Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ανώγεια φονικό νέα: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το μακελειό
ΕΛΛΑΔΑ

Ανώγεια φονικό νέα: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το μακελειό

Ανώγεια φονικό νέα: Νέες, συγκλονιστικές πτυχές έρχονται στη δημοσιότητα για το διπλό φονικό στα Ανώγεια μέσα από τις καταθέσεις μαρτύρων ενώπιον της ανακρίτριας Ρεθύμνου.

Ανώγεια φονικό νέα: Μέσα από μία κατάθεση μάρτυρα, προκύπτουν οι μέχρι αυτοθυσίας προσπάθειες του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη, του «ντελικανή της μαντινάδας» να αποτρέψει τον 29χρονο γιο του Μανώλη και τον 30χρονο κτηνοτρόφο Γιώργο Ξηλούρη, να συγκρουστούν, αντιλαμβανόμενος ότι θα ακολουθούσε τραγωδία.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Και ενώ στην πρώτη περίπτωση, να συγκρατήσει τον εξαγριωμένο μετά από επεισόδιο γιο του, να πάει οπλισμένος στο σπίτι του Γιώργου Ξηλούρη, στη δεύτερη απόπειρα, να εμποδίσει την είσοδο του 30χρονου κτηνοτρόφου στο δικό τους σπίτι, έπεσε νεκρός από μια σφαίρα… Μέσα από την ίδια κατάθεση, επίσης, επιβεβαιώνεται, η συγκλονιστική μαρτυρία που είχε αποκαλύψει το Alphafreepress, ότι συντοπίτες του Γιώργου Ξηλούρη,  σε μια απέλπιδα προσπάθεια κι αυτοί να αποσοβήσουν τη διαφαινόμενη τραγωδία των αλληλοσκοτωμών στα Ανώγεια, τον κλείδωσαν στο σπίτι του, πήραν το κλειδί, αλλά εκείνος από ένα παράθυρο και διπλανή ταράτσα βρέθηκε στο δρόμο…

Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας φέρεται να υποστηρίζει:

«Είδα το Μανόλ ή (σ.σ. 29χρονο) να κρατάει ένα όπλο και πήγαινε προς το σπίτι του Ξυλούρη. Ο πατέρας του και ο ξάδερφος του μαζί με άλλα άτομα, δεν θυμάμαι πια, του φώναζαν και προσπαθούσαν να τον σταματήσουν. Ο πατέρας θυμάμαι ότι του είπε: «Μη Μανόλη υπάρχουν κοπέλια μέσα». Το ίδιο του είπα και εγώ. Εκεί είδα το πιστόλι, το κρατούσε στο χέρι. Ο Καλομοίρης έφθασε έξω από το σπίτι του Ξυλούρη. Ο πατέρας του τον γύρισε πίσω».  Σε άλλο σημείο κατάθεσης περιγράφεται ότι ο Γιώργης Ξυλούρης είχε θολώσει από τη μπουνιά που είχε δεχθεί νωρίτερα  από τον 29χρονο  Μ. Καλομοίρη.

Ήταν εκτός εαυτού και δεν μπορούσε να το χωνέψει ότι τον χτύπησε ενώ πήγαινε στο σπίτι του. Όταν πλέον γύρισε στο σπίτι με το μάτι μωλωπισμένο, οι δικοί του προσπάθησαν να τον κλειδώσουν και να τον κρατήσουν εκεί. «Ζήτησα να κλειδώσω την πόρτα του διαμερίσματος. Κλειδώνω την πόρτα και βάζω το κλειδί στην τσέπη. Μέχρι να κλειδώσω μπήκε στην κρεβατοκάμαρα του μαζί με τη γυναίκα του. Μπήκα και εγώ. Πέσαμε και οι τρεις στο κρεβάτι.

Από ταράτσα διπλανού σπιτιού

Προσπαθούσαμε να τον συγκρατήσουμε» καταθέτει μάρτυρας, ο οποίος αγνοούσε ότι κρεβατοκάμαρα συγκοινωνούσε με την ταράτσα του διπλανού σπιτιού απ’ όπου έφυγε ο νεαρός κτηνοτρόφος».

Ακολουθεί το ρεπορτάζ του Alphafreepress, στις 5 Μαΐου για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Η άγνωστη τότε πτυχή

Την ώρα, που τα μάτια και οι ελπίδες των Ανωγειανών είναι στραμμένα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για να πάρουν απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα του πως ακριβώς ξετυλίχθηκε η τραγωδία με του δύο νεκρούς στην ένοπλη συμπλοκή, το Alphafreepress, φέρνει στο φως μια άγνωστη πτυχή της υπόθεσης, αλλά πολύ συγκινητική. Δυο νέα παλληκάρια από τα Ανώγεια, έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους,  για να μη γραφτεί η ανείπωτη τραγωδία των Ανωγείων.

Δυο φορές θλιμμένοι και απογοητευμένοι που δεν τα κατάφεραν,  γιατί πια, μετά τα όσα είχαν προηγηθεί μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών του δράματος, στην πρώτη του πράξη, έμοιαζαν σαν  ένα φουρτουνιασμένο ποτάμια που παράσερνε ζωές και οικογένειες στο πέρασμά του… Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα αποκαλυπτικά φέρνει στο φως το Alphafreepres, μετά το πρώτο αιματηρό επεισόδιο μεταξύ των δύο σχεδόν συνομηλίκων γειτόνων, του Μανώλη Καλομοίρη και του Γιώργου Ξηλούρη, καθώς ο δεύτερος περνούσε με τα πόδια έξω από το σπίτι της οικογένειας, δύο νεαροί Ανωγειανοί, έτρεξαν και πήραν προστατευτικά τον 30χρονο κτηνοτρόφο, που ήταν ματωμένος από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα.

Τον οδήγησαν στο σπίτι του, προσπαθώντας όλη αυτή την ώρα να τον ηρεμήσουν και να καθησυχάσουν τα πνεύματα για να μη συνεχιστεί, με απρόβλεπτη εξέλιξη, όπως και έγινε, το αιματηρό επεισόδιο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι μπήκαν μαζί του στο σπίτι, αλλά έβλεπαν ότι ο Γιώργος Ξηλούρης που είχε δεχθεί δυνατά χτυπήματα από έναν άνθρωπο που γνώριζε από πολεμικές τέχνες και εργαζόταν ως πορτιέρης σε νυχτερινά καταστήματα του Ηρακλείου, δεν ήταν διατεθειμένος να αφήσει να τελειώσει εκεί το ζήτημα.

Σκέφτηκαν τέχνασμα

Από όσα φαίνεται ότι άκουσαν οι νέοι, για την επικείμενη επιστροφή του για να ξανασυναντήσει τον Μανώλη Καλομοίρη, σκέφτηκαν να τον αναγκάσουν να μείνει στο σπίτι,  με τέχνασμα. Κλείδωσαν την πόρτα απ έξω με την ελπίδα ότι δεν θα βγει ο πατέρας των δύο παιδιών από το  σπίτι μέχρι να ηρεμήσει και στη συνέχεια δεύτερες σκέψεις θα επικρατούσαν ίσως να επενέβαιναν και ψυχραιμότεροι να σβήσουν την φωτιά που πήγε να ανάψει.

Όμως, ο 30χρονος βγήκε από το σπίτι από πίσω πόρτα και βρέθηκε χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους δύο νέους έξω από το πατρικό της οικογένειας Καλομοίρη με την συνέχεια γνωστή όσο και τραγική. Λίγο μετά συναντούσε τον πατέρα του 29χρονου που τον είχε χτυπήσει στο πρόσωπο, εκείνος προσπάθησε να τον εμποδίσει να μπει στις σπίτι τους για να μη γίνει το κακό, αλλά τελικά έπεσαν και οι δύο νεκροί και ο 29χρονος, στα χέρια της αστυνομίας και της Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις