Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία ΕΛΤΑ – Βέροια: Τρόμος σε υποκατάστημα με λεία 230.000 ευρώ
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία ΕΛΤΑ – Βέροια: Τρόμος σε υποκατάστημα με λεία 230.000 ευρώ

Ληστεία ΕΛΤΑ - Βέροια: Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, στη Μελίκη Ημαθίας, απ' όπου άγνωστοι άρπαξαν περίπου 230.000, ποσό το οποίο φαίνεται πως προορίζονταν για πληρωμές συντάξεων.

Ληστεία ΕΛΤΑ – Βέροια: Οργανωμένη συμμορία τεσσάρων κακοποιών, οπλισμένων, πιθανόν με καραμπίνες ή αυτόματα όπλα και έναν πυροσβεστήρα (!), εξαπέλυσαν επιδρομή νωρίς το πρωί της δευτέρας με στόχο τα χρήματα των συντάξεων που ήταν προγραμματισμένο σήμερα να πληρωθούν σε δικαιούχους, βάσει προγράμματος για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι κουκουλοφόροι ένοπλοι που είχαν μελετήσει στην πάρα μικρή λεπτομέρεια το σχέδιό τους εξαπέλυσαν τη ληστρική τους επιδρομή, στα ΕΛΤΑ Μελίκης Ημαθίας,  με τρόπο θρασύτατο. Θεατές της ληστείας ήταν δεκάδες δικαιούχοι η συγγενείς ηλικιωμένων που περίμεναν στην ουρά και σε απόσταση δύο μέτρων ο ένας από τον άλλο! Εν τέλει οι τρεις από τους τέσσερις κουκουλοφόρους που εισέβαλαν στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, άρπαξαν ποσό 230.000 ευρώ και διέφυγαν με τον τέταρτο συνεργό τους ο οποίος τους περίμενε στο αυτοκίνητο.

Πριν διαφύγουν οι κουκουλοφόροι, άνοιξαν τον πυροσβεστήρα, δημιουργήθηκε ένα λευκό σύννεφο σκόνης και μέσα σε αυτό χάθηκαν χωρίς να μπορέσει κανείς να κάνει το παραμικρό. Οι σκηνές από αστυνομική ταινία, άρχισαν να ξετυλίγονται μπροστά στα έκπληκτα μάτια των δικαιούχων των συντάξεων και των τριών υπαλλήλων των ΕΛΤΑ που βρίσκονταν στο εσωτερικό του υποκαταστήματος, δέκα λεπτά από τις 8 το πρωί της Δευτέρας. Λίγα λεπτά πιο πριν, στο υποκατάστημα όπου ήδη ανέμεναν οι δικαιούχοι η οι συγγενείς ηλικιωμένων που δεν μπορούσαν να περιμένουν στην ουρά, έφθασε στα ΕΛΤΑ χρηματαποστολή με δύο υπαλλήλου σεκιούριτι. Ο ένας από τους δύο υπαλλήλους ασφαλείας, κατέβηκε από το όχημα και κατευθύνθηκε με τα χρήματα σε σάκους στο εσωτερικό και παρέδωσε τα χρήματα για να πληρωθούν οι συντάξεις στον διευθυντή των ΕΛ.ΤΑ.

Μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο

Τότε μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο των μελών της σκληρής συμμορίας ληστών. Ένας από αυτούς, έτρεξε στο όχημα, ακινητοποίησε με την απειλή καραμπίνας τον οδηγό και τον υποχρέωσε να πέσει κάτω, απειλώντας τον με το όπλο. Οι συνεργοί του άρχισαν να ψάχνουν μέσα στα ΕΛΤΑ το σημείο όπου είχαν αφεθεί οι σάκοι και απειλώντας τους πάντες σε σπαστά ελληνικά τους άρπαξαν και βγήκαν. Τότε ένας από τους κακοποιούς άρπαξε και τον πυροσβεστήρα και ένα σύννεφο σκόνης σηκώθηκε και μέσα σε αυτό όλοι έτρεξαν προς το αυτοκίνητο όπου περίμενε με την μηχανή αναμμένη ο τέταρτος κακοποιός.

Με κομμένη την ανάσα οι δικαιούχοι

Με κομμένη την ανάσα οι δικαιούχοι ειδοποίησαν την Αστυνομία μόλις απομακρύνθηκαν οι ληστές των οποίων ούτε το χρώματα ούτε τη μάρκα του αυτοκινήτου μπόρεσαν να διακρίνουν μέσα στο σύννεφο καπνού από τον πυροσβεστήρα. Αστυνομικοί της ασφάλειας Ημαθίας, αλλά και αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και ομάδας ΔΙΑΣ “χτενίζουν” την περιοχή στην προσπάθειά τους να βρουν το παραμικρό στοιχείο που θα τους οδηγήσει στον εντοπισμό και τη σύλληψη των κακοποιών που όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι αλλοδαποί που μιλούσαν σπαστά ελληνικά.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Τετάρτη ξεκίνησε η προπληρωμή των συντάξεων του μηνός Μαΐου 2020, μετά την τροποποίηση του προγράμματος που αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), για την ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων και την αποφυγή συνωστισμού στα τραπεζικά καταστήματα και στα ΑΤΜ, λόγω του κοροναϊού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις