Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Φλαμίνγκο Ινδία: Μαγικές εικόνες, η Βομβάη έγινε… ροζ
ΚΟΣΜΟΣ

Φλαμίνγκο Ινδία: Μαγικές εικόνες, η Βομβάη έγινε… ροζ

Φλαμίνγκο Ινδία: Τα δημοσιεύματα που περιγράφουν το φαινόμενο με τα φλαμίνγκο περιλαμβάνουν στις εξηγήσεις τους και την πανδημία του κορωνοϊού.

Φλαμίνγκο Ινδία: Ένα ξεχωριστό θέαμα απόλαυσαν φέτος οι Ινδοί, αλλά και πολίτες από όλο τον κόσμο μέσω διαδικτύου, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες φλαμίνγκο συγκεντρώθηκαν σε ορμίσκους της Βομβάης στην Ινδία. Το εντυπωσιακό φαινόμενο που από μακριά δίνει την εντύπωση πως τα ποταμάκια και οι υδροβιότοποι έχουν βαφτεί ροζ, φαίνεται πως είναι πρωτοφανές ακόμη και για την αχανή χώρα της Ινδίας. Οι ειδικοί εξηγούν πως οι περιοχές γύρω από την Βομβάη αποτελούν τόπο προορισμού των φλαμίνγκο κατά την περίοδο αναπαραγωγής μεταξύ Οκτωβρίου και Μαρτίου. Ωστόσο, φέτος πολίτες και επιστήμονες παρατήρησαν πως ο αριθμός των φλαμίνγκο που πλημμύρισε την πόλη των 18 εκατομμυρίων ήταν πολύ μεγαλύτερος. Υπολογίζεται πως περίπου 150.000 πτηνά του είδους βρήκαν τροφή και καταφύγιο στα πέριξ της πόλης της Ινδίας το τελευταίο διάστημα.

Τα δημοσιεύματα που περιγράφουν το φαινόμενο με τα φλαμίνγκο περιλαμβάνουν στις εξηγήσεις τους για την εντυπωσιακή αύξηση των φλαμίνγκο και την πανδημία του κορωνοϊού. Η δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη, η Ινδία, βρίσκεται σε καραντίνα με τις μετακινήσεις να έχουν περιοριστεί δραστικά. Σε αυτό το περιβάλλον τα συμπαθή φλαμίνγκο βρίσκουν πιο εύκολα την τροφή τους και έχουν χρόνο να αναπαραχθούν χωρίς την ενοχλητική και πολλές φορές ζημιογόνα παρουσία του ανθρώπινου παράγοντα. Πριν από μερικές ημέρες, σε μια άλλη γωνιά του πλανήτη, αφρικανικοί πιγκουίνοι εκμεταλλεύονταν την καραντίνα στη Νότια Αφρική για να «σουλατσάρουν στους δρόμους του Κέιπ Τάουν.

Δείτε ακόμη

Λιοντάρια, πιγκουίνοι, πούμα εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη απουσία

Σπάνια ροζ δελφίνια “έσκασαν μύτη” λόγω απουσίας τουριστών!

Viral: Μια ημίγυμνη σε ζωντανή σύνδεση “αποκάλυψε” το… κέρατο – Συγγνώμη από τον παρουσιαστή

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις