Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παραλίες – αστυνομία: Επιχείρηση της ΕΛΑΣ το “καυτό” Σαββατοκύριακο
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ DRONES

Παραλίες – αστυνομία: Επιχείρηση της ΕΛΑΣ το “καυτό” Σαββατοκύριακο

Παραλίες - αστυνομία: Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., σχηματίζουν ειδικές αστυνομικές ομάδες έγκαιρης επέμβαση απο-συγχρωτισμού, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών που δέχεται το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Παραλίες – αστυνομία: Από τις πλατείες στις παραλίες… Με τον υδράργυρο να ανεβαίνει… επικίνδυνα και τον κόσμο να είναι κλεισμένος στα σπίτια του τον τελευταίο ενάμιση μήνα λόγω κορονοϊού, θεωρείται δεδομένο ότι οι παραλίες θα γεμίσουν. Γι αυτό το λόγο εκπονήθηκε επιχειρησιακό σχέδιο από την ΕΛ.ΑΣ. που θα τεθεί σε ισχύ το προσεχές Σαββατοκύριακο (9-10/5). Σε όλο παραλιακό μέτωπο της Αττικής θα αναπτυχθούν περιπολικά και με τα γνωστά πλέον ηχητικά μηνύματα οι αστυνομικοί θα προτρέπουν τον κόσμο να τηρεί τις αποστάσεις, τις εντολές των ειδικών και τους ατομικούς κανόνες υγιεινής.

Το σχέδιο προβλέπει και αυστηρή επιτήρηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι προορισμοί των οποίων είναι παραλιακοί. Όσοι εισέρχονται στα ΜΜΜ είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας. Χθες, για τον ίδιο λόγο κόπηκαν 26 πρόστιμα των 150 ευρώ για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση αποστάσεων ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, δήμοι θα ελέγχουν ακόμα και με drone το αν παρουσιάζεται συνωστισμός σε κάποια παραλία κι ανάλογα θα επεμβαίνουν είτε οι δημοτικοί αστυνομικοί ή θα ενημερώνουν την ΕΛ.ΑΣ. Σε αυτή τη φάση, πάντως, οι Αρχές φαίνεται να λειτουργούν συμβουλευτικά προς τους πολίτες σε σχέση με τον συγχρωτισμό και θα προσπαθούν με όσο γίνεται περισσότερες παραινέσεις να μην εμφανιστούν εικόνες πολιτών που να είναι ο ένας πάνω στον άλλο σε παραλίες της Αττικής.

Πώς θα είναι οι παραλίες – Πήραμε μια γεύση από Γλυφάδα

Αγνώριστη έγινε η παραλία Γλυφάδας καθώς οι τοπικές αρχές ολοκλήρωσαν την προετοιμασία της πλαζ για να υποδεχθεί με ασφάλεια τους πολίτες. Οι ομπρέλες θαλάσσης έχουν τοποθετηθεί σε απόσταση ασφαλείας, προκειμένου με ασφάλεια να μπορέσουν οι πολίτες να απολαύσουν την θάλασσα εν μέσω κορωνοϊού. Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, «ανέβασε» στο Facebook σειρά εντυπωσιακών πανοραμικών φωτογραφιών που δείχνουν την παραλία από ψηλά.

«Σαν κέντημα στην άμμο! Αυτό που βλέπετε είναι η παραλία της Γλυφάδας σήμερα. Μετά από πάρα πολλή δουλειά. Νέα άμμος, ομπρέλες με αποστάσεις, αποδυτήρια, ντουζιέρες, παγκάκια – όλα στη θέση τους! Οι βραβευμένες με γαλάζιες σημαίες παραλίες μας, ανοιχτές και ελεύθερες όπως πάντα, είναι παντέτοιμες να υποδεχθούν τους λουόμενους, με αυστηρούς πλέον κανόνες ασφαλείας και υγιεινής», αναφέρει στην ανάρτησή του ο δήμαρχος. Ευχαριστώ τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Ακρίβο για τον συντονισμό και την προσπάθεια και τον Ζήσιμο Ζήζο για τις εξαιρετικές φωτογραφίες», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Παπανικολάου.

Ομάδες απο-συγρωτισμού

Προς το παρόν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., σχηματίζουν ειδικές αστυνομικές ομάδες έγκαιρης επέμβασης απο-συγχρωτισμού, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών που δέχεται το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει σχετική διαφημιστική καμπάνια παρότρυνσης του πληθυσμού να αποφεύγουν περιπτώσεις συνωστισμού και πέρα από τις παραλίες (πάρκα, πλατείες).  Επίσης, θα ενταθούν οι περιπολίες με την χρήση μεγάφωνων στα περιπολικά για παρεμβάσεις… αποσυμφόρησης και στατικές δυνάμεις, όπου κρίνεται ασφαλής η παρουσία τους.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας προειδοποίησε πως “δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε μέτρα υπερτοπικής εμβέλειας και ισχύος, όπου εμφανιστούν τέτοιες απαράδεκτες καταστάσεις”, μετά τους ελέγχους που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία με επίκεντρο τα take away πάρτι. Ο κ. Χαρδαλιάς σχολίασε: “Η συμπεριφορά τους θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και προσβάλλει την κοινωνική πλειοψηφία”. Αλλά, και για τους διοργανωτές, η παράτυπη αυτή συμπεριφορά προσβάλλει τους συνάδελφους τους στον κλάδο εστίασης που καθολικά και υπεύθυνα αντιλαμβάνονται την ανάγκη να εναρμονιστούν με την εθνική στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις