Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νεκροί σήμερα Ελλάδα: Κατέληξε γυναίκα στο ΝΙΜΤΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκροί σήμερα Ελλάδα: Κατέληξε γυναίκα στο ΝΙΜΤΣ

Νεκροί σήμερα Ελλάδα: Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων στην Ελλάδα.

Νεκροί σήμερα Ελλάδα: Ανεβαίνει στους 153 ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα από κορονοϊό. Όπως έγινε γνωστό, κατέληξε 88χρονη που νοσηλευόταν στο ΝΙΜΤΣ και φέρεται να έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε χθες πως στην Ελλάδα υπάρχουν 18 νέα κρούσματα κορονοϊού και συνολικά 2.744, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες. Από αυτά, 608 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1308 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 32 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 11 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 97% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 88 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 106.054 κλινικά δείγματα.

Τσιόδρας: Προσοχή χαλαρώσαμε, ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας ανέδειξε την ανάγκη υπεύθυνης συμπεριφοράς από όλους μας εξ αφορμής της χαλάρωσης της ηπιότερης μορφής περιοριστικών μέτρων σχολιάζοντας μάλιστα πως “χαλαρώσαμε αυτές τις ημέρες” τονίζοντας μάλιστα πως έχει δει ανθρώπους να φορούν μάσκα με εντελώς λανθασμένο τρόπο. Προειδοποίησε πως ο κίνδυνος μετάδοσης υπάρχει και όταν ο συγχρωτισμός παρατηρείται σε ανοικτούς χώρους. Τις προηγούμενες ημέρες είδαμε μια χαλάρωση από όλους μας. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Παντού πρωταγωνιστές είναι η ευθύνη και η υπεύθυνη συμπεριφορά, τηρώντας απλούς κανόνες υγιεινής και απόστασης όχι σαν περιορισμός ή σαν απαγορευτικό μέτρο, αλλά ως μέτρο προστασίας μας, τόνισε ο καθηγητής.

Συνεχίζοντας είπε πως 0 εργαστηριακός έλεγχος και η καλύτερη ιχνηλάτηση των ασθενών είναι τα όπλα μας. Δεν πρέπει να παίρνουνε τίποτε στ’ αστεία, δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό.

– Ζήτησε δε να αποφεύγουμε κατά το δυνατόν τη χρήση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Αν, όμως, αυτό δεν είναι εφικτό, τότε απαιτείται η ορθή χρήση της μάσκας. Πρέπει να έχουμε μαζί μας αντισηπτικό. Αν δεν χρησιμοποιείται η μάσκα σωστά, τότε μόνο κακό κάνει

– Χρειάζεται μεγάλη προσοχή ως προς την υγιεινή των χεριών μας. Πρέπει να αποφεύγονται χειραψίες και αγκαλιές και επαφές με άψυχες επιφάνειες.

– Να αποφεύγουμε χώρους με υψηλό συγχρωτισμό, όταν βγαίνουμε έξω να περπατήσουμε. Η “λαοθάλασσα” του τελευταίου σ/κ δείχνει μια διάθεση να συγχρωτιστούμε, αλλά και μια ανευθυνότητα έναντι του ιού.

– Να περιοριστούμε σε ένα στενό κύκλο επαφών και να μην ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που έχουμε να δούμε καιρό.

– Να επιτηρούμε την κατάσταση της υγείας μας.

Πρέπει να ακολουθούμε και να σεβαστούμε τους κανόνες κατέληξε ο Σωτήρης Τσιόδρας επαναλαμβάνοντας πως η πρώτη προτεραιότητα είναι να παραμείνουμε όλοι σε καλή κατάσταση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις