Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

12

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / 800 ευρώ καλλιτέχνες – πληρωμή: Οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες καταβολής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

800 ευρώ καλλιτέχνες – πληρωμή: Οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες καταβολής

800 ευρώ καλλιτέχνες - πληρωμή: Τις κατηγορίες των καλλιτεχνών και των ανθρώπων του πολιτισμού που θα λάβουν επίδομα 800 ευρώ ανακοίνωσε η Λίνα Μενδώνη.

800 ευρώ καλλιτέχνες – πληρωμή: Τα μέτρα στήριξης του Πολιτισμού ανακοίνωσαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Η κ. Μενδώνη έκανε λόγο για «πρωτόγνωρες συνθήκες» που ανέδειξαν δομικά προβλήματα στον Πολιτισμό και πιο συγκεκριμένα στο κεφάλαιο της εργασίας, με υψηλό ποσοστό αδήλωτης εργασίας και «αχαρτογράφητο τοπίο». «Ο στόχος μας είναι διπλός – να κρατηθεί ο πολιτισμός ενεργός, να στηριχθούν δημιουργοί και καλλιτέχνες με επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας – δεν θέλουμε ένα απολιτιστικό καλοκαίρι». Η υπουργός σημείωσε πως 45.000 μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι στον Πολιτισμό δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ για Μάρτιο και Απρίλιο, συνολικού ύψους 35,5 εκατομμυρίων ευρώ, αναστολή ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων και διευκολύνσεις στις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Επίσης, από 13 Μαΐου έως και 19 Μαΐου θα πάρουν τα 800 ευρώ όσοι έλαβαν το ειδικό εποχικό επίδομα Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου 2019 και δεν είναι δικαιούχοι τακτικής ανεργίας α’ τριμήνου του 2020.

Επέκταση δικαιούχων των 800 ευρώ

Οι εργαζόμενοι του χώρου του πολιτισμού, των οποίων η σύμβαση ορισμένου χρόνου έληξε πρόωρα κατά το διάστημα 15 Φεβρουαρίου 2020 έως και την 29 Φεβρουαρίου 2020 καθίστανται δικαιούχοι των 800 ευρώ μετά από δήλωσή τους στο σύστημα «Εργάνη». Δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ έχουν καταστεί όλοι οι εργαζόμενοι, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας έληξαν πρόωρα, πριν τον συμβατικό τους χρόνο κατά το διάστημα από 1η Μαρτίου 2020 έως 20 Μαρτίου 2020.

Όσοι από 1η Ιουνίου 2019 ως την 1η Μαρτίου 2020 έχουν εκτελέσει περιστασιακή εργασία με έξι μεροκάματα τον μήνα ή 50 μεροκάματα συνολικά, θα λάβουν τα 800 ευρώ. Με ειδική ρύθμιση εντάσσονται και καλύπτονται αναδρομικά και οι ταξιθέτες και ταξιθέτριες του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Σημειώνεται πως για όλες τις παραπάνω κατηγορίες, συνεχίζεται η στήριξη και τον Μάιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις