Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ανώγεια φονικό νέα: Η κατάθεση του αδερφού του Ξηλούρη – Πώς βρήκε το όπλο
ΕΛΛΑΔΑ

Ανώγεια φονικό νέα: Η κατάθεση του αδερφού του Ξηλούρη – Πώς βρήκε το όπλο

Ανώγεια φονικό νέα: Πώς βρήκε το όπλο και το παρέδωσε στην αστυνομία.

Ανώγεια φονικό νέα: Με συγκλονιστικό τρόπο περιγράφει ο αδελφός του 30χρονου Γιώργου Ξηλούρη του ενός εκ των δύο θυμάτων της τραγωδίας των Ανωγείων, το πώς βρήκε το όπλο που κρατούσε τη μοιραία στιγμή της συμπλοκής ο άτυχος πατέρα δύο μικρών παιδιών.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αντελήφθη μέσα στην συντριβή και ταραχή του την περασμένη Δευτέρα ότι το όπλο έλειπε και ήταν αναγκαίο να παραδοθεί για να λάμψει η αλήθεια. Αφού δεν το έβρισκε αλλού πήγε και στο πατρικό. Και στην ταράτσα είδε μια μπλε σακούλα “που δεν ταίριαζε με το χώρο”. Ο 25χρονος, αδελφός του θύματος, περιγράφει συγκεκριμένα, την άκαρπη αναζήτηση στο σπίτι του αδερφού του (όπου είχε γίνει έρευνα και από την Αστυνομία) και την μετάβασή του στη συνέχεια στο πατρικό σπίτι, το οποίο βρίσκεται ακριβώς από κάτω. Όπως λέει, βγήκε στο μπαλκόνι και εντόπισε σε διπλανή ταράτσα μια μπλε σακούλα, η οποία «δεν ταίριαζε να είναι εκεί».

Λέει ακόμη πως ο Γιώργος Ξυλούρης, είχε στην κατοχή του το συγκεκριμένο μαύρo Glock «χωρίς ποτέ να έχει απειλήσει άνθρωπο» και αναφέρει πως το αναζήτησε γιατί ήταν σίγουρος πως αυτό κρατούσε ο αδερφός του στην συμπλοκή γιατί «δεν είχε άλλο».

Στη συνέχεια της κατάθεσής του αναφέρει:

«Πήγα κατ’ ευθείαν, άνοιξα τη σακούλα και μέσα σε ένα τυλιγμένο χαρτί ρολό ήταν το πιστόλι του αδερφού μου, το αναγνώρισα αμέσως. Δεν ξέρω ποιος το έβαλε εκεί, γιατί ήταν βιαστικά πεταμένο και δεν φαινόταν κάποιος να πήγε να το κρύψει, αλλά πιο πολύ ήταν σαν να το πέταξε κάποιος. Ήταν το πιστόλι του μαζί με τη γεμιστήρα του. Το έπιασα, το έβαλα στη μέση μου κι έφυγα χωρίς να σκεφτώ τίποτα, απλά χάρηκα αρχικά που το βρήκα. Ήθελα να πάω εκεί στα όρη, που πήγαινε ο αδερφός μου, να του φωνάξω ότι το βρήκα, αλλά αμέσως μετά σκέφτηκα ότι έπρεπε να το παραδώσω στην αστυνομία, πρέπει να βοηθήσω την έρευνα για να φανεί η αλήθεια και ότι ο αδερφός μου δεν έχει να κρύψει τίποτα».

Πέταξε τη σακούλα

Ο 25χρονος τέλος επισημαίνει ότι δεν σκέφτηκε καν να κρατήσει τη σακούλα αλλά την πέταξε κατευθείαν. Είναι πασιφανές για την Αστυνομία ότι δεν θέλει ούτε κατά διάνοια να εμπλακεί ο άνθρωπος που το πήρε από τη σκηνή της τραγωδίας και δεν το άφησε στον τόπο για να παραληφθεί από την Αστυνομία.

Σε συνέντευξή του, στο Mega, είπε:

«Σαν οικογένεια, για το χωριό μου, δεν το ήθελε κανείς αυτό που έγινε. Και εμείς χάσαμε και αυτοί έχασαν. Αυτά εννοείται ότι δεν πρέπει να συμβαίνουν. Ας είναι αιτία ο αδερφός μου να μην χαθεί άλλη ψυχή. Όσοι ξέρουν να μιλήσουν. Είχαν λυθεί οι διαφορές που είχαμε παλιά. Με τον συγχωρεμένο (σ.σ τον Λευτέρη Καλομοίρη) μιλούσα. Με όλους μιλούσα. Δεν ξέρω πώς έγινε το κακό.

Να μου πείτε και εμένα τον λόγο. Ήμουν στο καφενείο την ώρα του συμβάντος. Δεν άκουσα τίποτα. Με πήραν τηλέφωνο, έτρεξα, μέχρι να τρέξω τον είχαν στο νοσοκομείο, δεν πρόλαβα», εξήγησε συντετριμμένος. Τέλος, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο βεντέτας, ο ίδιος τόνισε «πονάμε και πονάνε. Να αφήσουμε τα πολλά και να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Όσοι πρέπει να μιλήσουν να το κάνουν, να φανεί η αλήθεια. Το ψέμα είναι κακό και τρώει τον άνθρωπο. Σας ξαναλέω: ας είναι αιτία ο αδελφός μου να μην χαθεί άλλη ψυχή. Φταίμε δεν φταίμε. Με ηρεμία και σύνεση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις