Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

13

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χαρδαλιάς – Πάσχα 2020: Το νέο βίντεο, έχει… Σαββόπουλο
ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς – Πάσχα 2020: Το νέο βίντεο, έχει… Σαββόπουλο

Χαρδαλιάς - Πάσχα 2020: Το βίντεο που ανάρτησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασία έχει μουσική «επένδυση» το «Περιβόλι» του Διονύση Σαββόπουλου, με τον καλλιτέχνη να συμμετέχει, με το δικό του μήνυμα.

Χαρδαλιάς – Πάσχα 2020: Σε ένα νέο βίντεο, που επιμελήθηκαν οι άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας, ο Διονύσης Σαββόπουλος, εμφανίζεται αυτή τη φορά και ο ίδιος στέλνοντας τα χρόνια πολλά του σε όλους τους Έλληνες και στους ανθρώπους που μάχονται στην πρώτη γραμμή κατά της διάδοσης του φονικού κορωνοϊού.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο μεγάλος τραγουδοποιός, εξηγεί γιατί αυτό το Πάσχα “έχουμε διπλό λόγο να το γιορτάσουμε”. Μαζί με εργαζόμενους στην Πολιτική Προστασία-υπαλλήλους, αστυνομικούς, πυροσβέστες- με υπόκρουση από τραγούδι του, καλεί τους πάντες να “γιορτάσουμε τη θέλησή μας και το κουράγιο μας και όλα αυτά που έχουμε πετύχει μαζί έως τώρα και μας δίνουν το δικαίωμα να αισιοδοξούμε”.

Ολόκληρη η δήλωσή του μέσα στο βίντεο, όπου παρεμβάλλονται οι μαχητές κατά του κορωνοϊού, είναι η ακόλουθη:

“Ίσως αυτό το Πάσχα να μην είναι ολόιδιο με τα προηγούμενα και όπως τα έχουμε συνηθίσει, όμως για εμάς τους Έλληνες αυτό το Πάσχα έχουμε διπλό λόγο για να γιορτάσουμε. Να γιορτάσουμε την πιο μεγάλη θρησκευτική μας γιορτή, την πίστη μας, αλλά μαζί να γιορτάσουμε και την πίστη στις δυνάμεις μας. Να γιορτάσουμε τη θέλησή μας, το κουράγιο μας και όλα αυτά που έχουμε πετύχει μαζί μέχρι τώρα και που μας δίνουν το δικαίωμα να αισιοδοξούμε.

Με λίγη προσοχή ακόμα, θα αφήσουμε πίσω μας αυτή τη δύσκολη εποχή.

Θα βγούμε νικητές

Θα βγούμε από τη δυσκολία και θα βγούμε νικητές και αυτό λέει πολλά για τις ικανότητες του λαού μας και κάνει αυτό το Πάσχα ίσως πιο σπουδαίο από κάθε άλλο. Πριν από λίγες ημέρες, η Πολιτική προστασία είχε βγάλει στη δημοσιότητα ένα άλλο βίντεο με τον τίτλο “Μένουμε σπίτι, βγαίνουμε νικητές”.

Η Alphafreepress, έγραφε:

“Το νέο μήνυμα των συντονιστών των υπηρεσιών που μάχονται για να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα ο εφιάλτης, περιλαμβάνεται σε ένα συγκινητικό βίντεο με μουσική υπόκρουση το τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου “Κάτι αλήθεια συμβαίνει εδώ”, από τη συλλογή του Το περιβόλι του Τρελού.

Στοχεύει στο θυμικό των πολιτών

Το ευφυές, ομολογουμένως, στα μάτια και στα αυτιά του απλού ανθρώπου, που βιώνει το πρόβλημα, τηλεοπτικό μήνυμα της πολιτικής Προστασίας, στοχεύει στο θυμικό αυτού που θα το δει για να πειστεί να μείνει σπίτι, βλέποντας μια σειρά επαγγελματίες της πρώτης γραμμής που παρουσιάζονται, οι οποίοι δεν μπορούν εκ των πραγμάτων, να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους ούτε στιγμή.

Οι επαγγελματίες της πρώτης γραμμής και του δρόμου

Και είναι αυτοί βέβαια γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι σε Σούπερ Μάρκετ, σε φαρμακεία, παιδιά που κάνουν ντελίβερι, τους ήρωες των υπηρεσιών καθαριότητας που δουλεύουν στο δρόμο, τους δασκάλους που προσπαθούν να μεταφέρουν τις γνώσεις τους στα παιδιά με τηλεμαθήματα, τους χιλιάδες εθελοντές που δίνουν την ζωή και την ψυχή τους για το σύνολο, τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας που αγωνιά για τη δουλειά του αλλά κάνει το σωστό πειθαρχώντας στους επιστήμονες για να σωθεί το υπέρτατο, η ζωή.

Φροντίζουν για όσους μένουν σπίτι

Γι’ αυτούς και για πολλούς άλλους, η Πολιτική Προστασία αναφέρει ότι το μήνυμα “αναδεικνύει την προσφορά όλων όσοι εργάζονται με περισσή αυταπάρνηση για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, αλλά και να φροντίζουν για την προστασία εκείνων που μένουν στο σπίτι – που και αυτοί με την σειρά τους επιδεικνύουν επιμονή και υπομονή”.

Η δήλωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας

Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι:

“Μένουμε σπίτι, βγαίνουμε νικητές! Το νέο μας βίντεο για όλους τους περήφανους Έλληνες που προσπαθούν με συνέπεια!

Η πρωτόγνωρη περίοδος που διανύουμε έχει ένα ρόλο για όλους μας

Ένα ρόλο που αν παίξουμε όπως πρέπει, με ευαισθησία, αλλά και με δύναμη, θα μας οδηγήσει στο τέλος αυτού του δύσκολου δρόμου.

Στην πατρίδα μας, εμείς οι Έλληνες με τη στάση μας, γινόμαστε παράδειγμα για όλο τον κόσμο, σε μια συγκυρία που δυστυχώς παραδοσιακές δυνάμεις του πλανήτη έδειξαν ανέτοιμες για μία τέτοια δοκιμασία.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους!

Και αυτό θέλει να αναδείξει με την καμπάνια της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Μία αποτύπωση της πραγματικότητας, και ταυτόχρονα ένα μεγάλο ευχαριστώ,σε όλους μας που στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων και δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να ξεπεράσουμε την πανδημία.

Με σύνεση και σοβαρότητα, με αυταπάρνηση και γενναιότητα, κάνουμε όλοι αυτό που πρέπει. Μέσα στο σπίτι οι περισσότεροι, εκεί έξω, όπου χρειαζόμαστε όλοι οι υπόλοιποι. Κυρίως, είναι μία καμπάνια που δείχνει ότι όταν στεκόμαστε ενωμένοι, είμαστε ικανοί για το καλύτερο. Και αν συνεχίσουμε να κάνουμε το σωστό, δεν θα αργήσει η μέρα, που θα βγούμε από αυτή τη μεγάλη δυσκολία, και θα βγούμε νικητές”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις