Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρανίδι κρούσμα: Στο νοσοκομείο του Ρίου 19χρονος από την δομή
ΕΛΛΑΔΑ

Κρανίδι κρούσμα: Στο νοσοκομείο του Ρίου 19χρονος από την δομή

Κρανίδι κρούσμα: Σήμερα επιβεβαιώθηκαν 150 κρούσματα κορωνοϊού στην δομή μεταναστών στο Κρανίδι.

Κρανίδι κρούσμα: Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Παναγία η Βοήθεια” στο Ρίο διακομίσθηκε νεαρός αλλοδαπός που διέμενε στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι Αργολίδας. Πρόκειται για 19χρονο που εισήχθη στον ειδικό θάλαμο απομόνωσης. “Η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή”, δήλωσε στο tempo24.news, o Kαθηγητής Λοιμωξιολογίας – Παθολογίας, μέλος της επιτροπής του ΕΟΔΥ, Χαράλαμπος Γώγος. Yπενθυμίζεται ότι 150 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι, μετά τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν.

Λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή μετέβη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Μαζί με τον υφυπουργό ήταν ο γ.γ. Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτης και ο πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. Επιπλέον μετέβη και κλιμάκιο της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε πως «δεν υπάρχει λόγος πανικού. Ο,τι πρέπει να γίνει θα γίνει με βάση το πρωτόκολλο».

Αναμένεται ανακοίνωση περαιτέρω μέτρων

Πραγματοποιείται σύσκεψη στο Δημαρχείο Ερμιόνης στο Κρανίδι με την συμμετοχή του δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου και του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Στόχος είναι να γίνει η εκτίμηση της κατάστασης και έπειτα θα ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα. Σημειώνεται ότι χθες, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με επικεφαλής τον πρόεδρο του Οργανισμού Παναγιώτη Αρκουμανέα και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα μετέβησαν στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της διασποράς κρουσμάτων COVID-19, στη συγκεκριμένη δομή στο Κρανίδι.

Η δομή λειτουργεί υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε φιλοξενούμενους της. Έλεγχοι ωστόσο θα γίνουν και στο προσωπικό της δομής. Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 470 ωφελούμενους καθώς και στους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, του ΔΟΜ και της δομής. Επίσης, δόθησαν αναλυτικές οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την ορθή λειτουργία της δομής βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ.

Δείτε ακόμα

Υγειονομική βόμβα το Κρανίδι – “Δεν υπάρχει λόγος πανικού”,λέει ο Χαρδαλιάς

Σοκ για τον θάνατο του 35χρονου – “Ήταν μια χαρά”, λέει συγγενής του

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις