Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ανοσία στον κορονοϊό: Η ανάρτηση του Μόσιαλου για κοινή δράση της Ευρώπης
ΕΛΛΑΔΑ

Ανοσία στον κορονοϊό: Η ανάρτηση του Μόσιαλου για κοινή δράση της Ευρώπης

Ανοσία στον κορονοϊό: Ο Ηλίας Μόσιαλος επισημαίνει και την δική του πρόταση για συντονισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ανοσία στον κορονοϊό: Ο καθηγητής Υγείας στο LSE και εκπρόσωπος της Ελλάδος στις διεθνείς επαφές για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού (covid-19), δίνει την δική του απάντηση στο μείζον ερώτημα που αφορά την ανοσία στον ιό. Συγκεκριμένα, ο Ηλίας Μόσιαλος, μέσω μιας ανάρτησής του στο Facebook, απαριθμεί τα επιστημονικά ερωτήματα αλλά τονίζει ότι για να απαντηθούν είναι απαραίτητο να διεξαχθούν και να αποφανθούν στοχευμένες κλινικές μελέτες ανοσίας ανά χώρα.

Μάλιστα, επισημαίνει και την δική του πρόταση για συντονισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο τονίζοντας πως: «Η δική μου πρόταση, συγκεκριμένα για την Ευρώπη, αφορά την οριοθέτηση του πλαισίου των σημαντικών παραμέτρων προς αξιολόγηση: η στοιχειοθέτηση και η τελική συλλογή δεδομένων και ανάλυση να γίνει υπό την αιγίδα της Eurostat σε συνεργασία με τις στατιστικές υπηρεσίες όλων των κρατών μελών» τονίζει.

Η εκτίμησή του για την κατάσταση στις ΗΠΑ

Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο κ. Μόσιαλος σημειώνει τα εξής: Από την ανάλυση χιλιάδων περιπτώσεων εποχικών κορωνοϊών στις ΗΠΑ χρησιμοποιώντας μαθηματικό μοντελοποίηση έδειξε ότι η ανοσία ενός έτους περίπου είναι πιθανή για τους δύο εποχιακούς κορωνοϊούς που σχετίζονται περισσότερο με το SARS-CoV-2. Αυτό δίνει μια πιθανή ένδειξη για το πώς θα μπορούσε να συμπεριφερθεί η ανθρώπινη ανοσία απέναντι στον SARS-CoV-2. Επιπλέον, αναφέρει ότι καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποκτούν ανοσία στον ιό, ένα μολυσμένο άτομο έχει όλο και λιγότερες πιθανότητες να έρθει σε επαφή με ένα πρόσωπο ευπαθή σε λοίμωξη.

Δηλαδή, τελικά, η ανοσία της αγέλης για αυτό τον ιό γίνεται παράμετρος της κοινωνίας. Τέλος, σημειώνει και μια πρόσφατη μελέτη (η οποία όμως δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί) η οποία λέει πως οι ΗΠΑ μπορεί να έχουν 100 ή ακόμη και 1.000 φορές μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με τον αριθμό που αναφέρεται. Η εκτίμηση είναι πρώιμη και έμμεση και κρίνεται σαν έμμεση απόρροια στατιστικών συσχετισμών, αλλά μπορεί να είναι ένδειξη για μελλοντικά ευρήματα.

Το viral βίντεο για το social distancing

Το υπουργείο Υγείας της πολιτείας του Οχάιο στις ΗΠΑ δημοσίευσε ένα βίντεο τονίζοντας το πόσο σημαντικό είναι να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας των δύο μέτρων προκειμένου να μην υπάρχει διασπορά. Ως μέσο χρησιμοποιήθηκαν ποντικοπαγίδες που στην πρώτη περίπτωση ήταν η μία δίπλα στην άλλη και στη δεύτερη είχαν αποστάσεις μεταξύ τους. Το βίντεο αναδημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Facebook ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης για τον κορωνοϊό στους διεθνείς οργανισμούς Ηλίας Μόσιαλος.

Δείτε ακόμα

Το “ευχαριστώ” της Άννας Νταλάρα στους γιατρούς – Έσωσαν αγαπημένο της πρόσωπο

Θεόδωρος Τρύφων: «Η Ελλάδα στηρίζεται στα πόδια της χάρη στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία»

Επιχείρηση «πασχαλινό τραπέζι» από την ΕΛ.ΑΣ\

Σε απόλυτη ετοιμότητα το ΕΚΑΒ: Καρέ καρέ η διακομιδή ασθενούς από το σπίτι στο νοσοκομείο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις