Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μανωλίδου – ανάρτηση: Η Ακρίτα, τα fake news και η… διαγραφή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανωλίδου – ανάρτηση: Η Ακρίτα, τα fake news και η… διαγραφή

Μανωλίδου - ανάρτηση: Τη σύζυγο του Άδωνι Γεωργιάδη, Ευγενία Μανωλίδου, έβαλαν στόχο τα τρολς του διαδικτύου διακινώντας fake news.

Μανωλίδου – ανάρτηση: Σφοδρή επίθεση μέσω των κοινωνικών δικτύων δέχθηκε η σύζυγος του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη για μια ανάρτηση που όμως είναι fake. Ανάμεσα σε εκείνους που έσπευσαν να κατηγορήσουν την Ευγενία Μανωλίδου και η Έλενα Ακρίτα, που αργότερα έσπευσε να σβήσει το σχόλιό της. Στην επίμαχη ανάρτηση η κ. Μανωλίδου φέρεται να δηλώνει ότι ακολούθησε τον οικονομικό οικογενειακό προγραμματισμό του Άδωνι Γεωργιάδη και πέρασε η οικογένεια για 7 ημέρες με 38,40 ευρώ μαζί με το σούπερ μάρκετ. Και υποτίθεται ότι προσθέτει: “Χωρίς να στερηθούμε τίποτα. Αν θέλουμε μπορούμε”.

Αφορμή για την fake ανάρτηση ήταν μια αμφιλεγόμενη δήλωση του Γεωργιάδη που επιχείρησε να υπερασπιστεί τα 800 ευρώ του επιδόματος σημειώνοντας οτι αφού είμαστε σπίτι, τα χρήματα είναι αρκετά. Προσθέτοντας ότι αφού δεν μπορούμε να βγούμε και να κάνουμε έξοδα, όλα τα χρήματα πάνε στο φαγητό. Και σημείωσε: Πόσα κιλά θα γίνουμε επιτέλους; 300 κιλά;

Η δήλωση Γεωργιάδη

“Ακούω τον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Τσίπρα που λένε να μοιράσουμε ρευστότητα. Μάλιστα, και εγώ σας λέω λοιπόν ότι με έναν μαγικό τρόπο στέλνουμε στο σπίτι κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας 5.000 ευρώ. Τι θα τα κάνει σήμερα ακριβώς μπορείτε να μου πείτε; Ταξίδια δεν μπορεί να κάνει, σε εστιατόρια δεν μπορεί να πάει, σε κατάστημα να ψωνίσει δεν μπορεί να πάει. Τι να την κάνει τη ρευστότητα;”, ανέφερε ο υπουργός. “Για τρόφιμα” είπε ο δημοσιογράφος με τον υπουργό να του απαντά σχεδόν αμέσως: “πόσο θα φάει πια; 300 κιλά να γίνει;

Η υποτιθεμένη ανάρτηση της Ευγενίας Μανωλίδου πάντως, προκάλεσε πλήθος υβριστικών σχολίων στα social media έως ότου αποδειχθεί ότι ήταν fake.

“Αν ήταν μια άσχετη θα το θεωρούσαμε αστείο. Είναι όμως η γυναίκα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Η κυρία αυτή παπαρολογεί αυτάρεσκα σε μια Ελλάδα που έχει γονατίσει. Ντροπή. Μόνο”.

Μόλις έγινε σε όλους γνωστό και σαφές ότι η ανάρτηση δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα, τα σχόλια σβήστηκαν χωρίς καμία συγνώμη, αλλά ακολούθησαν τα σχόλια των ίδιων των θιγόμενων.

Ο Γεωργιάδης έγραψε:

“Η λέξη ντροπή έχει χάσει πλέον κάθε νόημα με όλους αυτούς. Κάποιοι φτιάχνουν μία καταφανώς ψεύτικη ανάρτηση για να κτυπήσουν εμένα και υποτιθέμενος “σοβαρός” κόσμος την σχολιάζει ως πραγματική. Μπορούμε σας παρακαλώ να αφήσουμε τις οικογένειες έξω από την χυδαιότητα σας; fake news”.

Ενώ και η Ευγενία Μανωλίδου σημείωσε:

“Αυτό που σε βρίζουν για κάτι που δεν έκανες, μόνο και μόνο για να σε βρίσουν, πώς να λέγεται άραγε…”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις