Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

30

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα 534 ευρώ τον Μάιο: Ενίσχυση για τους εργαζόμενους που παραμένουν σε αναστολή
534 ΕΥΡΩ

Επίδομα 534 ευρώ τον Μάιο: Ενίσχυση για τους εργαζόμενους που παραμένουν σε αναστολή

Επίδομα 534 ευρώ τον Μάιο: Οι εργοδότες των επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή ή πλήττονται οικονομικά, μπορούν να παρατείνουν την αναστολή των συμβάσεων, σε ποσοστό όμως όχι μεγαλύτερο του 60%.

Επίδομα 534 ευρώ τον Μάιο: Επίδομα ύψους 534 ευρώ θα λάβουν για τον μήνα Μάιο, όσοι εργαζόμενοι παραμένουν σε αναστολή. Οι εργοδότες των επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή ή πλήττονται οικονομικά, μπορούν να παρατείνουν την αναστολή των συμβάσεων, σε ποσοστό όμως όχι μεγαλύτερο του 60%, με το επίδομα που θα λάβουν όσοι μείνουν εκτός εργασίας, να φτάνει στα 534 ευρώ. Ο εργοδότης ωστόσο θα έχει την υποχρέωση να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας με τις υπάρχουσες συμβάσεις που έχει με το προσωπικό που είναι σε αναστολή, ενώ αν μπει σε αναστολή περισσότερο προσωπικό του 60%, τότε θα πρέπει να πληρώσει ο ίδιος το ποσό.

Ακόμη, υπάρχει το ενδεχόμενο να μπορεί ένας εργοδότης να ανακαλεί την αναστολή των υπαλλήλων του πριν τελειώσει ο Μάιος, καθώς σταδιακά εντός του μήνα θα ανοίγουν οι επιχειρήσεις. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο εργαζόμενος θα πάρει αναλογικά το ποσό που του αντιστοιχεί στις ημέρες που βρισκόταν σε αναστολή. Η διακοπή μπορεί να γίνεται εφ’ όσον ο εργαζόμενος είναι σε αναστολή για τουλάχιστον 15 ημέρες, ενώ ο εργοδότης μπορεί επίσης να ακυρώσει την αναστολή για «κατεπειγουσών λόγων και μη αναβαλλόμενων αναγκών». Αυτό θα μπορεί να το κάνει μέσω ενός ειδικού εντύπου στο ΠΣ Εργάνη.

Ακόμη δεν έχει αποκλειστεί μάλιστα το ενδεχόμενο το μέτρο αυτό να παραταθεί για τον Ιούνιο εφ’ όσον χρειαστεί, κάτι που τόνισε και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στην συνέντευξη Τύπου των υπουργείων Εργασίας, Οικονομίας και Ανάπτυξης. Οι τρεις συναρμόδιοι υπουργοί ανακοίνωσαν ένα συνολικό πακέτο μέτρων ύψους 24 δισ. για την επανεκκίνηση της Οικονομίας.

Δείτε ακόμη

6 & 1: Νέος γύρος στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων
Αποζημίωση 18 ευρώ την ημέρα για τον Μάη- Ποιοι τη δικαιούνται
“Παράθυρο” παράτασης της αναστολής έως και του 60% των συμβάσεων εργασίας
Πακέτο 24 δισ. για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις