Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλιματιστικά και κορονοϊός: Τι είπε ο Τσιόδρας στην εμημέρωση
ΕΛΛΑΔΑ

Κλιματιστικά και κορονοϊός: Τι είπε ο Τσιόδρας στην εμημέρωση

Κλιματιστικά και κορονοϊός: Ο γιατρός κάλεσε να μην χρησιμοποιούνται στα κλιματιστικά στην ανακύκλωση, σημειώνοντας πως προτιμά το ανοικτό παράθυρο και τον καλό εξαερισμό του δωματίου.

Κλιματιστικά και κορονοϊός: Στη σύνδεση της διασποράς του κορωνοϊό με τα κλιματιστικά αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα αεροσταγονίδια που μεταδίδονται ενδεχομένως και μέσω των κλιματιστικών μηχανημάτων σε εστιατόρια και άλλους κλειστούς χώρους, λέγοντας πως τα σταγονίδια πέφτουν στα 2 μέτρα και εξαφανίζεται ο ιός.Παράλληλα, κάλεσε να μην χρησιμοποιούνται στα κλιματιστικά στην ανακύκλωση, σημειώνοντας πως προτιμά το ανοικτό παράθυρο και τον καλό εξαερισμό του δωματίου.

«Προτιμούμε τα ανοιχτά παράθυρα για να ανανεώνεται ο αέρας, από τα κλιματιστικά, ειδικά όταν υπάρχει ασθενής στο σπίτι». Οπως είπε, «παρακολουθούμε τις εξελίξεις και ναι μπορεί να σημαίνει ότι όσο λιγότερο χρησιμοποιείται τόσο το καλύτερο», ειδικά εάν στον χώρο υπήρξε θετικό κρούσμα κορωνοϊού. Ο κ. Τσιόδρας γνωστοποίησε ότι επιστημονικές ομάδες στην Ελλάδα μελετούν τη σχέση κορωνοϊού-κλιματιστικού και έχουν βρει, όπως δήλωσε, ότι σε κάποια κλιματιστικά βρέθηκαν ίχνη, όταν υπήρξε θετικό κρούσμα.

Δείτε ακόμη

Τι συμβαίνει στ’ αλήθεια στην Τουρκία; Οι New York Times έχουν στα “χέρια” τους στοιχεία
156 νέα κρούσματα στη χώρα, 121 οι θάνατοι
Συγκλονισμένη για τον 35χρονο η διευθύντρια της ΜΕΘ – “Είναι πολύ άγριο όλο αυτό”
Στο Νοσοκομείο του Ρίου 19χρονος από την δομή στο Κρανίδι
Μια νέα πραγματικότητα: Πώς θα είναι η ζωή μας μετά τον Covid 19
«Περαστικά κύριε Περικλή» – Η στιγμή που 79χρονος βγαίνει από τη ΜΕΘ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις