Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γλέντι Ρομά – Λάρισα: Ο κορονοϊός «θερίζει» αλλά… τον χαβά τους
ΕΛΛΑΔΑ

Γλέντι Ρομά – Λάρισα: Ο κορονοϊός «θερίζει» αλλά… τον χαβά τους

Γλέντι Ρομά - Λάρισα: Ρομά γλεντούν ανενόχλητοι αγνοώντας την κρισιμότητα της κατάστασης.

Γλέντι Ρομά – Λάρισα: Συναγερμό στις αρχές προκάλεσε το αποτέλεσμα των τεστ κορονοϊού στον οικισμό των Ρομά Νέας Σμύρνης Λάρισας, καθώς εντοπίστηκαν 20 κρούσματα. Στο βίντεο που η λήψη του έγινε σήμερα τα ξημερώματα, δηλαδή ενώ είχε ξεκινήσει η καραντίνα στην περιοχή με κυβερνητική απόφαση, Ρομά γλεντούν ανενόχλητοι αγνοώντας επιδεικτικά την κρισιμότητα της κατάστασης. Αυτό εξάλλου είχε πει και ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης που σε πρόσφατη δήλωσή του είχε μιλήσει για «ιδιαίτερο τρόπο διαβίωσης».

Επιπλέον, είχε παραδεχθεί πως «οι γάμοι δεν έχουν σταματήσει… και οι γάμοι των Ρομά σημαίνουν τρεις μέρες με γλέντια και νταούλια». Οι κάτοικοι από μέρες καταγγέλλουν ότι ενώ τηλεφωνούν στην αστυνομία, η απάντηση που λαμβάνουν είναι πως «δεν μπορεί να κάνει κάτι». Έτσι, ένας εξ’ αυτών αποφάσισε να μεταδώσει «ζωντανά» στα social media το γλέντι σήμερα τα ξημερώματα, προκαλώντας την άμεση επέμβαση των περιπολικών.

Δείτε εδώ το βίντεο με το… γλέντι

Επίσκεψη Τσιόδρα – Χαρδαλιά

Υπενθυμίζεται πως στην πόλη μετέβησαν σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς.  Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στον οικισμό Ρομά ήταν ένας 32χρονος, ενώ έπειτα από ελέγχους του ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν 20 κρούσματα γεγονός που οδήγησε τις αρχές στην απόφαση να μπει σε καραντίνα η περιοχή. Τα περιοριστικά μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από τις 11 το βράδυ της Πέμπτης με εντολή του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Βασίλη Παπαγεωργίου, και πλέον η περιοχή που έχει τεθεί σε καραντίνα επιτηρείται από ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Λόγω της κρισιμότητα της καστάστασης μετέβησαν σήμερα στη Λάρισα με ελικόπτερο σούπερ πούμα της Πυροσβεστικής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού σε μεγάλο αριθμό του πληθυσμού.

Δηλώσεις δημάρχου Λάρισας

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του δήμαρχου Λάρισας, Απόστολου Καλογιάννη ο οποίος τόνισε πρόκειται για εξέλιξη που απευχόταν να συμβεί. Παράλληλα, ο κ. Καλογιάννης σημείωσε ότι «δεν τηρούνταν τα μέτρα προστασίας (σ.σ. στον οικισμό των Ρομά), είχαν παρατηρηθεί συνωστισμοί. Πρόκειται για οικισμό στα όρια του αστικού ιστού και αυτό δυσκολεύει την καραντίνα».

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Ντίνος Γιαννακόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι «δυστυχώς από σήμερα η πόλη της Λάρισας κρατά μία υγειονομική βόμβα στα χέρια της. Ότι δεν θέλαμε να γίνει το προηγούμενο διάστημα και το διαφυλάτταμε σαν κόρη οφθαλμού, εκτός από ορισμένους ανεγκέφαλους, έγινε σε λίγες ώρες»

Δείτε ακόμα

Απίστευτο! Οι Ρομά ζήτησαν τον λόγο από Τσιόδρα – Χαρδαλιά για την καραντίνα!

Στον οικισμό των Ρομά στη Λάρισα Χαρδαλιάς και Τσιόδρας

Βίντεο – σοκ: Η στιγμή της σύγκρουσης πυροσβεστικού με ΙΧ στην Κρήτη

Η μοναδική συμπαράσταση της Ελλάδας στην Ισπανία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις