Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Κατερίνα Λένη γράμμα: Η πρώην παίκτρια του MasterChef ζητά συγγνώμη από τη συντάκτρια
LIFESTYLE

Κατερίνα Λένη γράμμα: Η πρώην παίκτρια του MasterChef ζητά συγγνώμη από τη συντάκτρια

Κατερίνα Λένη γράμμα: Ακόμα και η αποχώρησή της ήταν επεισοδιακή, αφού το γράμμα που άφησε ξεσήκωσε σάλο.

Κατερίνα Λένη γράμμα: Η Κατερίνα Λένη που αποχώρησε από το MasterChef βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και ο λόγος είναι πολύ σοβαρός καθώς ενδέχεται να κατηγορηθεί για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατά την αποχώρησή της από το απόλυτο ριάλιτι μαγειρικής η κομμώτρια άφησε ένα γράμμα το οποίο μιλούσε για την «μπέσα των ανθρώπων» στους συμπαίκτες της. Χωρίς να κάνει αναφορά σε πρόσωπα και ονόματα άφηνε υποννοούμενα για τους συμπαίκτες της λέγοντας πώς δεν έχουν μπέσα.

Γρήγορα όμως έσκασε η… βόμβα και είναι μεγατόνων. Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η εκπομπή της Κατερίνας Κανούργιου το γράμμα αυτό δεν έχει γραφτεί από την πένα της Κατερίνας Λένη αλλά ανήκει στη δημοσιογράφο Σοφία Παπαηλιάδου, η οποία είχε ανεβάσει το κείμενο αυτό στην ιστοσελίδα της loveletters.gr στις 20 Μαρτίου του 2013. Η κυρία Παπαηλιάδου που μίλησε στην εκπομπή «Ευτυχείτε» είπε πως πληροφορήθηκε για το γράμμα από κάποια φίλη της η οποία το θυμήθηκε και της φάνηκε γνωστό. «Το γράμμα είναι αυτολεξί, έχει προσθέσει μόνο το υστερόγραφο». Η συντάκτρια του γράμματος μάλιστα είπε πως δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο να κινηθεί εναντίον της. Μίλησε ακόμα για τραγική ειρωνεία λέγοντας πώς ο άνθρωπος που μιλάει για μπέσα δεν την έχει ο ίδιος.

Αυτό είναι το κείμενο που είχε γράψει η Σοφία Παπαηλιάδου στις 20 Μαρτίου 2018

Ωραίο πράγμα η μπέσα άνθρωπε.
Σου δίνει λόγο να περπατάς με το κεφάλι ψηλά.

Να συνεχίζεις εκεί που όλοι σιωπούν και κοιτάνε άλλοι τον ουρανό μη και βρέξει κι άλλοι τη γη μπας και ανοίξει και μπουν μέσα και γλυτώσουν.
Δεν έχει φύλο η μπέσα. Μην γελιέσαι.

Άσε τους άντρες τους ξηγημένους και τις γυναίκες που έγιναν μάγκες, κι όλα αυτά τα τσιτάτα.
Ο άνθρωπος που έχει μπέσα, που η ψυχή του έχει τσίπα, δεν είναι ούτε βαρύ αρσενικό από εκείνα που μοστράρονται κατά δεκάδες, ούτε γυναίκα σπάνια και ακριβοθώρητη. Μην πας να βάλεις φύλο στην μπέσα. Δεν έχει φύλο, έχει ηθική και ντομπροσύνη.

Μπέσα έχει ο άνθρωπος ο ταπεινός. Εκείνος ο σπάνιος που τα καλά που κάνει δεν τα διατυμπανίζει.
Εκείνος που μπορεί να να προδώθηκε, μπορεί να έζησε την αχαριστία και την ξιπασιά στο πετσί του, όμως επέλεξε να μην κάνει κακό.
Χάρισε ένα βλέμμα και μια ευχή και τράβηξε παρακάτω.

Ο άνθρωπος με μπέσα, έχει μια έμφυτη ευγένεια στην ψυχή του.
Ξέρει την δύναμή του. Ξέρει πόσο κακό μπορεί να κάνει. Ξέρει πώς να βλάψει.
Επιλέγει όμως να μην το κάνει.

Επιλέγει να κοιτάει στα μάτια όλα όσα θα μπορούσε να κάνει, και στο τέλος να κάνει εκείνα που δεν θα του στερήσουν τον ύπνο του και τη γαλήνη της ψυχής του.
Μην γελιέσαι, δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις έναν άνθρωπο με μπέσα.
Δεν είναι εύκολο να σταθείς απέναντί του.

Κι αυτό γιατί δεν έχει να απολογηθεί για πράξεις.
Για ότι έχει κάνει, είναι περήφανος.

Ακόμα και για τα λάθη του, ντόμπρα και περήφανα παίρνει την ευθύνη και τα χρεώνεται.
Μην μπερδεύεις τη μπέσα με τη μαγκιά. Μην μπερδεύεις την μπέσα με τίποτα από όλα εκείνα που είναι εύκολα και συνηθισμένα.
Η μπέσα, είναι στάση ζωής με υψηλό αντίτιμο διοδίων.
Όμως, στο τέλος του δρόμου, έχεις την πιο ωραία θέα.

Η δημόσια συγγνώμη

Παρόλα αυτά η Κατερίνα αποφάσισε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη με ένα μακροσκελές κείμενο στο instagram:

Κατερίνα Λένη: Καρφώνει τους παίκτες που ξαναμπήκαν στο MasterChef 4

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις της Κατερίνας Λένη για το MasterChef4. H πιο πολυσυζητημένη παίκτρια του φετινού MasterChef 4 δεν κατάφερε τελικά να παραμείνει στη δεκάδα και ήταν εκείνη που αποχώρησε αυτή την εβδομάδα. Οι αποκαλύψεις της λοιπόν για τους συμπαίκτες της στη Φωλιά των Κου Κου, όπου βρέθηκε καλεσμένη, ήταν πολλές. Έτσι, το πρωί της Πέμπτης, μετά τη Ντέμη και τον Γιώργο, σειρά πήραν η Μάρλεν και η Μαριάννα.

Η Κατερίνα του MasterChef 4 είπε τα εξής

«Δεν έχει γίνει καμία ρήξη με την Μάρλεν, δεν έχω έρθει σε αντιπαράθεση μαζί της. Εγώ συνέβαλα στο γεγονός η Μάρλεν να ξαναμπεί στο σπίτι με πολύ δίκαιο τρόπο. Όταν ψήφισα το πιάτο της Μάρλεν το έκανα πολύ αντικειμενικά. Τώρα γιατί αυτός ο τρόπος της απέναντί μου, δεν γνωρίζω. Κάποιες παρατηρήσεις που είχαν γίνει είχαν να κάνουν με την καθαριότητα και την υγιεινή. Ήθελε να εκδικηθεί για ποιο λόγο»;

«Τα παιδιά που επέστρεψαν στο σπίτι, μπήκαν με μια επιθετικότητα απέναντι σε μας, λες και φταίγαμε εμείς που έφυγαν από τον διαγωνισμό. Μας έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση ο τρόπος με τον οποίον μας αντιμετώπισαν όλους όσοι ήμασταν μέσα στο σπίτι» , τόνισε η Κατερίνα.

Όσον αφορά τη συμπαίκτρια της τη Μαριάνα, από την οποία και έχασε και τελικά αποχώρησε η Κατερίνα είπε «Τη Μαριάννα, αυτό το 20χρονο κοριτσάκι, δεν μπορώ να την πάρω αγκαλιά και να δείξω κάτι που δεν αισθάνομαι. Μπράβο της που κατάφερε επάξια να ξαναμπεί στον διαγωνισμό, αλλά μέχρι εκεί».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις