Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση ναρκωτικών στο κέντρο: Γερό “χτύπημα” της ΕΛΑΣ σε συμμορίες αλλοδαπών
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών στο κέντρο: Γερό “χτύπημα” της ΕΛΑΣ σε συμμορίες αλλοδαπών

Διακίνηση ναρκωτικών στο κέντρο: Από την Ασφάλεια Αθηνών, εξιχνιάστηκαν από την έως τώρα έρευνα τέσσερις περιπτώσεις επιθέσεων με ανθρωποκτόνο πρόθεση και μία περίπτωση ληστείας.

Διακίνηση ναρκωτικών στο κέντρο: Γερό χτύπημα από την Ασφάλεια Αθηνών σε δύο άγριες συμμορίες Πακιστανών και Αφγανών, οι οποίες δρούσαν ανεξέλεγκτες στο κέντρο της Αθήνας, με συνεχείς ένοπλες συρράξεις μεταξύ των μελών τους, για τον έλεγχο και την πρωτοκαθεδρία στην Ομόνοια της διακίνησης ναρκωτικών και κλεμμένων ηλεκτρονικών προϊόντων.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε βάρος 14 μελών των δύο συμμοριών, που εξαπέλυαν η μία εναντίον της άλλης σφοδρές επιθέσεις, για να βγάλουν από τη μέση τους αντιπάλους, που με τη δική τους γκανγκστερική δράση μίκραιναν τον τζίρο από τα κέρδη και τα οποία έδρασαν στους ματωμένους δρόμους της Μενάνδρου, της Γερανίου, της Σαπφούς, εκεί που σημειώθηκαν με καταζητούμενους ακόμη δράστες και δολοφονίες που συντάραξαν όχι μόνο το πολύπαθο κέντρο αλλά τη χώρα ολόκληρη. Στην ογκώδη δικογραφία περιλαμβάνονται και τα δύο αρχηγικά μέλη των εγκληματικών οργανώσεων και οι δύο Πακιστανοί, ένας από τους οποίους βρίσκεται ήδη στη φυλακή καθώς έχει συλληφθεί για παρόμοιες υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε η δομή και η συγκρότηση των συμμοριών αλλοδαπών που λυμαίνονται το κέντρο της Αθήνας και δεν διστάζουν να λύσουν τις διαφορές τους και την επιθυμία τους για επικυριαρχία στη διακίνηση ουσιών και ηλεκτρονικών συσκευών κλεμμένων, με πυροβόλα όπλα, μαχαίρια, σιδερένιους λοστούς και άλλα αντικείμενα. Η πρώτη εγκληματική ομάδα, λοιπόν, με αρχηγό τον ήδη συλληφθέντα Πακιστανό κακοποιό, είχε υπό την επίβλεψή του τη διακίνηση στις οδούς Σοφοκλέους και Γερανίου.

Η δεύτερη, με αρχηγό τον έγκλειστο στις φυλακές Πακιστανό, στις οδούς Μενάνδρου και Σαπφούς. Εκεί όπου ακριβώς στις 15 Φεβρουαρίου πάγωσε το πανελλήνιο όταν μια ομάδα αλλοδαπών που υπερέβαινε τους τριάντα που κράδαιναν λοστούς, εξαπέλυσε ξαφνική ένοπλη επίθεση που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Αφγανός και να τραυματιστεί σοβαρά ένας ακόμη.

Οι άλλοι, φιλήσυχοι αλλοδαποί

Ανάμεσα στα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, που δρούσαν κόντρα στις επιθυμίες πολλών αλλοδαπών να εργάζονται ήσυχα στην περιοχή με τα καταστήματά τους, είχε ξεσπάσει έντονη διαμάχη τουλάχιστον από τον περασμένο Ιανουάριο. Ο λόγος, όπως προαναφέρθηκε ποια από τις δύο θα επικρατήσει στην περιοχή με μεθόδους μαφίας που χωρίζει σε ζώνες τους δρόμους που την ενδιαφέρουν για να μεγιστοποιήσει τα κέρδη και στους οποίους δρόμους, δεν μπορεί άλλη ομάδα να δρα και να παίρνει τους “πελάτες” που ενδιαφέρονται για τις ουσίες και το εμπόριο των κλεμμένων ηλεκτρονικών ειδών.

4 απόπειρες ανθρωποκτονιών

Από την Ασφάλεια Αθηνών, εξιχνιάστηκαν από την έως τώρα έρευνα τέσσερις περιπτώσεις επιθέσεων με ανθρωποκτόνο πρόθεση και μία περίπτωση ληστείας.

Αναλυτικά:

Απογευματινές ώρες της 11-1-2020 στην οδό Μενάνδρου, 6 μέλη της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό, επιτέθηκαν με ρόπαλα σε μέλος της δεύτερης εγκληματικής ομάδας και τον μαχαίρωσαν σε πολλά σημεία του σώματός του. Πρωινές ώρες, στα μέσα Ιανουαρίου, ο αρχηγός της πρώτης οργάνωσης, μαχαίρωσε σε τρία σημεία του σώματος, μέλος της δεύτερης οργάνωσης, ο οποίος διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην οδό Γερανίου, ενώ του άρπαξε και χρηματικό ποσό.

Απογευματινές ώρες της 25-1-2020, 6 μέλη της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό, επιτέθηκαν με ρόπαλα σε μέλος της πρώτης εγκληματικής ομάδας και στη συνέχεια τον μαχαίρωσαν σε πολλά σημεία του σώματός του.

Μεσημβρινές ώρες της 26-1-2020, 4 μέλη της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης, συμμετείχαν σε επίθεση με ρόπαλα, μαχαίρια και πιστόλια κατά του αρχηγικού μέλους και 7 μελών της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης, στη συμβολή των οδών Μενάνδρου και Σαπφούς. Από το σημείο οι αστυνομικοί είχαν πάρει τότε δύο κάλυκες από πιστόλι, σφαίρα και ένα ρόπαλο.

Συνελήφθη Πακιστανός

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθη, Πακιστανός, αρχηγικό μέλος της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης. Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση. Σημειώνεται από την Αστυνομία, ότι τρία μέλη της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό, είχαν συλληφθεί την 4-2-2020 καθώς κατείχαν 29 συσκευασίες με κάνναβη βάρους 80 γραμμαρίων, 2 συσκευασίες ηρωίνης, βάρους 22 γραμμαρίων και 200 ευρώ περίπου.

Οι ανωτέρω, μετά την απολογία τους στον αρμόδιο Ανακριτή, προφυλακίστηκαν.

Επίσης, δύο ακόμα μέλη της ίδιας οργάνωσης είχαν συλληφθεί την 30-1-2020, καθώς λειτουργούσαν -ως προσωρινά υπεύθυνος ο ένας και αποθηκάριος ο άλλος, κατάστημα, στο οποίο βρέθηκαν, επιμελώς κρυμμένα σε διάφορα σημεία του καταστήματος και κατασχέθηκαν:

Πλαστά έγγραφα

Αναδιπλούμενο μαχαίρι, τύπου σουγιά, πλήθος φωτογραφιών ατόμων τύπου διαβατηρίου, άδειες διαμονής αλλοδαπών αρχών, δελτία αιτούντος διεθνή προστασία, άδεια ικανότητας οδήγησης, φωτοαντίγραφο ελληνικής αδείας διαμονής, κενά έντυπα βεβαίωσης κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής, πλήθος νάιλον συσκευασιών επιμερισμού ναρκωτικών ουσιών, 2 νάιλον αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη και το χρηματικό ποσό των 19.445 ευρώ.

Η συντριπτική πλειοψηφία των κατηγορούμενων είναι σεσημασμένοι για διάφορα αδικήματα (διακίνηση ναρκωτικών, οπλοφορία-οπλοχρησία, πλαστογραφίες, παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, κ.τ.λ.), ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση, τον εντοπισμό και τη σύλληψη άλλων μελών των εγκληματικών οργανώσεων αλλά και για την ταυτοποίηση συμμετοχής τους, σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Που σημαίνουν τα πάρα πάνω που σημειώνονται από την Αστυνομία ότι όσες φορές και να είχαν συλληφθεί, άλλες τόσες αφήνονταν στη συνέχεια ελεύθεροι. Συνέχιζαν έτσι και το εμπόριο των φονικών ναρκωτικών και τις απόπειρες αλληλοεξόντωσης μεταξύ τους με πυροβόλα όπλα μαχαίρια και ρόπαλα στο ιστορικό, λεγόμενο, κέντρο της Αθήνας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις