Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Βόλος: Επιστολή Μπέου στον Χαρδαλιά για… χαλάρωση
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Βόλος: Επιστολή Μπέου στον Χαρδαλιά για… χαλάρωση

Κορονοϊός Βόλος: «Χαλάρωση» των περιορισμών στην πόλη λόγω «άψογης συμπεριφοράς» ζητάει ο δήμαρχος με επιστολή του στον Χαρδαλιά.

Κορονοϊός Βόλος: Με επιστολή του προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος ζητάει την άρση των περιορισμών κυκλοφορίας, το άνοιγμα της παραλίας, καθώς και την επαναλειτουργία των λαϊκών αγορών σε όλη την μητροπολιτική περιοχή του Βόλου. Ως ημερομηνία έναρξης της νέα κατάστασης προτείνει τη Δευτέρα 27 Απριλίου.

Η πρόταση του κ. Μπέου, σύμφωνα πάντα με την επιστολή του, εδράζεται «στην εξαιρετική, άψογη θα την χαρακτηρίζαμε, συμπεριφορά της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών του Βόλου απέναντι στα δύσκολα, επίπονα και ενίοτε επώδυνα, αλλά πάντα αναγκαία, μέτρα περιορισμού μετακινήσεων για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού, που συνετέλεσαν ώστε στην περιοχή μας να έχουμε σχεδόν μηδενικά κρούσματα».

Κορονοϊός Βόλος: Κανένα κρούσμα μεταξύ των Ρομά στην περιοχή

«Οι προτάσεις τελούν υπό την κρίση της κυβέρνησης και θα αξιολογηθούν με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και καθώς μετά από τους επισταμένους ελέγχους που διενεργήσατε με τον ΕΟΔΥ δεν διαπιστώθηκε ούτε ένα κρούσμα μεταξύ των Ρομά στην περιοχή μας, να εξετάσετε την επαναλειτουργία των λαϊκών αγορών, η διακοπή λειτουργίας των οποίων έχει σημαντικά δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις στους παραγωγούς του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής (μεταξύ των οποίων σημειωτέον δεν υπάρχει ούτε μία άδεια σε πολίτη καταγωγής Ρομά), αλλά και τους καταναλωτές που προμηθεύονται φρέσκα προϊόντα και σε φθηνές τιμές» προσθέτει ο κ. Μπέος.

Περίπατος αναψυχής και άσκησης

Τέλος, στην επιστολή του ο κ. Μπέος αναφέρει: «Και δεύτερον να αποδοθεί στην κυκλοφορία, από τη Δευτέρα 27 Απριλίου, για περίπατο-αναψυχή και άσκηση το κεντρικό τμήμα της παραλίας του Βόλου, από Κ. Καρτάλη μέχρι τον Ιερό Ναό του Αγ. Κωνσταντίνου (συμπεριλαμβανομένου και του πάρκου)».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πόσο θα πλήξει την οικονομία ο κορονοϊός; Οι προβλέψεις της ΤτΕ

Ο Καμπούρης μιλάει για τις μέρες στην εντατική – “Ένιωσα ότι είχα βγει από το σώμα μου”

Πώς θα λάβουν «μπλοκάκια» και μισθωτοί με δύο δουλειές τα 800 ευρώ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις