Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

01

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κικίλιας κορωνοϊός: «Στη χώρα πρέπει να υπάρχουν οι υποδομές έκτακτης ανάγκης»
ΕΛΛΑΔΑ

Κικίλιας κορωνοϊός: «Στη χώρα πρέπει να υπάρχουν οι υποδομές έκτακτης ανάγκης»

Κικίλιας κορωνοϊός: «Η πολιτική διαχείρισης του κορονοϊού φαίνεται πως έχει αποδώσει. Όμως η Ελλάδα δεν επαναπαύεται στις δάφνες της». 

Κικίλιας κορωνοϊός:  «Θα είναι ένα καλοκαίρι με πάρα πολλή δουλειά, που θα δημιουργήσει παρακαταθήκη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας», δηλώνει στο Politico και στη δημοσιογράφο Νεκταρία Σταμούλη, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. «Η Ελλάδα έλαβε άμεσα μέτρα lockdown για να προστατέψει τον πληθυσμό της από τον κορωνοϊό, αλλά και το σύστημα περίθαλψής το οποίο είχε υποστεί μεγάλη ζημιά, μετά από 10 χρόνια ύφεσης και λιτότητας», λέει η δημοσιογράφος, κάτι που επιβεβαιώνει και ο Υπουργός Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας τονίζει πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αναθεωρήσει τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα συστήματα υγείας», σημειώνοντας χαρακτηριστικά, ότι «στη χώρα πρέπει να υπάρχουν οι υποδομές έκτακτης ανάγκης και κομμάτι της εθνικής ασφάλειας είναι πλέον και το θέμα της υγειονομικής ασφάλειας».

Κικίλιας κορωνοϊός: Η δυτική κοινωνία αιφνιδιάστηκε

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Υπουργός Υγείας υπογραμμίζει ότι «αιφνιδιάστηκε η δυτική κοινωνία και φάνηκε η ένδεια του συστήματος. Απόδειξη ότι ο κοινός μηχανισμός προμηθειών (European common procurement), στον οποίο δεχτήκαμε να είμαστε μέρος, δεν έχει προχωρήσει. Η λέξη solidarity ακούστηκε πολλές φορές, όμως αυτό δε μπόρεσε να μετουσιωθεί σε μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους».

Δείτε ακόμη

Το μεγάλο ρίσκο: Δέκα κρίσιμα ερωτήματα για την μετά Covid 19 εποχή

Συγκίνηση: Η Πρωτοψάλτη τραγούδησε στο προσωπικό του “Ευαγγελισμού” – Στάση και στο Μαξίμου

Ζημιές 7.719 ευρώ στο Κ.Υ. Σχηματαρίου από συγγενείς θύματος του κορονοϊού

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις