Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Καρανίκας για Μητσοτάκη: Φταίει η κυβέρνηση αν πεθάνουν οι εκδρομείς στα χωριά τους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρανίκας για Μητσοτάκη: Φταίει η κυβέρνηση αν πεθάνουν οι εκδρομείς στα χωριά τους

Καρανίκας για Μητσοτάκη: Ο άλλοτε σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τις συστάσεις που απευθύνει ο πρωθυπουργός.

Καρανίκας για Μητσοτάκη: Την ευκαιρία να ασκήσει κριτική στη κυβέρνηση της Ν.Δ. βρήκε ο άλλοτε σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Καρανίκας. Ο κ. Καρανίκας έπειτα από μια μακρά περίοδο εκκωφαντικής σιωπής κι ενώ η χώρα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο αναφορικά με τα μέτρα που λαμβάνει κατά της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού, βρήκε το… θάρρος και τη στιγμή να ασκήσει κριτική για τις συστάσεις που απευθύνει ο πρωθυπουργός, τα στελέχη της κυβέρνησης, γιατροί και νοσηλευτές να μείνει ο κόσμος στα αστικά κέντρα και να μην πλησιάζει σε χωριά και νησιά, αφενός για να μην μεταδώσει τον ιό, αφετέρου διότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία για να τους εξυπηρετήσουν.

Ο κ. Καρανίκας θεωρεί λοιπόν τη Νέα Δημοκρατία στους πρώτους 10 μήνες που βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας, υπεύθυνη για τα προβλήματα που ταλανίζουν την δημόσια υγεία. Όσα χρόνια δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο “τιμόνι”, τα πάντα λειτουργούσαν ρολόι!

Κορονοϊός: Επτά στους δέκα επικροτούν τους χειρισμούς της κυβέρνησης

Βέβαια οι Έλληνες, δεν έχουν την ίδια γνώμη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέπληξε τη χώρα του παίρνοντας από την πρώτη στιγμή αυστηρά μέτρα για να μην έχει η Ελλάδα μας την τύχη άλλων χωρών, που “αδειάζουν” από την πανδημία. Την ίδια στιγμή, τα μέτρα έπεσαν “βροχή”, με την περιβόητη ανάπτυξη να μην φαίνεται να απασχολεί καθόλου για την ώρα την κυβέρνηση. Όλα αυτά άλλωστε, μπορεί να χτιστούν ξανά…  Σύμφωνα μάλιστα με την έρευνα της MRB για το Star, επτά στους δέκα εγκρίνουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Το 56,2% των πολιτών θεωρεί ότι ο κορωνοϊός είναι το σημαντικότερο πρόβλημα. Συγκεκριμένα, το 70,7% των πολιτών θεωρεί «σίγουρα και μάλλον θετικά» τα μέτρα της κυβέρνησης.Οι χειρισμοί του Βασίλη Κικίλια και της ομάδας του στο Υπουργείο Υγείας θεωρούνται «σίγουρα ή μάλλον θετικοί» από το 71,1%. Διχασμένη είναι η κοινή γνώμη για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ: Το 41,9 % την θεωρεί πολύ και αρκετά υπεύθυνη ενώ το 39,5% λίγο ή καθόλου υπεύθυνη.

Δείτε ακόμη

Ο Καρανίκας επανήλθε, για να αποδώσει τα εύσημα στον Μητσοτάκη!

Τραγική μικροπολιτική Κυρίτση, με φόντο τα κρούσματα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις