Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστείες: Συμμορίες εν μέσω κορονοϊού
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες: Συμμορίες εν μέσω κορονοϊού

Ληστείες: Συμμορία Αλβανών κακοποιών πίσω από τη ληστεία ηλικιωμένων την 22α Μαρτίου στο σπίτι τους σε χωριό της Κορινθίας

Ληστείες: Τριανταεννιάχρονος Αλβανός κακοποιός, που διέμενε παράνομα στη χώρα, εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Κόρινθο, ως ένας από τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι εισέβαλαν, χτύπησαν και λήστεψαν ανδρόγυνο ηλικιωμένων, σε χωριό της Κορινθίας, στις μέρες του κορονοϊού. Φορώντας κουκούλες στα κεφάλια και γάντια στα χέρια, εισέβαλαν ξημερώματα στο σπίτι των ηλικιωμένων, οι οποίοι κοιμούνταν και τρομοκρατημένοι από τους θορύβους ξύπνησαν. Οι τουλάχιστον τρεις σκληροί κακοποιοί, τους ακινητοποίησαν και άρχισαν να τους χτυπούν για να αποκαλύψουν που έχουν κρυμμένα χρήματα και κοσμήματα.

Οι άτυχοι ηλικιωμένοι δεν είχαν χρήματα και οι Αλβανοί κουκουλοφόροι, αφού έκαναν άνω κάτω όλα τα σημεία του σπιτιού, βρήκαν και άρπαξαν κοσμήματα και ρολόγια και διέφυγαν, αφήνοντας σε σοκ και αιμόφυρτους τους ηλικιωμένους. Ομάδα αστυνομικών έφθασε επί τόπου μετά την καταγγελία των ηλικιωμένων για τις τρομακτικές στιγμές που έζησαν μέσα στο σπίτι τους. Συνεργείο της Σήμανσης πήρε αποτυπώματα από όλους τους χώρους όπου κινήθηκαν οι δράστες.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ληστείες: Ένταλμα σύλληψης

Εν τέλει οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση, έφθασαν στην ταυτοποίηση του 39χρονου Αλβανού. Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν υπεβλήθησαν στις δικαστικές Αρχές και ο ανακριτής Κορίνθου εξέδωσε ένταλμα συλλήψεως για τον 39χρονο. Τον εντόπισαν να κινείται μέσα στην πόλη της Κορίνθου και του πέρασαν χειροπέδες. Για τη ληστεία τρόμου, που ως συμβάν δεν είχε δει έως τώρα το φως της δημοσιότητας, καθώς δεν ανακοινώθηκε ποτέ από την Αστυνομία, παρά μόνο όταν συνελήφθη ο ένας από τους τουλάχιστον τρεις κακοποιούς που απαρτίζουν τη σκληρή συμομρία των ληστών.

Με τη χρήση σωματικής βίας

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι όπως προέκυψε «ο 39χρονος, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, την 22.3.2020 εισήλθαν σε οικία των ανωτέρω ηλικιωμένων και με τη χρήση σωματικής βίας, τους αφαίρεσαν κοσμήματα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου εντόπισαν τον 39χρονο και τον συνέλαβαν μετά από Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Κορίνθου, για ληστεία, ενώ επιπλέον διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στη Χώρα μας».

Η έρευνα συνεχίζεται

Ενώ ο 39χρονος Αλβανός υπήκοος παραπέμφθηκε από τον εισαγγελέα στον αρμόδιο ανακριτή Κορίνθου για να απολογηθεί η Αστυνομία στην Κόρινθο συνεχίζει την έρευνα με την ίδια ένταση. Και για την ταυτοποίηση και σύλληψη και των υπόλοιπων κουκουλοφόρων ληστών, οι οποίοι μπορεί να συνεχίζουν τις ληστρικές επιδρομές τρόμου, αλλά και για να διαπιστωθεί σε πόσες άλλες περιπτώσεις εισβολών σε σπίτια η σε άλλους στόχους εμπλέκεται η ομάδα αυτή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τότε να πηγαίνετε στο νοσοκομείο – «Καμπανάκι» Τσιόδρα για τα εγκεφαλικά

Αν θέλουν να γελοιοποιηθούν ας μου βάλουν πρόστιμο, λέει ο “δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ”

“Ο χωριάτης που αρέσει στις λαικές!” – Επίθεση της… Πλουσίας στον Χαρδαλιά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις