Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αγγλία κορονοιός: Άστεγη μητέρα τονίζει την αξία της ευγνωμοσύνης
ΚΟΣΜΟΣ

Αγγλία κορονοιός: Άστεγη μητέρα τονίζει την αξία της ευγνωμοσύνης

Αγγλία κορονοιός: Η ιστορία μιας γυναίκας με τρία παιδιά που ζουν στο δρόμο εν μέσω πανδημίας.

Αγγλία κορονοιός: Η ιστορία της Αγγλίδας, Diane Birkby, είναι από εκείνες, που τις θυμάται κανείς για μια ζωή. Ιστορίες που αποτυπώνουν το πόσο σκληρή μπορεί να γίνει η μοίρα με κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι παλεύουν μόνοι τους να ανέβουν τον δικό τους Γολγοθά. Το ξέσπασμα του κορονοϊού βρήκε τη νεαρή, άστεγη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, να περιπλανιέται στους δρόμους με το ένα παιδί της ιδιαίτερα ευαίσθητο απέναντι στον επικίνδυνο ιό, εξαιτίας μιας σοβαρής ασθένειας. Ωστόσο πτοήθηκε και χτύπησε την πόρτα αρκετών φιλανθρωπικών συλλόγων μέχρι που κατάφερε αυτό που πριν έμοιαζε άπιαστο όνειρο. Βρέθηκε ένα δωμάτιο, όπου τουλάχιστον θα ήταν ασφαλής και ας ήταν αυτό μόνο ελάχιστα τετραγωνικά.

Στριμωγμένη με τα πιο πολύτιμα πλάσματα στη ζωής της, σε ένα δωμάτιο όπου ασφυκτιούσε, προσπάθησε από το τίποτα να πλάσει τα πάντα, φτάνει να μην έχανε το κουράγιο και την πίστη της ότι όλα θα πάνε καλά. «Οι άνθρωποι που έχουν τα πάντα στη ζωή τους και μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους, δεν πρέπει να γκρινιάζουν επειδή παραμένουν μέσα στο σπίτι λόγω της προληπτικής καραντίνας», δηλώνει στα βρετανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης η Diane. «Δεν ξέρουν πώς είναι το να αναγκάζεσαι να βιώνεις την πανδημία περιφερόμενη στους δρόμους, οπότε πρέπει να είναι ευγνώμονες. Οι περισσότεροι θεωρούν δεδομένα όσα έχουν. Δυστυχώς…», συμπληρώνει η ίδια.

Κορονοϊός: Πολίτες στην αγγλική πρωτεύουσα «ανοίγουν την αγκαλιά» στους άστεγους

Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας έχει επιβάλει εδώ και κάμποσο καιρό γενικότερο lockdown, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία, περισσότεροι από 1000 άστεγοι στο Λονδίνο έχουν μεταφερθεί σε μεγάλα ξενοδοχεία μέχρι να περιοριστεί σημαντικά η πανδημία. Η ζωή στους δρόμους είναι επικίνδυνη σε κάθε χρονική περίοδο, πόσο μάλλον τώρα που ο φονικός ιός «θερίζει» καθημερινά ανθρώπινες ζωές. Η έλλειψη στέγης και στοιχειωδών μέσων υγιεινής, κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη μάχη ενάντια στον εν λόγω ιό.

Δεν κινητοποιήθηκαν, όμως μόνο τα ξενοδοχεία για την προσφορά βοήθειας σε αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους, αλλά και οδηγοί ταξί που προσφέρθηκαν να μεταφέρουν με ασφάλεια τους αστέγους στα προσωρινά καταλύματα, όπως επίσης και μια αλυσίδα catering, που ανέλαβε να τους προμηθεύει με μαγειρευτό φαγητό τρεις φορές την ημέρα. Μια ανθρώπινη «αλυσίδα» αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και συμπόνιας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, που παρά την άσχημη πλευρά της έφερε συγχρόνως στο φως και κάτι πολύτιμο: την ελπίδα και την πίστη ότι ναι, υπάρχει ακόμη ανθρωπιά εκεί έξω…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις