Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Ελλάδα: Η Κίνα στέλνει 20.000 μάσκες – Οι 5.000 στην δομή στο Κρανίδι
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Ελλάδα: Η Κίνα στέλνει 20.000 μάσκες – Οι 5.000 στην δομή στο Κρανίδι

Κορονοϊός Ελλάδα: Ο κ. Κουμουτσάκος πρότεινε στην κα Τσιγιουέ οι 5.000 εξ αυτών να διατεθούν άμεσα στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, λόγω της εκεί κατάστασης. 

Κορονοϊός Ελλάδα: Η Κίνα θα κάνει δωρεά στην Ελλάδα 20.000 ιατρικές προστατευτικές μάσκες, εκ των οποίων οι 5.000 θα πάνε άμεσα στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, είχε επικοινωνία με την Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα, κα Τσανγκ Τσιγιουέ. Στην συνομιλία τους, οριστικοποιήθηκε η πρωτοβουλία της Κίνας να προχωρήσει σε δωρεά 20.000 ιατρικών προστατευτικών μασκών για τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου λόγω κορονοϊού.

Ο κ. Κουμουτσάκος πρότεινε στην κα Τσιγιουέ οι 5.000 εξ αυτών να διατεθούν άμεσα στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι. Ο λόγος της απόφασης αυτής οφείλεται στην κατάσταση που επικρατεί εκεί. Η παράδοση του υλικού θα γίνει αύριο 22 Απριλίου και ώρα 2.00 μ.μ. στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου παρουσία της κας Τσιγιουέ.

Η δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά η χώρα μας παίρνει αυτή την «ανάσα». Λίγες μέρες πριν, παρουσία του πρωθυπουργού, ολοκληρώθηκε η παραλαβή 13,5 εκατομμυρίων προστατευτικών μασκών. Μία δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση. Μαζί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην παραλαβή του υλικού στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» βρέθηκαν, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου. Παρόντες ήταν και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης. Επιπλέον παρούσα ήταν και η διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος, Αφροδίτη Παναγιωτάκου.

«Θέλω εκ μέρους του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και όλου του ελληνικού λαού να σας ευχαριστήσω γι’ αυτήν την εξαιρετικά γενναιόδωρη προσφορά σας. Σε μια στιγμή κρίσης θωρακίσατε το Εθνικό Σύστημα Υγείας με μία πολύ σημαντική δωρεά 13 εκατομμυρίων μασκών. Αυτές, θα αξιοποιηθούν αποκλειστικά για να μπορέσουμε να θωρακίσουμε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης αυτής της πολύ μεγάλης κρίσης: Τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το προσωπικό των νοσοκομείων μας. Αυτοί, πρέπει να αισθάνονται ότι πηγαίνουν σε αυτόν τον “πόλεμο” με τα απαραίτητα “πολεμοφόδια”. Και τα “πολεμοφόδια” γι’ αυτούς είναι οι μάσκες. Είναι οι στολές. Είναι όλος ο προστατευτικός εξοπλισμός που θα τούς επιτρέψει να αντιμετωπίσουν αυτή την κρίση. Έτσι, όπως πολύ καλά γνωρίζουν να το κάνουν», είχε δηλώσει κατά την παραλαβή του υλικού ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε ακόμα

Καραντίνα και απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κρανίδι

Στο Νοσοκομείο του Ρίου 19χρονος από την δομή στο Κρανίδι

Σοκ για τον θάνατο του 35χρονου – “Ήταν μια χαρά”, λέει συγγενής του

Μια νέα πραγματικότητα: Πώς θα είναι η ζωή μας μετά τον Covid 19

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις