Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ναρκωτικά: Σύλληψη διακινητών κοκαΐνης
ΕΛΛΑΔΑ

Ναρκωτικά: Σύλληψη διακινητών κοκαΐνης

Ναρκωτικά: Συνελήφθησαν δύο Ρομά και ένας Αλβανός υπήκοος ως μέλη του κυκλώματος που είχε σταθερό πελατολόγιο στο κέντρο και τη Δυτική Αττική.

Ναρκωτικά: Η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής κατάφερε δυνατό χτύπημα σε κύκλωμα που αποθήκευε και πωλούσε ποσότητες κοκαΐνης, Skunk και MDMA στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας. Συνελήφθησαν, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, τρία άτομα (δύο Ρομά και ένας Αλβανός υπήκοος), μέλη εγκληματικής ομάδας, λέει η Αστυνομία, που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση ναρκωτικών. «Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα», σημειώνει η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος, «η σπείρα, είχε συγκροτηθεί τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2019, με σκοπό την κατ’ επάγγελμα διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στην περιοχή του Κολωνού και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής».

Ως προς τη μεθοδολογία της εγκληματικής οργάνωσης, προστίθεται, τα μέλη προμηθεύονταν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, τις οποίες μετέφεραν και αποθήκευαν σε χώρους (καβάτζες) στην περιοχή του Κολωνού και του Περιστερίου. Εκεί προέβαιναν στη νόθευση, διαχωρισμό και συσκευασία.  Η διάθεση των ανωτέρω ποσοτήτων ναρκωτικών γίνονταν από τους ίδιους, στο δίκτυο πελατών που είχαν αναπτύξει. Μετά από συντονισμένες έρευνες σε πέντε οικίες, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ναρκωτικά: Οι ποσότητες που κατασχέθηκαν

Εξακόσια δέκα επτά γραμμάρια MDMA, 448 γραμμάρια Skunk, 27 γραμμάρια κοκαΐνης, 8 ηλεκτρονικές ζυγαριές, το χρηματικό ποσό των 22.860 ευρώ, αυτοσχέδιο σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης και πλήθος συσκευασιών. Η σοβαρότητα της υπόθεσης, πέραν όλων των άλλων που ούτως την καθιστούν σοβαρή και μόνο από το γεγονός της διακίνησης, έγκειται και στα είδη των ναρκωτικών ουσιών, που αποθήκευαν και διέθεταν στο σχεδόν μόνιμο δίκτυο πελατών τους. Ναρκωτικά για τα οποία έχει σημάνει πολλές φορές συναγερμός, καθώς υπάρχουν μελέτες και στοιχεία ότι οι ντηλερς προσπαθούν να τα προωθούν και να μυούν ακόμη και μαθητές.

Επικίνδυνη μόδα

Το Skunk, που είναι κάνναβη, υψηλής δραστικότητας, έχει κάνει τους αξιωματικούς της Δίωξης Ναρκωτικών να ανησυχούν έντονα για το φαινόμενο. Κάνουν λόγο σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες για «μόδα που τείνει να γίνει κανονικότητα». Το επίσης ανησυχητικό είναι ότι καταφέρνουν οι επιτήδειοι για να αποκτήσουν κέρδη να πείθουν και μαθητές Λυκείου ότι η κάνναβη δεν είναι σκληρό ναρκωτικό, ότι χρησιμοποιείται για φαρμακευτικούς λόγους και ότι σε χώρες όπως η Ολλανδία είναι ελεύθερη και νόμιμη η χρήση!

Προθάλαμος για άλλα ναρκωτικά

Ενώ δεν είναι καθόλου έτσι η πραγματικότητα, καθώς η κάνναβη θεωρείται από έμπειρους αξιωματικούς με τη συστηματική χρήση ότι είναι ο προθάλαμος για το πέρασμα σε ακόμη πιο σκληρά ναρκωτικά. Τις ίδιες ώρες σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τα αλβανικά καρτέλ έχουν φθάσει και έξω από την Αθήνα και καλλιεργούν μεγάλες εκτάσεις, μειώνοντας στο μισό τον χρόνο που απαιτείται για την άνθιση και καταφέρνοντας να βγάζουν δυο σοδειές το χρόνο!

Το MDMA

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο είδος ναρκωτικού το MDMA, είναι βασική ουσία του ecstasy, δηλαδή παραισθησιογόνο, καταστροφικό για τη νεολαία, αφού ακόμη και θάνατοι έχουν αναφερθεί διεθνώς από τη χρήση. Τα τελευταία χρόνια έχουν εξαρθρωθεί πολλά παράνομα εργαστήρια στο Βέλγιο και στις Κάτω Χώρες. Βασικό συστατικό του «ecstasy» είναι η αμφεταμίνη. Δεν είναι διαθέσιμο φαρμακευτικά και παράγεται μόνο από παράνομα εργαστήρια. Είναι ένα δύσκολα κατηγοριοποιήσιμο ναρκωτικό και έχει τα αποτελέσματα τόσο των παραισθησιογόνων όσο και των αμφεταμινών.

Ως δυνατό ανορεξικό

Παρασκευάστηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία το 1914 από τη φαρμακευτική εταιρεία Merck, ως δυνατό ανορεξικό, λόγω της σχέσης του με τις αμφεταμίνες. Δεν πήρε όμως ποτέ το «χρίσμα» του φαρμάκου και έτσι εγκαταλείφθηκε για να ξαναεμφανιστεί στη δεκαετία του ’70. Χρησιμοποιήθηκε για να διευκολύνει την επικοινωνία στη θεραπευτική σχέση σε άτομα με ψυχολογικά προβλήματα.

Δείτε ακόμη

Ορατό ενδεχόμενο πρόωρης άρσης της απαγόρευσης μετακίνησης στα νησιά

Ξεκινά ο μίνι καύσωνας, πιθανότητα μεταφοράς σκόνης

Βίντεο ντοκουμέντο: Τουρκική ακταιωρός “παρενοχλεί” Έλληνες ανοιχτά της Λέσβου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις