Αθήνα

°C

Κυριακή

13

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Καρανίκας – Πάσχα: Η μετάνοια, η συγχώρεση και η Μαρία Μαγδαληνή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρανίκας – Πάσχα: Η μετάνοια, η συγχώρεση και η Μαρία Μαγδαληνή

Καρανίκας - Πάσχα: Επηρεασμένος από το μήνυμα κατάνυξης της Μεγάλης Εβδομάδας ο κ. Καρανίκας αναλύει τους δύο θεμελιώδεις πυλώνες της χριστιανικής θρησκείας, στην προσωπική σελίδα του στο facebook.

Καρανίκας – Πάσχα: Μια διαφορετική ανάρτηση έκανε ο Νίκος Καρανίκας, πρώην σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Σε ανάρτησή του στο Facebook την Μεγάλη Τρίτη, ο Νίκος Καρανίκας επέλεξε να αφήσει τα πολιτικά σχόλια – όπως το πρόσφατο που έκανε υποστηρίζοντας ότι θα φταίει η κυβέρνηση αν πεθάνουν οι εκδρομείς στα χωριά τους – και προτίμησε να αναλύσει τις έννοιες «μετάνοια» και «συγχώρεση» όπως αυτές αποτυπώνονται στον Χριστιανισμό με αφορμή και την ιστορία της Μαρίας της Μαγδαληνής.

Η ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα:

«Μετάνοια και Συγχώρεση: ό,τι πιο χρήσιμο έχει ειπωθεί, για την κοινωνία και τον άνθρωπο. Η Μετάνοια θέλει την Αυτοκριτική και αυτή χρειάζεται την Γνώση. Η Μετάνοια όμως, επιθυμεί το κίνητρο, καθώς αποκαθηλώνεται ο Εγωισμός και δεν πρέπει να φέρει καταστροφή αλλά δύναμη, δηλαδή ένα αποτέλεσμα που θα επιτρέψει την ανάταση, μια νέα αρχή – στην συνέχεια της ζωής. Η Συγχώρεση είναι το κίνητρο. Είναι αυτό που επιθυμεί η Μετάνοια, ώστε να προκύψει η κοινή εκδήλωση του αισθήματος της ικανοποίησης από όλη αυτήν την επώδυνη διαδικασία.Η Συγχώρεση χρειάζεται την Θέληση και αυτή θέλει με την σειρά της να κατεβάσει τον εγωισμό για να δεχτεί την δύναμη που μεταφέρεται από την Μετάνοια που υποδέχεται απο την αποδοχή της ειλικρινής πράξης.

Η Συγχώρεση και η Μετάνοια ηρεμούν τον ίδιο τον άνθρωπο, το άτομο που κάνει την αυτοκριτική του και είναι μια πράξη που κάνει καλό και στο Εγώ. Κοινωνία δεν μπορεί να υπάρξει δίχως Μετάνοια και Συγχώρεση. Είτε πιστεύεις στον θεό είτε όχι, υπάρχουν δόγματα στις θρησκείες και όχι μόνο, που αξίζουν να τα υιοθετήσει ο άνθρωπος, η κοινωνία, όπως η Αγάπη για τους άλλους, η Αλληλεγγύη, η Ισότητα, η Συγχώρεση, η Μετάνοια. Δύο λόγια με αφορμή τις ημέρες του Πάσχα και την συγχώρεση της Μαγδαληνής Καλή Ανάσταση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις