Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πρόβλεψη για κορονοϊό: “Θα παραμείνει μέχρι το 2022”, λέει ο Γώγος
ΕΛΛΑΔΑ

Πρόβλεψη για κορονοϊό: “Θα παραμείνει μέχρι το 2022”, λέει ο Γώγος

Πρόβλεψη για κορονοϊό: "Δεν αποκλείεται καθόλου να μπορεί να μείνει σαν δεύτερη γρίπη μέχρι το 2022" είπε ο κ. Γώγος, ο οποίος είναι και μέλος της επιτροπής των ειδικών.

Πρόβλεψη για κορονοϊό: Για τη δυσκολία να εξαφανιστεί ο κορονοϊός χωρίς εμβόλιο κάνοντας την πρόβλεψη ότι ο ιός θα παραμείνει τουλάχιστον για το 2022 και ίσως και μετά έκανε λόγο ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. “Πιθανόν να είναι ο κορονοϊός ως μια δεύτερη μικρότερης έκτασης επιδημία για την οποία θα πρέπει να έχουμε το νού μας. Δεν αποκλείεται καθόλου να μπορεί να μείνει σαν δεύτερη γρίπη μέχρι το 2022” είπε ο κ. Γώγος, ο οποίος είναι και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό. “Έχουμε ένα κενό μέχρι να έρθει το εμβόλιο. Θέλουμε να βγούμε να λειτουργήσουμε στην κοινωνία αλλά να μην μπούμε στο ίδιο λούκι”. Στόχος μας, εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είναι να μειωθεί στο ελάχιστο ο επιπολασμός του ιού διευκρινίζοντας ότι συλλογική ανοσία με τα μέτρα που εφαρμόζουμε είναι δύσκολο να έχουμε.

“Από αυτά που σκεφτόμαστε και υπολογίζουμε αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να είναι πάνω από 5% η συλλογική ανοσία” πρόσθεσε συμπληρώνοντας ότι “αυτο που επιθυμούμε είναι 20% έως 30% του πληθυσμού να έχει ανοσία”. Όσον αφορά, τέλος, τα μέτρα εκτίμησε ότι “από τα πρώτα θα είναι η άρση περιορισμών των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας” και θα ακολουθήσουν “τα πιο μικρά και μετά τα πιο μεγάλα καταστήματα”. “Με την απόκτηση ανοσίας μπορεί να μειωθεί η ένταση των συμπτωμάτων ή να τροποποιούνται και να έχουμε περισσότερα κρούσματα γαστρεντερολογικής φύσεως” είπε ακόμα ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας. Μιλώντας, τέλος, για το καλοκαίρι είπε ότι θα πρέπει “να φροντίσουμε να έχουμε τις αποστάσεις. Θα είναι ένα μέτρο που θα παραμείνει” ενώ για τις μάσκες απάντησε ότι “θα χρειαστεί να φοράμε όταν έχουμε στενές επαφές όχι στην παραλία αλλά θα το ξαναδούμε και ως επιτροπή του υπ. Υγείας”.

Δείτε ακόμη

Άσχημα νέα: Έφτασε από Αθήνα το πρώτο κρούσμα στην Καρδίτσα

800 ευρώ: Σήμερα η πρώτη φάση καταβολής στους εργαζόμενους

Υπέροχο! Άλλη μία πανηγυρική έξοδος ασθενούς από ΜΕΘ (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις