Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Χαράρι: Ο κορυφαίος διανοούμενος χαρακτήρισε “ηγέτη του κόσμου” την Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Χαράρι: Ο κορυφαίος διανοούμενος χαρακτήρισε “ηγέτη του κόσμου” την Ελλάδα

Μητσοτάκης - Χαράρι: Με ανάρτηση στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κορυφαίο διανοούμενο Γιουβάλ Χαράρ,ι που σε συνέντευξή του στο The Late Late Show with James Corden επλεξε το εγκώμιο της Ελλάδας.

Μητσοτάκης – Χαράρι: Ο κορυφαίος Ισραηλινός φιλόσοφος & συγγραφέας Yuval Noah Harari μίλησε στον James Corden και στην εκπομπή του The Late Late Show with James Corden (που έχει 23,6 εκατομμύρια ανθρώπους εγγεγραμμένους στο κανάλι του στο YouTube) για την πανδημία του COVID-19 και τις επιπτώσεις της στην παγκόσμια κοινότητα. Σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη ο Yuval Noah Harari υπογραμμίζει τα τραγικά λάθη στον χειρισμό από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ & της Κίνας και στο 11:36 αναφέρει: “Η Ελλάδα έκανε εξαιρετική δουλειά για την πανδημία… Αν είναι να διαλέξω ποιος είναι ο ηγέτης του κόσμου ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα, θα διάλεγα την Ελλάδα…”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συλλέξει τα πιο εγκωμιαστικά σχόλια από το σύνολο του διεθνούς Τύπου για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την πανδημία.  Τα αποτελεσματικά και αυστηρά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, αλλά και η χρονική στιγμή που αυτά αποφασίστηκαν έχουν καταστήσει την χώρα μας παράδειγμα για πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και αυτό είναι ένα κέρδος που θα το βρει μπροστά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όποια διαπραγμάτευση οικονομικού ή άλλου πεδίου θα βρεθεί σε λίγες εβδομάδες. Η αλλαγή της διεθνούς εικόνας της χώρας, που πιστώνεται αποκλειστικά στους κυβερνητικούς χειρισμούς, θα δώσει μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ στον πρωθυπουργό στην διεκδίκηση για οικονομική ενίσχυση της χώρας μας. Μια διεκδίκηση που ήδη έχει ξεκινήσει συνολικά για τις χώρες της ΕΕ, αλλά θα επιμεριστεί και θα εξειδικευτεί τους επόμενους μήνες ανάλογα με τις ανάγκες που θα προτάξει για την οικονομία της η κάθε χώρα χωριστά.

Την συνέντευξη εντόπισε και ανέβασε στο facebook ο δημοσιογράφος Μάκης Διόγος:

Ο Πρωθυπουργός απάντησε μέσω twitter:

Εκ μέρους του Ελληνικού λαού θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιουβάλ Χαράρι για τα ευγενικά του λόγια. Στη διάρκεια αυτών των δύσκολων καιρών, όλοι πρέπει να κάνουμε θυσίες, αλλά στεκόμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό.

Το κρίσιμο τριήμερο

Στο υπουργείο Υγείας χαρακτηρίζουν ιδιαιτέρως κρίσιμο το συγκεκριμένο διάστημα καθώς η πορεία που θα έχει ο κορωνοϊός τις επόμενες τρεις ημέρες, θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την κλίμακα της άρσης των περιοριστικών μέτρων. “Δεν έχουμε ξεπεράσει τίποτα. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Για αυτό λέμε μέχρι τις 27 Απριλίου. Εάν μέσα στο επόμενο τριήμερο δεν είμαστε υπεύθυνοι και σοβαροί, όπως ήμασταν συντριπτικά όλο αυτόν τον καιρό, μπορεί να βρεθούμε προ απροόπτου” τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ιδιαιτέρως προσεκτικός στην τοποθέτηση του ήταν και ο Σωτήρης Τσιόδρας που έκρουσε για ακόμη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου για τις επόμενες ημέρες μέχρι την λήξη της καραντίνας. “Η κύρια προτεραιότητά μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Νομίζω αυτό είναι το βασικό. Δεν είναι η άρση των μέτρων, ούτε να ανακοινωθεί κάτι ως τις 27 Απριλίου. Είναι η παρακολούθηση της επιδημιολογικής εικόνας και οι αποφάσεις μας ανάλογα με τα δεδομένα”.

Ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται τις προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός και την υπευθυνότητα που έχει δείξει σε σχέση με την στάση άλλων χωρών. Γι’ αυτό και επέλεξε τελικά να μην προχωρήσει στην λήψη νέων μέτρων που θα βάρυναν ακόμη περισσότερο την ψυχολογία των πολιτών ιδίως αυτές τις ημέρες που βρίσκονται ουσιαστικά μέσα στα σπίτια τους για περίπου ένα μήνα. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο Στέλιος Πέτσας, οι κυρώσεις για όσους παραβιάσουν τα μέτρα αυτές τις ημέρες, θα είναι πολύ πιο αυστηρές.

Το Πάσχα θα μείνουμε σπίτι δηλώνουν οι 9 στους 10

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που συμμετείχε στην δημοσκόπηση της Marc που παρουσίασε ο Alpha τονίζει σε ποσοστό 91,6% πως το Πάσχα θα το περάσει στο σπίτι, ενώ μόλις το 6% δηλώνει πως θα είναι μόνο με στενούς συγγενείς. Το 90,2% των ερωτώμενων απαντά πως δεν θα εκκλησιαστεί τη Μεγάλη Εβδομάδα και το 80,4% θεωρεί αναγκαία τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Σπάνε τα ρεκόρ Τσιόδρας και Χαρδαλιάς

Τα δημοσκοπικά κοντέρ της δημοτικότητας εξακολουθούν να σπάνε σε κάθε δημοσκόπηση ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς που κερδίζουν διαρκώς τις θετικές γνώμες και την εμπιστοσύνη των πολιτών από οποιαδήποτε πολιτικό χώρο και αν προέρχονται. Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας συγκεντρώνει την αποδοχή του 94,6% των ερωτώμενων (θετικές και μάλλον θετικές γνώμες) ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας φτάνει συνολικά το 84,3%.

Μπροστά η ΝΔ με 23 μονάδες – Χαώδης η διαφορά Μητσοτάκη – Τσίπρα

Η στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στην πανδημία κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών εκτοξεύοντας την διαφορά του από τον Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα για την καταλληλότητα στην πρωθυπουργία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 63,1%, ο Αλέξης Τσίπρας 17,8% ενώ το 19,1% απαντά “κανένας από τους δύο”.

Στην πρόθεση ψήφου, το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει πλέον στις 23,3 ποσοστιαίες μονάδες. Αξίζει να σημειωθεί πως η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, τον Φεβρουάριο ήταν 14,1%. Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 43,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,3%, το ΚΙΝΑΛ 5,4%, το ΚΚΕ 4,8%, η Ελληνική Λύση 3,1% και το ΜέΡΑ 25 βρίσκεται στο 2%.

Πρώτος σε δημοτικότητα ο Κικίλιας

Στην δημοτικότητα μεταξύ των υπουργών προηγείται στην τρίτη κατά σειρά μέτρηση ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ο οποίος συγκεντρώνει το 19,2% που αυξάνει συνεχώς την εμπιστοσύνη των πολιτών από την υπεύθυνη στάση που έχει κρατήσει απέναντι στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Με διαφορά περίπου έξι μονάδων ακολουθεί ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας (13,7%) τρίτος είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (13,2%) και τέταρτος ο Άδωνις Γεωργιάδης που συγκεντρώνει (12,7%).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις