ΚΥΡΙΑΚΗ

07

ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΑΧΕΠΑ κορονοϊός: Μυστήριο με ασθενείς που είναι επί 55 μέρες θετικοί στον ιό
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΧΕΠΑ κορονοϊός: Μυστήριο με ασθενείς που είναι επί 55 μέρες θετικοί στον ιό

ΑΧΕΠΑ κορονοϊός: Μια ιδιαίτερα περίεργη αλλά και ανησυχητική αποκάλυψη έκανε στον ΑΝΤ1 ο Διευθυντής ΕΣΥ, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος στο ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Κολλάρας. Ο γιατρός αποκάλυψε τρία περιστατικά ασθενών που είναι θετικά στον κορονοϊό εδώ και 55 περίπου μέρες. Αναφερόμενος στα τρία αυτά περιστατικά είπε ότι “νοσηλεύτηκαν, πήγαν καλά, είναι σπίτι τους, άριστα στην υγεία τους, δεν έχουν κανένα πρόβλημα ούτε ιατρικό ούτε εργαστηριακό και ακόμα οι εξετάσεις που κάνουν δείχνουν ότι έχουν τον ιό. Είναι τρία τέτοια περιστατικά που έχουν φθάσει περίπου τις 55 μέρες θετικά”.

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό δεν σημαίνει ότι μεταδίδουν τον ιό. “Κατά πάσα πιθανότητα, η δική μου άποψη είναι ότι δεν μεταδίδουν τον ιό, αλλά ανιχνεύεται στις εξετάσεις που κάνουμε και για αυτό τον λόγο, επειδή δεν είμαστε σίγουροι, είναι σε καραντίνα στο σπίτι τους. Ελέγχονται, είναι άριστα στην υγεία τους, πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και είναι σε μία ειδική παρατήρηση και προσέχουμε μήπως αφορά σε κάτι άλλο όσον αφορά το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά το μήνυμα δεν είναι κάτι το ανησυχητικό”, είπε ο κ. Κολλάρας. Τέλος, εξήγησε ότι η συχνότητα των τεστ σε αυτούς τους ασθενείς γίνεται ανά πέντε με εφτά μέρες.

Και τέταρτη εργαζόμενη στο ΑΧΕΠΑ θετική στον κορωνοϊό

Ακόμη μία νοσηλεύτρια του ΑΧΕΠΑ βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου, Μπάμπηε Κοροξενόε, στην εκπομπή “Δημότης Online”  στην ΤV100. Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για νοσηλεύτρια στη γ’ χειρουργική κλινική του ΑΧΕΠΑ. Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό πως ακόμα τρεις εργαζόμενες στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ βρέθηκαν θετικές στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, πρόκειται για μία εργαζόμενη σε θάλαμο στον τομέα της καθαριότητας και δύο νοσηλεύτριες. Και οι τρεις εργαζόμενες απασχολούνται στο τμήμα της γ’ χειρουργικής κλινικής. Οι δύο εξ αυτών νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ενώ η μία βρίσκεται στο σπίτι της.

Και οι τρεις ασθενείς έχουν ήπια συμπτώματα και η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή. Παράλληλα, ιάθηκε και επέστρεψε κανονικά στην εργασία της η ειδικευόμενη γιατρός, από την παθολογική κλινική, που είχε βρεθεί στις αρχές του μήνα θετική στον ιό.