Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορονοϊός Κίνα: Μια φορά κι έναν καιρό ένας ιός
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Κίνα: Μια φορά κι έναν καιρό ένας ιός

Κορονοϊός Κίνα: Ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων με το οποίο τρολάρει τις ΗΠΑ για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού ανήρτησε η πρεσβεία της Κίνας στη Γαλλία.

Κορονοϊός Κίνα: Με ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων, που ανήρτησε η πρεσβεία της Κίνας στη Γαλλία, οι Κινέζοι τρολάρουν ΗΠΑ και Τραμπ για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, απαντώντας εμμέσως στις αιτιάσεις που δέχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για το όλο ζήτημα. Το βίντεο τιτλοφορείται «Μια Φορά Κι Έναν Καιρό Ένας Ιός» και υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ, που αναπαρίστανται με το Άγαλμα της Ελευθερίας, δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις τις κινεζικής κυβέρνησης για την υψηλή επικινδυνότητα του νέου ιού. Όταν η φιγούρα που αναπαριστά την Κίνα αναφέρει «περίεργα κρούσματα πνευμονίας», ο ΠΟΥ απαντά «εντάξει, το μήνυμα ελήφθη». Όταν πάλι λέει ότι «ανακάλυψε έναν νέο ιό», οι ΗΠΑ απαντούν «Και λοιπόν;», ενώ χαρακτηρίζουν «στρατόπεδο συγκέντρωσης» το προσωρινό νοσοκομείο που χτίστηκε σε λίγες μέρες στην Ουχάν για τα θύματα του κορωνοϊού και «παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τα περιοριστικά μέτρα που έλαβε η Κίνα για τον περιορισμό της επιδημίας.

Στη συνέχεια, όταν η Κίνα φωνάζει ότι ο νέος ιός γονατίζει το σύστημα υγείας της, οι «ΗΠΑ» απαντούν «κοιτάξτε πόσο πίσω είναι η Κίνα». Κι όταν η Κίνα λέει ότι «ο ιός σκοτώνει γιατρούς», οι «ΗΠΑ» σχολιάζουν: «κλασική τριτοκοσμική χώρα». Όταν πάλι η Κίνα λέει ότι ο νέος ιός μεταφέρεται με τον αέρα, ο «Τραμπ» απαντά «θα εξαφανιστεί μαγικά τον Απρίλιο»… Το βίντεο καταλήγει με τη φιγούρα των ΗΠΑ να ομολογεί ότι η Ουάσιγκτον «δεν έκανε τίποτε επί τρεις μήνες κι επειδή ο ΠΟΥ συμφωνεί με την Κίνα του κόβει τη χρηματοδότηση».

Κορονοϊός Κίνα: «Λατρεύω τη συνέπειά σας»

Κι αφού επισημάνει τις αντιφάσεις του Τραμπ, που ενώ έλεγε ότι ο κορονοϊός δεν είναι επικίνδυνος, «εκατομμύρια Κινέζοι έχουν πεθάνει», η φιγούρα της Κίνας απαντά: «Αυτό είναι που λατρεύω σ’ εσάς τους Αμερικανούς – η συνέπειά σας»… Μέχρι στιγμής ο Λευκός Οίκος δεν έχει σχολιάσει το βίντεο αυτό.

Δείτε ακόμη

“Η όμορφη κόρη μου πέθανε” – 23 ετών η στρατιωτικός που ανασύρθηκε νεκρή στο Ιόνιο

Μαγικές εικόνες στη Βομβάη – Χιλιάδες φλαμίνγκο κατέκλυσαν τη μεγαλούπολη

Επιμένει και απειλεί ο Τραμπ: Ο ιός προήλθε από εργαστήριο στη Γουχάν, έχω αποδείξεις

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις