Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

12

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κατάργηση voucher: “Διορθώθηκε μια αστοχία”, λένε κυβερνητικές πηγές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατάργηση voucher: “Διορθώθηκε μια αστοχία”, λένε κυβερνητικές πηγές

Κατάργηση voucher: Με αφορμή τις αντίδρασεις κομμάτων της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Κατάργηση voucher: Για αστοχία που διορθώθηκε κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές που απαντώντας στις αντιδράσεις τονίζοντας πως δεν υπάρχει κανένα θέμα με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας. Όπως επισημαίνουν το υπουργείο Εργασίας, όλα αυτό διάστημα έχει χειριστεί φόρτο προγραμμάτων για τη στήριξη κοινωνικών ομάδων και εργαζομένων από την πανδημία του κορονοϊού, και η συγκεκριμένη αστοχία την οποία όπως επισημαίνουν παραδέχθηκε και ο κ. Βρούτσης στη δήλωση του, διορθώθηκε.

Όπως επισημαίνουν ξεκινά αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, καθώς αυτός ο τομέας θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμος στο μέλλον. Ο έλεγχος θα έχει χρονικό βάθος και θα αφορά και στα οικονομικά στοιχεία προγραμμάτων προηγούμενων ετών. Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας την απόφαση για κατάργηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης τη χαρακτήρισε “ομολογία αποτυχίας αλλά και ενοχής για την κυβέρνηση Μητσοτάκη”.

“Η απόσυρση μετά τη κατακραυγή, ωστόσο, δε λειτουργεί ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ”, υπογραμμίζει και κάνει λόγο για υπουργούς που “παρέλαυναν νυχθημερόν από τα ΜΜΕ εκθειάζοντας το πρόγραμμα-φιάσκο και κουνώντας το δάχτυλο στους επιστήμονες”. “Θα πρέπει τουλάχιστον να ζητήσουν μια συγνώμη από τον επιστημονικό κόσμο”, προσθέτει, τονίζοντας ότι “ο δε κ. Βρούτσης, όσο ακόμη βρίσκεται στη θέση του, τόσο μας φανερώνει ότι τη δουλειά την έστησε με συνευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου”.

“Ο κ. Μητσοτάκης δε μπορεί πια να κρύβεται πίσω από τα χάδια και τα λιβάνια των ΜΜΕ. Οφείλει να έρθει στη Βουλή και να απολογηθεί για το οικονομικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους που επιχείρησε να στήσει εν μέσω πανδημίας, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του επιστημονικού κόσμου της χώρας”, καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας.

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά δήλωσε “επιτέλους μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου ο κ. Μητσοτακης εξαναγκάστηκε σε άτακτη υποχώρηση, πήρε άρον άρον πίσω την δική του … ουσιαστικά, απόφαση. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί από την πρώτη στιγμή το καταγγείλαμε.Όσο για τον Υπουργό Εργασίας υπάρχει μόνο ο δρόμος της παραίτησης.”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις