Αθήνα

°C

Κυριακή

24

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Κορονοϊός μάσκες: Έτσι θα πλύνετε τη μάσκα σας
PLUS

Κορονοϊός μάσκες: Έτσι θα πλύνετε τη μάσκα σας

Κορονοϊός μάσκες: Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ταξί, ασανσέρ, νοσοκομεία, ιατρεία και στα διαγνωστικά κέντρα.

Κορονοϊός μάσκες: Καθώς βγαίνουμε σιγά-σιγά από την κρίση του κορονοϊού, ετοιμαζόμαστε να προσαρμοστούμε στη νέα κανονικότητα. Κι από εκεί που κάποια εποχή η μάσκα μαζί με την κουκούλα ήταν ιδιώνυμο, τώρα επιβάλλεται από το κράτος για να αποτρέψουμε τη διασπορά του ιού. Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ταξί, ασανσέρ, νοσοκομεία, ιατρεία και στα διαγνωστικά κέντρα. Επίσης, επιβάλλεται για όσους εργάζονται σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ταξί, σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. Με λίγα λόγια, θα τη βλέπουμε και θα τη χρησιμοποιούμε σχεδόν παντού.

Η υφασμάτινη μάσκα σαν επιλογή έχει μια πρακτικότητα, υπό την έννοια ότι μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. Ωστόσο, το πλύσιμο της υφασμάτινης μάσκας θέλει προσοχή, προκειμένου να απομακρυνθούν τυχόν μικρόβια και να γίνει αποτελεσματικά η απολύμανσή της.

Κορονοϊός μάσκες: Πρακτικές οδηγίες καθαρισμού της υφασμάτινης μάσκας

Αρχικά, πρέπει να πλένετε την υφασμάτινη μάσκα κάθε φορά που τη φοράτε. Αν δεν μπορείτε να την πλύνετε μόλις μπείτε σπίτι, κλείστε τη σε μία πλαστική σακούλα, αφαιρώντας τη με προσοχή και πλένοντας στη συνέχεια τα χέρια σας.

Προκειμένου να καθαρίσετε αποτελεσματικά τη μάσκα σας, μπορείτε να την πλύνετε στο πλυντήριο σε υψηλή θερμοκρασία ή να την πλύνετε με απορρυπαντικό στο χέρι και στη συνέχεια να την αφήσετε για περίπου πέντε λεπτά σε νερό που βράζει. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό μετά το πλύσιμο της μάσκας, να απολυμάνετε τα χέρια σας, τον νιπτήρα και ό,τι άλλο χρησιμοποιήσατε.

Δείτε ακόμη

Τους τσάκωσαν στον Γράμμο με 94 κιλά σπάνιων φυτών

Επιστροφή στην κρεοφαγία για τους vegan;

Το βίντεο που τρέλανε το TikTok – Ένα πανεύκολο, τέλειο, φανταστικό τοστ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις