Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορωνοϊός Βρετανία νεκροί: Μικρή πτώση στον αριθμό των θυμάτων
ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός Βρετανία νεκροί: Μικρή πτώση στον αριθμό των θυμάτων

Κορωνοϊός Βρετανία νεκροί: Αρνητικό το τεστ του Μπόρις Τζόνσον κατά την έξοδο από το νοσοκομείο.

Κορωνοϊός Βρετανία νεκροί: Μικρή πτώση παρουσίασε ο καθημερινός αριθμός νεκρών στη Βρετανία, καθώς οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν τη Δευτέρα 697 νέους θανάτους από τους 710 χθεσινούς. Συγκεκριμένα, 667 ασθενείς απεβίωσαν στην Αγγλία, 15 στην Ουαλία, 9 στη Σκωτία και 6 στη Βόρεια Ιρλανδία. Συνολικά, ο αριθμός των νεκρών στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον κορωνοϊό, ανήλθε σε 11. 329, ενώ τα κρούσματα σε 88. 621.

Την ίδια στιγμή, ο Μπόρις Τζόνσον εξετάστηκε και βγήκε αρνητικός, κατά την αποχώρησή του από το νοσοκομείο που νοσηλεύτηκε τις προηγούμενες ημέρες. Συνολικά 18.000 τεστ κορωνοϊού έχουν διενεργηθεί σε 24 ώρες στο Ηνωμένο Βασίλειο και η χώρα σημειώνει καλή πρόοδο προς την επίτευξη του στόχου της για 100.000 τεστ ημερησίως, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Η 21χρονη νοσηλεύτρια της Μ. Βρετανίας

Θλίψη και προβληματισμός επικρατεί για τον θάνατο της 21χρονης Katie Horne από το Sussex της Μεγάλης Βρετανίας. Η 21χρονη νοσηλεύτρια, μετά από σχετικές εξετάσεις, εισήχθη την προηγούμενη εβδομάδα στο νοσοκομείο Princess Royal Hospital του Haywards Heath και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο King’s College Hospital του Λονδίνου, ώστε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση. Εκεί, ωστόσο, εντοπίστηκε θετική στον κορονοϊό και, ως εκ τούτου, αποκλείστηκε από τη λίστα των μεταμοσχεύσεων.

Όπως δήλωσε η αδελφή της Emma στο BBC, η διπλή μάχη της Katie με την ηπατική ανεπάρκεια και τον κορονοϊό κράτησε 12 μέρες και, τελικά, κατέληξε το μεσημέρι του Σαββάτου (11/4). «Εάν ο οποιοσδήποτε χρειαζόταν βοήθεια, πάντα μπορούσες να στηριχτείς στην Kate ότι θα είναι εκεί. Ήταν τόσο χαρούμενη και γεμάτη ζωή». Η Tilly Carter, φίλη της άτυχης 21χρονης, έγραψε στα social media: «Ο παράδεισος κέρδισε ακόμα έναν άγγελο… Θα την αγαπάμε για πάντα και θα βρίσκεται μέσα στις καρδιές μας». Η κηδεία της νεαρής γυναίκας θα γίνει σε κλειστό κύκλο 10 ατόμων, όπως προβλέπουν οι σχετικοί περιορισμοί.

Δείτε ακόμα

Θετικός στον ιό και ο ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφος Τζορτζ Στεφανόπουλος

«Μουσουλμάνοι, το τζαμί σας καλεί» – Οι πιστοί αψηφούν τα μέτρα

“Θα το κάνουμε μέχρι να σκοτώσουμε τον κορονοϊο” – Οι απίθανοι αστυνομικοί στον Παναμά!

Πάνω από 1,8 εκατ. κρούσματα παγκοσμίως, μειωμένα τα νούμερα το τελευταίο 24ωρο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις