Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Δολοφονία Αφροαμερικανού ΗΠΑ: Συνελήφθησαν πατέρας και γιος, σάλος στη χώρα
ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονία Αφροαμερικανού ΗΠΑ: Συνελήφθησαν πατέρας και γιος, σάλος στη χώρα

Δολοφονία Αφροαμερικανού ΗΠΑ: Ο Γκρέγκορι ΜακΜάικλ, 64 ετών και ο 34χρονος γιος του Τράβις, συνελήφθησαν την Πέμπτη στην πολιτεία Τζόρτζια και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία.

Δολοφονία Αφροαμερικανού ΗΠΑ: Συνελήφθησαν οι δολοφόνοι του μόλις 25 ετών Αχμάντ Αρμπερί, του αφροαμερικανού που δολοφονήθηκε στην Πολιτεία Τζόρτζια των ΗΠΑ από δύο λευκούς άνδρες, ενώ έκανε τζόκινγκ. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την χώρα καθώς ο άνδρας, όπως φάνηκε από πλάνα που τράβηξε από το κινητό του άνδρας που περνούσε από την περιοχή όπου έγινε το φονικό, τον καταδίωξαν ενώ αυτό γυμναζόταν. Οι δύο δολοφόνοι του, ο 64χρονος Γκρέγκορι ΜακΜάικλ και ο 34χρονος γιος του Τράβις ΜακΜάικλ, συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στις φυλακές. Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, οι δύο κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν πως νόμιζαν ότι ο Αχμάντ είχε διαπράξει ληστεία, κάτι που δεν ίσχυε.

Η κυκλοφορία του βίντεο στο διαδίκτυο άνοιξε και πάλι τον φάκελο της υπόθεσης. Αρκετοί διάσημοι, αφροαμερικανοί κυρίως, αλλά και ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για το περιστατικό, αλλά και την συμπαράστασή τους στην οικογένεια του θύματος, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη. Οι δύο κατηγορούμενοι κρατούσαν καλά κρυφό το μυστικό τους, μέχρι την ώρα που κυκλοφόρησε το βίντεο στο διαδίκτυο. Πλέον βρίσκονται στις φυλακές και κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία.

Το βίντεο με την δολοφονία του αφροαμερικανού άνδρα στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, οι δύο δράστες αφού του έκοψαν τον δρόμο με το αυτοκίνητο, άρχισαν να τον κυνηγούν. Στην αστυνομία ισχυρίστηκαν πως νωρίτερα είχαν γίνει ληστείες στην περιοχή και ότι νόμιζαν πως αυτός ήταν ο δράστης. Στο βίντεο φαίνεται το θύμα να προσπαθεί να αρπάξει το όπλο για να αποφύγει τους πυροβολισμούς, αλλά ο 64χρονος τον πυροβολεί από την καρότσα του οχήματος στο οποίο επέβαινε με τον γιο του.

Ακολουθούν σκληρές εικόνες:

Η υπόθεση έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στη χώρα και αστέρες, όπως ο Λεμπρόν Τζέιμς, εξέφρασαν την θλίψη τους, με το hashtag #AhmadAurbery να είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends στη χώρα.

“Το βίντεο είναι σαφές: ο Άρμπερι δολοφονείται εν ψυχρώ. Στέκομαι στο πλευρό της οικογένειάς του ολόψυχα, καθώς της αξίζει να αποδοθεί δικαιοσύνη και της αξίζει (να γίνει) τώρα” έγραψε σε tweet ο Τζο Μπάιντεν, πιθανός υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις