επιβάλλει ένα αγώνα ταχύτητας στα μεγάλα εμπορικά κέντρα, όπως τα The Mall Athens, Golden Hall, McArthur Glen, River West, Factory Outlet στην Αθήνα και Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, ούτως ώστε μέσα σε 48 ώρες να είναι συμβατά με τις οριζόμενες από τον νόμο προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπεται ανώτατο όριο για την είσοδο πελατών αφενός στον χώρο του εμπορικού κέντρου και αφετέρου σε κάθε κατάστημα με βάση ειδικούς συντελεστές επί των τετραγωνικών μέτρων. Παράλληλα, επιβάλλεται η χρήση γαντιών, μασκών και αντισηπτικών. Ακόμη η λειτουργία καφέ, εστιατορίων και μπαρς θα απαγορεύεται με μοναδική εξαίρεση το take away και αυτό προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο της άσκοπης παραμονής εντός του εμπορικού κέντρου.

Σήμερα ανοίγει το Attica

Σημειωτέον πως από σήμερα επαναλειτουργεί το Attica στο εμπορικό κέντρο City Link καθώς είχε δοθεί το δικαίωμα στα καταστήματα που λειτουργούν shop in shop σε εμπορικά κέντρα και έχουν ανεξάρτητη είσοδο να μπορούν να ανοίξουν από χθες. Τα υπόλοιπα πολυκαταστήματα τύπου «shop in shops» όπως τα Hondos και Notos είναι ανοικτά απ’ την περασμένη Δευτέρα.

Δείτε ακόμη

240 δισ. ευρώ κατά της πανδημίας από την ΕΕ
Ρέγκλινγκ: Έως και 800 εκατ. ευρώ θα εξοικονομήσει η Ελλάδα αν δανειστεί από τον ESM
Υποβολή αίτησης για την ένταξη ομολογιών της τιτλοποίησης Cairo ΙΙΙ της Eurobank στο Πρόγραμμα ΗΡΑΚΛΗΣ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις