Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φλοίσβος σήμερα: Παρά τις συστάσεις, “γέμισε” η παραλία περπατητές
ΕΛΛΑΔΑ

Φλοίσβος σήμερα: Παρά τις συστάσεις, “γέμισε” η παραλία περπατητές

Φλοίσβος σήμερα: Κόσμο σε αρκετές περιοχές της Αττικής έβγαλε ο καλός καιρός στην πρωτεύουσα μετά από αρκετές ημέρες κακοκαιρίας.

Φλοίσβος σήμερα: Παρά τις αυστηρές συστάσεις και τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις πολλοί ήταν οι Αθηναίοι που έσπευσαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην παραλία του Φλοίσβου. Όπως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός, δεκάδες πολίτες, μικροί και μεγάλοι με ποδήλατα, πατίνια και με τα πόδια, εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό, βγήκαν για βόλτα. Μάλιστα κάποιοι δεν απέφυγαν τον πειρασμό και βούτηξαν για μπάνιο, παρότι απαγορεύεται. Εικόνες οι οποίες ασφαλώς δεν παραπέμπουν σε καραντίνα και περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων. Και ταυτόχρονα ανεβάζουν την αγωνία στους ειδικούς και στην κυβέρνηση για το τι θα γίνει τις επόμενες κρίσιμες ημέρες, εφόσον ο καιρός αποτελεί «σύμμαχο» για τέτοιες εικόνες.

Παρέμβαση της ΔΙΑΣ στο Παγκράτι

Την ίδια ώρα στο Παγκράτι, στην πλατεία Βαρνάβα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ παρενέβησαν προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός από πολίτες που είχαν βγει βόλτα για καφέ καθώς δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική λύση από τη στιγμή που δημόσιοι χώροι άθλησης, παιδικές χαρές και οργανωμένες πλαζ έχουν σφραγιστεί από τις υπηρεσίες.

Αντίθετα πιο αποθαρρυντικές ήταν οι εικόνες που καταγράφηκαν σε λαϊκή αγορά στον Νέο Κόσμο με τους πάγκους να είναι σε μικρή απόσταση ο ένας από τον άλλο και τους πολίτες να μην τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

Παρόμοια εικόνα και στη Θεσσαλονίκη στην λαϊκή αγορά της οδού Βούλγαρη στην οποία όπως φαίνεται στο βίντεο του seleo.gr δεκάδες καταναλωτές συνωστίζονταν ανάμεσα στους πάγκους χωρίς να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Καταγγελία Πατούλη: Έσπασαν το λουκέτο στο “Πάρκο Τρίτση” για να κάνουν βόλτες

Σε μια σοβαρή καταγγελία που, όπως είπε, δείχνει ότι ορισμένοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι ο κίνδυνος με τον κορονοϊό δεν έχει περάσει, έκανε μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Πατούλης στο ΘΕΜΑ, “το απόγευμα της Παρασκευής έσπασαν λουκέτα, πήραν πινακίδες και εκατοντάδες άτομα έκαναν συνάθροιση που διαλύθηκε με ήρεμη παρέμβαση αστυνομικών”. Κατά την εκτίμησή του, δε, η συνάθροιση οργανώθηκε μέσω των social media ή με άλλο τρόπο μέσω διαδικτύου.

Ο περιφερειάρχης Αττικής σημείωσε ότι αυτή είναι η δεύτερη ένδειξη ότι ορισμένοι κινούνται “μάλλον ακούγοντας τα αισιόδοξα μηνύματα για τη χώρα χωρίς, όμως, να υπάρχει λήξη του κινδύνου” μετά τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Περιφέρεια Αττικής για αύξηση κατά 18% της κίνησης σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις