Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θεόδωρος Τρύφων: Συνέντευξη στον Γιώργο Αυτιά
ΕΛΛΑΔΑ

Θεόδωρος Τρύφων: Συνέντευξη στον Γιώργο Αυτιά

Θεόδωρος Τρύφων: Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας τονίζει πως «η ελληνική φαρμακοβιομηχανία στηρίζει τον Έλληνα ασθενή».

Θεόδωρος Τρύφων: «Η Ελλάδα στηρίζεται στα πόδια της στη μάχη κατά του κορωνοϊού» σημείωσε ο κ. Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 12 Απριλίου στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Καλημέρα» του Γιώργου Αυτιά. Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΠΕΦ, «τη στιγμή που παρατηρούνται ελλείψεις σε φάρμακα σε διεθνές επίπεδο, στην Ελλάδα στηριζόμαστε στην εγχώρια παραγωγή φαρμάκων» και προσέθεσε πως «τρία εκατομμύρια Έλληνες ασθενείς και ασφαλισμένοι κάνουν χρήση του ελληνικού παραγόμενου φαρμάκου».

Ο πρόεδρος της ΠΕΦ στο ίδιο πλαίσιο επεσήμανε πως «η Ελλάδα πρέπει να πάψει να εισάγει αυτά που μπορεί να παράγει» και ανέφερε πως «αναδεικνύεται ότι είναι απαραίτητο να στηριζόμαστε στην εγχώρια παραγωγή φαρμάκου». Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «είναι σημαντικό αυτό, καθώς υπάρχουν ελλείψεις σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο σε βασικά φάρμακα, όπως αντιβιοτικά, καρδιολογικά, για το νευρικό σύστημα και αναισθησιολογικά» και υπογράμμισε πως «η ελληνική φαρμακοβιομηχανία στηρίζει τον Έλληνα ασθενή».

«Πρέπει να καταλάβουμε πως στηριζόμαστε στις δυνάμεις που έχει η χώρα»

Ο κ. Θεόδωρος Τρύφων παρατήρησε πως «είναι σημαντικό και χαίρομαι που αυτή τη στιγμή, αυτό που βλέπουμε εμείς, δηλαδή την σκληρή μάχη που δίνουν γιατροί και νοσηλευτές, μέσα στα νοσοκομεία σε εποχή υποχρηματοδότησης, το αντιλαμβάνεται όλη η κοινωνία» και προσέθεσε πως «πρέπει να καταλάβουμε πως στηριζόμαστε στις δυνάμεις που έχει η χώρα». Ο Γιώργος Αυτιάς αφού εξήρε την προσφορά θέσεων εργασίας της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας σε Έλληνες επιστήμονες, ρώτησε τον κ. Θεόδωρο Τρύφων για τον χρονικό ορίζοντα εύρεσης φαρμάκων κατά των συμπτωμάτων του κορωνοϊού. Ο Πρόεδρος της ΠΕΦ τόνισε πως «γίνονται πολλές μελέτες και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται σε δύο με τρεις μήνες» , ενώ προσέθεσε πως «κάποια φάρμακα βρίσκονται στην φάση 3, φάρμακα παλιά που έχουν διαπιστωμένη ασφάλεια». Ο Πρόεδρος της ΠΕΦ ανέφερε πως υπάρχει «παγκόσμιος συνασπισμός για την εύρεση φαρμάκου και πιστεύουμε πως η εύρεση φαρμάκων θα προηγηθεί του εμβολίου».

«Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία στηρίζει τη δύσκολη προσπάθεια που κάνουν η ελληνική κοινωνία, οικονομία και πολιτεία»

Ο κ. Θεόδωρος Τρύφων υπογράμμισε πως «ανάμεσα στις μελέτες που γίνονται υπάρχει και μία ελληνική ερευνητική προσπάθεια, η μελέτη Greco-19 η οποία ερευνά το φάρμακο κολχικίνη και την επίδρασή του στις επιπτώσεις του κορωνοϊού στους πνεύμονες και στην καρδιά» και τόνισε πως «πρόκειται για μία ερευνητική προσπάθεια που με χαρά υποστηρίζει μια ελληνική φαρμακοβιομηχανία». Τέλος, ο Πρόεδρος της ΠΕΦ ανέφερε πως «η ελληνική φαρμακοβιομηχανία και οι χιλιάδες εργαζόμενοί της εργάζονται νυχθημερόν για να στηρίξουν τη δύσκολη προσπάθεια που κάνουν η ελληνική κοινωνία, οικονομία και πολιτεία».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις