Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

24

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – κυρά Ρηνιώ: Ο πρωθυπουργός της τηλεφώνησε για τη γιορτή της
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – κυρά Ρηνιώ: Ο πρωθυπουργός της τηλεφώνησε για τη γιορτή της

Μητσοτάκης - κυρά Ρηνιώ: Πρόκειται για τη μοναδική κάτοικο του νησιού, η οποία αρνείται να το εγκαταλείψει.

Μητσοτάκης – κυρά Ρηνιώ: Με την τελευταία εναπομείνασα κάτοικο της Κινάρου, την κυρά Ρηνιώ, επικοινώνησε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση από τον πρωθυπουργό, για έναν άνθρωπο που στην κυριολεξία φυλάει Θερμοπύλες, και της της τις ευχές του για την ονομαστική της εορτή. Η κυρά Ρηνιώ αρνείται να εγκαταλείψει το ακριτικό νησί, στο οποίο μένει μόνη εδώ και χρόνια. Τον Ιανουάριο είχε σημάνει συναγερμός καθώς είχαν χαθεί τα ίχνη της εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Τελικά αποδείχθηκε ότι απλώς είχε κοπεί το ηλεκτρικό και δεν υπήρχε σύνδεση. Μετά την κινητοποίηση η ηλικιωμένη γυναίκα είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στην κόρη της: ” Άσο αντέχουν τα ποδάρια μου θα είμαι εδώ πέρα. Προστάτη έχω τον Άη Γιώργη” και αρνήθηκε να εγκαταλείψει το νησί.

Τι να φοβηθώ από τον ιό;

Πρόσφατα η μοναδική κάτοικος της Κινάρου μίλησε στο iefimerida για όσα περνά η χώρα μας λόγω της πανδημίας. «Όλη τη μέρα βλέπω αυτά που γίνονται κι εύχομαι να μην κρατήσει πολύ αυτό το κακό, να μην κινδυνεύει ο κόσμος», λέει η Ειρήνη Κατσοτούρχη που για τον εαυτό της δεν έχει καμία ανησυχία. «Εγώ γιατί να ανησυχώ; Μόνη μου είμαι στο νησί, από ποιόν να κολλήσω; Μόνο κανένα πουλί μπορεί να μου φέρει το ιό» λέει η μοναδική κάτοικος της Κινάρου που χρόνια τώρα, μετά τον θάνατο του συζύγου της, εκπαιδεύεται στην απομόνωση και τη μοναξιά.

Για τους υπόλοιπους Έλληνες που παλεύουν να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα, είναι αισιόδοξη. «Θα το ξεπεράσει η Ελλάδα. Έχει ξεπεράσει τόσα πολλά που και αυτή τη φορά θα τα καταφέρει», λέει η κυρία Ρηνιώ. Η Κίναρος βρίσκεται στο βόρειο τμήμα των Δωδεκανήσων, έχει έκταση μόλις 4,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα ενώ η κυρία Κατσοτούρχη είναι η μοναδική κάτοικος εδώ και επτά χρόνια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις