Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τζάκρη Βουλή: Ακραίες ατάκες για τεχνητή παράταση της κρίσης και δουλίτσες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζάκρη Βουλή: Ακραίες ατάκες για τεχνητή παράταση της κρίσης και δουλίτσες

Τζάκρη Βουλή: "Εμείς κλεισμένοι μέσα στα σπίτια και η αστυνομία απέξω, μήπως σκέφτεστε να παρατείνετε την καμπάνια όσο το δυνατό περισσότερο;", αναρωτήθηκαν.

Τζάκρη Βουλή: Ευκαιρία κριτικής κατά της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ενημέρωση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής από τον Στέλιο Πέτσα για το πρόγραμμα ενημέρωσης των 11 εκατομμυρίων ευρώ προς τα μέσα ενημέρωσης για την καμπάνια για τον κορονοϊό. Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσαν ζήτημα διαφάνειας ως προς την διαχείριση του κονδυλίου, όμως κάποιες τοποθετήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν αίσθηση.

Η Θεοδώρα Τζάκρη έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι η κυβέρνηση “στήνει” τεχνητή παράταση της κρίσης ώστε να κάνει με την ησυχία της, τις δουλειές της. Επικαλούμενη την πρόθεση της κυβέρνησης να επεκτείνει τη καμπάνια “μένουμε σπίτι” έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο διερωτήθηκε απευθυνόμενη προς τον Στέλιο Πέτσα “Ξέρετε κάτι; Θα πάμε σε έξαρση της επιδημίας; Πρέπει να προσκομίσετε στη Βουλή αναλυτική κατάσταση των ΜΜΕ που θα χρηματοδοτηθούν από την συγκεκριμένη καμπάνια και τα ποσά που θα πάρει το καθένα. Μήπως πιστεύετε ότι έτσι οι δουλειές γίνονται καλύτερα; Εμείς κλεισμένοι μέσα στα σπίτια και η αστυνομία απέξω, μήπως σκέφτεστε να παρατείνετε την καμπάνια όσο το δυνατό περισσότερο;”.

Αποκλείσατε το Documento

Η κυρία Τζάκρη αναφέρθηκε ονομαστικά στην “Εφημερίδα των Συντακτών” και στο Documento. Για την πρώτη ισχυρίστηκε ότι θα πάρει το 1/100 σε σχέση με κυβερνητική εφημερίδα, ενώ για τη δεύτερη είπε ότι θα αποκλειστεί. Και συνέχισε στο ίδιο ύφος “Δεν σας ρωτώ πού βρήκατε τα χρήματα για να τα μοιράσετε. Ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να μην σας παραδώσει άδεια ταμεία. Θα μπορούσατε να στείλετε ένα υπάλληλο να πάρει τα χρήματα από την Τράπεζα της Ελλάδας και να τα μοιράζει η γραμματέας σας έξω από το γραφείο σας”.

Αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του Γιώργου Κατρούγκαλου ο οποίος έφτασε στο σημείο να ασκήσει κριτική στα εγκωμιαστικά δημοσιεύματα για την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. “Έχουμε μια αγιοποίηση του Πρωθυπουργού στα όρια της γραφικότητας μέχρι και νέο Μωυσή έχουμε ακούσει να τον χαρακτηρίζουν” δήλωσε ο πρώην υπουργός.

Ντροπή, σχολίασε ο Στυλιανίδης

Νωρίτερα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εξέφρασε την άποψη ότι “υπάρχει ένα ενιαίο και μόνο αφήγημα που είναι το Κυβερνητικό αφήγημα, το οποίο προβάλλεται. Έχουν καταργηθεί απολύτως η πολυφωνία, ο πλουραλισμός, η αντιπαράθεση, η σύνθεση, η συνεργασία. Η αναζήτηση συναίνεσης δεν μπορεί να γίνει με λευκή επιταγή”. Οι τοποθετήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως της κυρίας Τζάκρη, προκάλεσαν την δυσφορία του υφυπουργού Στέλιου Πέτσα, αλλά και άλλων βουλευτών της ΝΔ. Ο κ. Πέτσας αρνήθηκε να σχολιάσει την τοποθέτηση της βουλευτή υπογραμμίζοντας πάντως ότι τον εξέπληξε το ύφος της. “Ντροπή την ώρα που έχουμε βγει στα χαρακώματα για να αντιμετωπίσουμε τον άγνωστο ιό. Κάποιοι να μας πυροβολούν από πίσω” σχολίασε με νόημα ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης.

Δείτε ακόμη

Ρεζίλι ο Μπάρκας (ΣΥΡΙΖΑ) – Πέρασε… τρολ για τον Άδωνι!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις