Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τσιόδρας κορονοϊός: Οργισμένη αναφορά σε όσους θέλουν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου
ΕΛΛΑΔΑ

Τσιόδρας κορονοϊός: Οργισμένη αναφορά σε όσους θέλουν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου

Τσιόδρας κορονοϊός: Κοινός παρανομαστής των προσπαθειών αυτών των κύκλων, είναι να τονίσουν υπέρμετρα τις επιστημονικές αβεβαιότητες και να βγάλουν αντιφάσεις προς τα έξω.

Τσιόδρας κορονοϊός: Για δεύτερη συνεχή ημέρα, ο, κατά κανόνα, πράος και μειλίχιος καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας… αγρίεψε, κατά τη χθεσινή τακτική ενημέρωση της Κοινής Γνώμης για τον κορονοϊό.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ενώ, όπως είχε τονίσει το Alphafreepress, την προηγούμενη, είχε εκφράσει και σωστά, αγανάκτηση για ρεπορτάζ γερμανικού Μέσου, που στάλθηκε από τον εδώ ανταποκριτή του, ότι δήθεν η χώρα μας “μαγειρεύει” τα στοιχεία κρουσμάτων κορονοϊού, για να ωραιοποιεί την κατάσταση και να φέρει τουρίστες (!), χθες, έκανε οργισμένη αναφορά σε “κύκλους, που προσπαθούν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου με ψευδοεπιστημονικά επιχειρήματα”.

Κοινός παρανομαστής των προσπαθειών αυτών των κύκλων, οι οποίοι δεν κατονομάστηκαν, κατά τον καθηγητή, είναι να τονίσουν υπέρμετρα τις επιστημονικές αβεβαιότητες και να βγάλουν αντιφάσεις προς τα έξω, προς τον κόσμο, παίζοντας ουσιαστικά με την αγωνία των πολιτών.

“Δεν τις ξέρουμε, δηλαδή, εμείς; (σ.σ. τις επιστημονικές αβεβαιότητες). Γιατί, εμείς δεν έχουμε αγωνία; Πιστέψτε με, αντίθετα με την επιθυμία μας, είναι πιστός σύντροφος (σ.σ. η αγωνία) όλων μας στην κοινή προσπάθεια”.

Όχι αντιπαράθεση τώρα

Και λίγο πιο κάτω, εμφανώς πικραμένος, αφού επιδεικνύει σε κάθε του φράση ενωτικό πνεύμα, στην κοινή προσπάθεια, πρόσθεσε: “Δεν πρέπει να μετατρέπεται αυτή η ευκαιρία σε μια ευκαιρία για αντιπαράθεση, ιδιαίτερα τώρα, που είμαστε σε καλό σημείο”. Στη συνέχεια, ο διακεκριμένος επιστήμονας, μίλησε για το πώς βλέπει το πεδίο της πανδημίας.

“Εγώ βλέπω το πεδίο της πανδημίας σαν μια ευκαιρία να αποδεχθούμε πως πετύχαμε μια μεγάλη νίκη. Μια νίκη για τη ζωή. Μια ευκαιρία να πάμε μπροστά, υιοθετώντας επιστημονικές τοποθετήσεις με τα έως τώρα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα. Δεν πρέπει να μετατρέπεται αυτή η ευκαιρία σε μια ευκαιρία για αντιπαράθεση, ιδιαίτερα τώρα που είμαστε σε καλό σημείο. Χάρη στη θυσία και στην υπευθυνότητα όλων μας, αλλά και όλων σας.

Είμαστε όλοι μαζί

Αναγνωρίζουμε τις θυσίες των ανθρώπων, αναγνωρίζουμε την αγωνία για το οικονομικό μέλλον. Εμάς σαν Επιτροπή, καθημερινά η αγωνία μας είναι να έχουμε επάρκεια στα επιστημονικά ζητήματα, ώστε να τοποθετηθούμε, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια, στα ερωτήματα της Πολιτείας. Ο κοινός στόχος είναι η προστασία όλων μας. Όλη αυτή η εμπειρία αποτελεί μια ευκαιρία για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας, για περισσότερη εκπαίδευση σε θέματα Δημόσιας Υγείας, από την υγιεινή και τα μέτρα ατομικής προστασίας, μέχρι την περισσότερη συμμετοχή του πολίτη στα κοινά.

Την εθελοντική του συμμετοχή, την κοινωνική πρωτοβουλία στο πνεύμα της αλληλεγγύης. Όλα αυτά είναι ακόμα πιο δυνατά, πιο ισχυρά μέσα από αυτή την πανδημία. Όλα αυτά θα γίνονται με διαφάνεια. Στα πλαίσια ηθικών επιταγών και με την χρησιμοποίηση κανόνων εποπτείας”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις