Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άρση μέτρων – Ελλάδα: “Οι άνω των 65 θα είναι οι τελευταίοι που θα έχουν μια νορμάλ κίνηση”
ΕΛΛΑΔΑ

Άρση μέτρων – Ελλάδα: “Οι άνω των 65 θα είναι οι τελευταίοι που θα έχουν μια νορμάλ κίνηση”

Άρση μέτρων - Ελλάδα: Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ είπε πάντως πως δύσκολα θα έχουμε εμβόλιο ως το φθινόπωρο, ενώ μάλιστα έκανε λόγο για κάποια έξαρση του κορονοϊού η οποία θα υπάρξει το φθινόπωρο.

Άρση μέτρων – Ελλάδα: Για ένα ξεκάθαρο θετικό στοιχείο το οποίο καταγράφεται αυτή τη στιγμή και είναι η σαφής μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού τις τελευταίες δέκα ημέρες, έκανε λόγω σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος. Ο κ. Δημόπουλος σημείωσε πως αυτή η μείωση αντανακλάται όχι μόνο από τα λιγότερα τεστ τα οποία βγαίνουν θετικά, αλλά και από τις εισαγωγές στα νοσοκομεία οι οποίες σαφώς έχουν μειωθεί. “Περίπου στο μισό στις μονάδες ειδικών λοιμώξεων”, τόνισε. Στη συνέχεια αναφερόμενος στην περίπτωση χαλάρωσης των μέτρων, σημείωσε σχετικά: “Πάμε πολύ καλά αλλά αυτό το τριήμερο και αυτή η εβδομάδα θα έχουν μία καθοριστική σημασία, ώστε να αξιολογηθεί η κατάσταση πριν την Κυριακή του Θωμά και εκεί να παρθούν μέτρα τα οποία ελπίζουμε να συνάδουν με μία σταδιακή αποκλιμάκωση”.

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ είπε πάντως πως δύσκολα θα έχουμε εμβόλιο ως το φθινόπωρο, ενώ μάλιστα έκανε λόγο για κάποια έξαρση του κορονοϊού η οποία θα υπάρξει το φθινόπωρο. Επιπλέον εκτίμησε πως ίσως κάποια μέτρα τα υιοθετήσουμε για πάντα. “Για παράδειγμα το να χρησιμοποιούμε μάσκα το φθινόπωρο όταν πηγαίνουμε σε χώρους με πολύ κόσμο. Το να κρατάμε αποστάσεις και να τροποποιήσουμε τον τρόπο που επικοινωνούμε.” Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο να αναγκαστούμε ως λαός να περιορίσουμε τις αγκαλιές και τα φιλιά. Τέλος, αναφερόμενος στους άνω των 65 ετών, είπε πως υπάρχει η πιθανότητα να επηρεαστεί πλέον η μετακίνησή τους. Θα είναι η τελευταία ομάδα η οποία θα έχει μία νορμάλ κίνηση, σημείωσε.

Τα πλάνα του Μαξίμου για τη σταδιακή άρση των μέτρων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις