Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μεταναστευτικό: Σε επιφυλακή το Λιμενικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεταναστευτικό: Σε επιφυλακή το Λιμενικό

Μεταναστευτικό: Τα τελευταία εικοσιτετράωρα παράνομοι μετανάστες προσπάθησαν να εισέλθουν στην χώρα μας δια θαλάσσης.

Μεταναστευτικό: Σε επιφυλακή βρίσκονται οι δυνάμεις του λιμενικού σώματος σε όλα τα νησιά του Αιγαίου μετά τις κινήσεις που παρατηρήθηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα, όπου παράνομοι μετανάστες προσπάθησαν να εισέλθουν στην χώρα μας δια θαλάσσης. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι ο Ερντογάν εκμεταλλευόμενος την πανδημία του κορονοϊού θα θελήσει να στείλει εκ νέου στην χώρα μας πρόσφυγες και μετανάστες από τα τουρκικά παράλια. Για τον λόγο αυτός, όπως δήλωσε ο υπουργός ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ,το λιμενικό σώμα δεν εφησυχάζει, αλλά αντιθέτως ενισχύει τις περιπολίες στο Αιγαίο, ειδικότερα στα σημεία όπου είναι εγγύτερα στα τουρκικά παράλια.

Οι εκτιμήσεις της ελληνικής πλευράς κάνουν λόγο για συγκέντρωση σχεδόν πέντε εκατομμυρίων προσφύγων στο έδαφος της Τουρκίας, μεταξύ των οποίων και πολλοί από την Αφρική και την Ασία. Οι ίδιες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι Τούρκοι ενδέχεται να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν μια παρόμοια κατάσταση με αυτή του Έβρου και στα ελληνικά νησιά.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Εντατικότεροι έλεγχοι

Σφίγγει όλο και περισσότερο ο κλοιός για τους απείθαρχους συμπολίτες μας που δεν τηρούν τα μέτρα και ενδεχομένως ετοιμάζονται να «αποδράσουν» από τις πόλεις τις ημέρες του Πάσχα. Μετά από σύσκεψη των αρμόδιων υπουργών αποφασίστηκε η εντατικότερη, αλλά και ευδιάκριτη παρουσία της τροχαίας στις εθνικές οδούς, αλλά και στους παράδρομους αυτών. Μάλιστα το επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει και τους ελέγχους στα σημεία εξόδου των πόλεων που δεν έχουν διόδια ή που δεν οδηγούν απαραίτητα σε εθνική οδό. Οι έλεγχοι θα είναι επί εικοσιτετραώρου βάσεως και οι αστυνομικοί θα ελέγχουν πάσης φύσεως όχημα.

Παρόμοιοι θα είναι οι έλεγχοι και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς η πολιτεία θέλει να αποφύγει και τις μετακινήσεις πολιτών μεταξύ κωμοπόλεων ή χωριών που δεν συνδέονται μέσω του εθνικού οδικού άξονα. Σε αυτήν την περίπτωση τα πράγματα είναι λίγο ευκολότερα, γιατί οι δρόμοι που ενώνουν δύο χωριά ή δύο μικρότερες πόλεις είναι συνήθως ένας ή το πολύ δύο σε κάθε περίπτωση, γεγονός που καθιστά ευκολότερο τον έλεγχο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Χρήση της γονικής άδειας για τους γονείς που λαμβάνουν την άδεια ειδικού σκοπού, ζητάει ο Βασίλης Σπανάκης

Ο Τραμπ δείχνει την “πόρτα” στον κορυφαίο Φάουτσι – Το επίμαχο retweet

Κουκάκι: Ταυτίζεται με τον Μόρφου ο καταζητούμενος ιερέας – “Χτύπησε” μέσω Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις