Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Τομ Χανκς – Κορονοϊός: Το δώρο του σε οκτάχρονο που δέχεται bullying
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τομ Χανκς – Κορονοϊός: Το δώρο του σε οκτάχρονο που δέχεται bullying

Τομ Χανκς - Κορονοϊός: Ο διάσημος ηθοποιός έφερε ξανά το χαμόγελο στα χείλη του πιτσιρίκου.

Τομ Χανκς – Κορονοϊός: Ο Κορόνα Ντε Βρις (Corona De Vries) είναι ένας οκτάχρονος θαυμαστής του Τομ Χανκς και ζει στο Γκολντ Κόουστ της Πολιτείας του Κουίνσλαντ. Το μικρό αγόρι είχε γράψει προ ημερών στον χολιγουντιανό αστέρα, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του Ρίτα Γουίλσον έμειναν σε καραντίνα περισσότερες από δύο εβδομάδες στο εν λόγω παραλιακό θέρετρο της Αυστραλίας, καθώς είχαν διαγνωστεί και οι δυο θετικοί στις εξετάσεις για COVID-19. Σύμφωνα με το Channel 7 News, το μικρό αγόρι φέρεται να έγραψε στον Τομ Χανκς μια επιστολή, αναφέροντας: «Άκουσα τα νέα πως εσείς και η σύζυγός σας κολλήσατε τον κορωναιό. Είστε εντάξει;», προσθέτοντας ότι αγαπάει το όνομά του, όμως τα παιδιά στο σχολείο τον αποκαλούν κοροϊδευτικά «κορωνοϊό», πράγμα που τον κάνει να νοιώθει «λύπη και οργή».

«Η επιστολή σου έκανε εμένα και τη γυναίκα μου να νιώσουμε υπέροχα!» απάντησε ο διάσημος ηθοποιός στη δική του επιστολή, που πληκτρολογήθηκε σε μια γραφομηχανή Corona, την οποία είχε μαζί του στο Γκόλντ Κόουστ. «Ξέρεις, είσαι το μόνο πρόσωπο που γνώρισα ποτέ που έχει το όνομα Κορόνα – όπως το δαχτυλίδι γύρω από τον ήλιο, ένα στέμμα» συμπλήρωσε ο δημοφιλής σταρ του σινεμά. «Θεωρώ πως αυτή η γραφομηχανή θα σου ταιριάζει» σημείωσε ο Χανκς, αντίγραφο της οποίας έδειξαν οι εικόνες που προβλήθηκαν από το Channel 7 News. «Ζήτησε από έναν ενήλικο να σου δείξει πώς λειτουργεί. Και χρησιμοποιήστε τη για να μου απαντήσεις» έγραψε ο ηθοποιός, καταλήγοντας με τη διάσημη φράση από το «Toy Story»: «ΥΓ.: Έχεις ένα φίλο, ΕΜΕΝΑ» (βλ.ελλ. “You got a friend in me”).

 

 

Τομ Χανκς – Ρίτα Γουίσλον προσέφεραν το αίμα τους για τη δημιουργία εμβολίου κατά του κορονοϊού

Το λαμπερό ζευγάρι, Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον ήταν οι πρώτοι διάσημοι που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Μετά την ανάρρωσή τους, οι δυο τους επέστρεψαν στο Λος Άντζελες, όπου με την άφιξή τους υπέβαλαν αίτηση για συμμετοχή σε ιατρική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα αντισώματά τους θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους ειδικούς για τη δημιουργία εμβολίου κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό, τα τεστ έδειξαν ότι φέρουν τελικά αντισώματα, εκφράζοντας έτσι την ελπίδα ότι το αίμα του, αλλά και της συζύγου του θα αποδειχθούν χρήσιμα στην μάχη εναντίον του φονικού ιού.

«Δεν μας προσέγγισαν. Εμείς είπαμε, θέλετε το αίμα μας; Μπορούμε να δώσουμε πλάσμα; Και έτσι θα το δώσουμε εκεί όπου ελπίζουμε να βοηθήσει σε αυτό που εγώ θα ήθελα να αποκαλώ Hank-ccine» είπε ο διάσημος ηθοποιός, μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή «Wait Wait… Don’t Tell Me» της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης “NPR”, που δραστηριοποιείται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μακάρι και άλλοι καλλιτέχνες να έδειχναν τόση ευαισθησία και κοινωνική αλληλεγγύη μπροστά σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις, με αποδέκτη ολόκληρη την ανθρωπότητα!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις