Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κυβέρνηση: Η αντιπολίτευση βρήκε το αφήγημά της
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Η αντιπολίτευση βρήκε το αφήγημά της

Κυβέρνηση: Το αντιπολιτευτικό αφήγημα βρέθηκε μέσω των προγραμμάτων κατάρτισης και οικονομικής ενίσχυσης των επιστημόνων.

Κυβέρνηση: Τελικά φαίνεται ότι όλη αυτήν περίοδο της πανδημίας, όπου η κυβέρνηση δέχεται τα εύσημα από ολόκληρη την Ευρώπη για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το υγειονομικό σκέλος του κορονοϊού, η αντιπολίτευση αναζητούσε ένα «αφήγημα» για να μπει ξανά στο κάδρο των εξελίξεων. Και το αφήγημα αυτό αφενός δεν θα μπορούσε να είναι η λήψη των περιοριστικών μέτρων, αφετέρου δεν θα μπορούσε να είναι η προσπάθεια για την επανεκκίνηση της οικονομίας, αφού η κυβέρνηση πρωταγωνιστεί σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την οικονομική ενίσχυση των κρατών-μελών. Το αφήγημα, λοιπόν, βρέθηκε μέσω των προγραμμάτων κατάρτισης των επιστημόνων και του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση επέλεξε να δώσει οικονομική ενίσχυση στο επιστημονικό προσωπικό της χώρας.

Ο συγκεκριμένος τρόπος αποδείχτηκε ανεπαρκής και με πολλές ατέλειες, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού, αλλά και της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, που ανακοίνωσαν την διακοπή της διαδικασίας και την απευθείας χρηματοδότηση μέσω επιδόματος στους επιστήμονες. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη κάνει λόγο για σκάνδαλο και αφήνει υπόνοιες ότι με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση θέλησε να εξυπηρετήσει κάποια οικονομικά συμφέροντα.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Κυβέρνηση: Αναπάντητα ερωτήματα

Ωστόσο οι αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν απαντούν στο γεγονός ότι η ΝΔ βρήκε «έτοιμη» και θεσμοθετημένη αυτήν την διαδικασία από την προηγούμενη κυβέρνηση. Επιπλέον, δεν απαντούν στις αστοχίες που ανακαλύφθηκαν όταν η διαδικασία τέθηκε σε ισχύ και τέλος δεν απαντούν αν είναι ορθή η απόφαση της κυβέρνησης να την καταργήσει έστω και μετά από δύο εβδομάδες. Τελευταίο ερώτημα που δεν απαντάται από την αντιπολίτευση είναι το γεγονός ότι η εκπαίδευση των επιστημόνων δεν ήταν στο επίπεδο που επιθυμεί το ελληνικό κράτος.

Την κεφαλήν επί πίνακι

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παραίτηση του υπουργού Εργασίας παρά το γεγονός ότι η διαδικασία διεκόπη και τα ΚΕΚ δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ. Ο υπουργός Εργασίας έδωσε απαντήσεις στην Βουλή και πηγές του Μεγάρου Μαξίμου δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν τίθεται κανένα θέμα απομάκρυνσης του υπουργού. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η κυβέρνηση δεν θα μπει στην διαδικασία να δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ ευκαιρία να αποκτήσει αντιπολιτευτικό αφήγημα σε μια χρονική περίοδο όπου η χώρα αντιμετωπίζει επιτυχώς τόσο την πανδημία, όσο και τις οικονομικές της επιπτώσεις.

Χαρακτηριστική είναι η φράση κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους, όταν του ζητήσαμε να σχολιάσει το θέμα, «υπάρχει κυβέρνηση που ενδιαφέρεται για τους πολίτες και την οικονομία και υπάρχει και αντιπολίτευση που ψάχνει τρόπους να κάνει στείρα αντιπαράθεση. Οι πολίτες γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σε εφαρμογή το σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα

“Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ” – Ο Βρούτσης τοποθετήθηκε στη Βουλή για τα voucher

ΟΑΕΔ: Ξεκινά η καταβολή των 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις