Αθήνα

°C

Τρίτη

22

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ελεύθερη μετακίνηση στα νησιά: Πιο νωρίς σε Κρήτη, Ρόδο και Κέρκυρα
ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερη μετακίνηση στα νησιά: Πιο νωρίς σε Κρήτη, Ρόδο και Κέρκυρα

Ελεύθερη μετακίνηση στα νησιά: "Περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών", τόνισε και πρόσθεσε πως η 18η Μαΐου είναι σημαντική ημερομηνία.

Ελεύθερη μετακίνηση στα νησιά: Τις σκέψεις της κυβέρνησης να αρθούν νωρίτερα τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων προς τα νησιά επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. “Περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών”, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε πως στις 18 Μαΐου που σηματοδοτεί την έναρξη των μετακινήσεων προς την ηπειρωτική Ελλάδα, μπορεί να προστεθεί και έναρξη μετακινήσεων στα μεγάλα νησιά, όπως Κρήτη, Ρόδο και Κέρκυρα. Μέσα στις επόμενες μέρες, επίσης, θα δοθεί στη δημοσιότητα η διάταξη του υπουργείου Εσωτερικών για την αύξηση των τετραγωνικών στους εξωτερικούς χώρους καταστημάτων χωρίς αύξηση των τελών και την διευθέτηση για τους εσωτερικούς χώρους.

Ο κ. Πέτσας είπε πως έχει τεθεί σχέδιο για πεζοδρόμηση, αλλά οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με το άνοιγμα των καταστημάτων. “Οτιδήποτε μας βοηθάει να είμαστε έξω, με ασφάλεια και χωρίς συγχρωτισμό, είναι προς το συμφέρον όλων”. Σχετικά με τις ουρές στη ΔΕΗ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε πως είχαν γίνει πολλάκις ανακοινώσεις ότι δεν κόβεται το ρεύμα. Είχαν δοθεί οδηγίες ότι με τον 11770 μπορούν να γίνουν όλες οι συναλλαγές. Οι άνθρωποι που πήγαν στις ουρές πληροφορήθηκαν από τους υπαλλήλους ότι μπορούν να πάνε στο κοντινότερο κατάστημα για να εξυπηρετηθούν χωρίς αναμονή, όμως δεν ήθελαν. “Πρέπει να γίνει συνήθεια. Έχουν αλλάξει οι καιροί”, τόνισε.

Οι εικόνες στις παραλίες

Σχετικά με τις εικόνες πλήθους κόσμου στις παραλίες, ο κ. Πέτσας είπε πως το σχέδιο αξιολογείται και επαναπροσδιορίζεται καθημερινά. Αν η επιτροπή κρίνει ότι κάποια μέρη του σχεδίου μπορούν να επισπευτούν, η κυβέρνηση θα τα εξετάσει. “Αν τα στοιχεία, μέσα στη βδομάδα, ευνοούν θα εξεταστεί σοβαρά το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης και οι οργανωμένες παραλίες νωρίτερα. Τα στοιχεία των κρουσμάτων δεν είναι τα μόνα που λαμβάνονται υπόψη, αλλά και η πίεση στο σύστημα υγείας με τους ασθενείς και τους διασωληνωμένους” ανέφερε επίσης στον ΣΚΑΪ. Τέλος, ο κ. Πέτσας επανέλαβε πως θα υπάρξει διευκόλυνση ρευστότητας και στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων. “Η εικόνα που έχουμε επιδείξει στην αντιμετώπιση του κορονοϊού είναι πολύ θετική και για την οικονομία”, επεσήμανε. Κλείνοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός δεν σκέφτεται ούτε εκλογές, ούτε ανασχηματισμό.

Λίγο αργότερα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στο αν θα ανοίξουν νωρίτερα τα καφέ και τα καταστήματα εστίασης, ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα συγχρωτισμού πολιτών, σε συγκεκριμένο χρόνο και τόπο.

“Έχει τεθεί αυτός ο προβληματισμός εδώ κι αρκετές ημέρες. Επειδή είναι κλειστά τα καταστήματα εστίασης, είναι λίγος ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους και συνωστίζονται όλοι μαζί. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα αυτά και έχει τεθεί στην επιτροπή ειδικών”, είπε.

Όσον αφορά την αναβολή της άσκησης “Καταιγίδα” των ενόπλων δυνάμεων στο Αιγαίο, ο κ. Πέτσας ήταν κατηγορηματικός ότι σχετίζεται αποκλειστικά με τη διατήρηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ικανότητας και στα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις