Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νεκροί Ελλάδα σήμερα: Κατέληξε άντρας στο ΝΙΜΙΤΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκροί Ελλάδα σήμερα: Κατέληξε άντρας στο ΝΙΜΙΤΣ

Νεκροί Ελλάδα σήμερα: Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, καταγράφηκαν 21 νέα κρούσματα του ιού.

Νεκροί Ελλάδα σήμερα: Ένας 75χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο ΝΙΜΙΤΣ, κατέληξε τα ξημερώματα της Πέμπτης, χτυπημένος από τον κορονοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στη χώρα μας σε 148. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος 75χρονος που είχε και υποκείμενα νοσήματα, άφησε την τελευταία του πνοή από σηπτική καταπληξία. Σημειώνεται ότι νοσηλευόταν με λοίμωξη του αναπνευστικού λόγω κορονοϊού εκτός Εντατικής, χωρίς μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, καταγράφηκαν 21 νέα κρούσματα του ιού, με 11 εξ αυτών να αφορούν υγειονομική δομή ενόπλων δυνάμεων. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα είναι 2.663. Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι 36 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 82 έχουν εξέλθει από αυτές. Για τον τρόπο καταγραφής των θανάτων, ο Σωτήρης Τσιόδρας εξήγησε ότι η ταξινόμηση των θανάτων γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια τα οποία ακολουθούνται στο εξωτερικό και δεν είναι προσωπικά. “Οιοσδήποτε θάνατος με συγκεκριμένα κριτήρια δεν μπορεί να αποδοθεί πουθενά άλλου. Ο θάνατος είναι πολυπαραγοντικό φαινόμενο” διευκρίνισε.

“Οι Ευρωπαϊκές χώρες και η Ελλάδα δεν υπεισέρχονται στο εάν συνέβαλε πολύ ή λίγο σε κάποιο θάνατο ο κορωνοϊός. Αλοιμωξιολόγος, προσθέτοντας ότι η συντριπτική εικόνα των θυμάτων είχε συμπτώματα πνευμονίας.

Δείτε ακόμη

Φρένο στο πρόωρο άνοιγμα της εστίασης μετά τις εικόνες συγχρωτισμού

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις