alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ισπανική σημαία – Βουλή: Η συγκινητική κίνηση της Ελλάδας
ΕΛΛΑΔΑ

Ισπανική σημαία – Βουλή: Η συγκινητική κίνηση της Ελλάδας

Ισπανική σημαία - Βουλή: Στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων αλλά και στο υπουργείο Εξωτερικών κυματίζει από σήμερα η ισπανική σημαία.

Ισπανική σημαία – Βουλή: Τόσο στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, όσο και στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών η Ελλάδα πρόκειται να εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή της απέναντι στην χώρα με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο. Συγκεκριμένα, στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων αλλά και στο υπουργείο Εξωτερικών κυματίζει από σήμερα η ισπανική σημαία μαζί με την ελληνική και εκείνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο ισπανικό λαό εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19. Με απόφαση του προέδρου της Βουλής, από το απόγευμα της Παρασκευής και για ένα τριήμερο, κάθε βράδυ, η πρόσοψη του ελληνικού Κοινοβουλίου θα φωταγωγηθεί με τα χρώματα του εθνικού συμβόλου της Ισπανίας. Κατά τη συμβολική τελετή που πραγματοποιήθηκε, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας συνόδευσε τον πρεσβευτή της Ισπανίας στην Αθήνα Ενρίκε Βιγκέρα, στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Από εκεί, απέδωσαν τιμή στα εθνικά σύμβολα των δύο χωρών, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Η πρωτοβουλία της ανάρτησης της ισπανικής σημαίας στο ελληνικό Κοινοβούλιο έγινε έπειτα από εισήγηση του υπουργού Εξωτερικών προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος παρέστη νωρίτερα σήμερα το πρωί σε ανάλογη εκδήλωση έπαρσης της ελληνικής και ισπανικής σημαίας στο υπουργείο Εξωτερικών.

Δένδιας: ««Ας θυμηθούμε ότι από τις στάχτες του πολέμου προέκυψε το φιλόδοξο πείραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν είστε μόνοι, οι πολίτες της Ελλάδας είναι μαζί σας σε αυτόν τον αγώνα που θα κερδίσουμε μαζί», επισήμανε απευθυνόμενος στα ισπανικά στο λαό της Ισπανίας ο υπουργός Εξωτερικών, ενώ εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια της κυβέρνησης προς όσους έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα και την αμέριστη συμπαράσταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. «Η κρίση που αντιμετωπίζουμε είναι, κατά κοινή παραδοχή, η μεγαλύτερη που αντιμετωπίζουν οι γενιές της Ευρώπης από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», σημείωσε ο κ. Δένδιας και επισήμανε: «Ας θυμηθούμε όμως ότι από τις στάχτες του πολέμου προέκυψε το φιλόδοξο πείραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κοινής μας οικογένειας, το πιο φιλόδοξο πείραμα συμπόρευσης κρατών και λαών στην ιστορία της ανθρωπότητας».

«Είναι η ώρα να γίνουν τα απαραίτητα ώστε την επαύριον της κρίσης, η Ένωση να έχει σταθεί στο ύψος των μοναδικών περιστάσεων, να βγούμε από την κρίση ενισχυμένοι, να βγούμε από την κρίση ενωμένοι», τόνισε και προσέθεσε: «Αυτό σημαίνει να μην έχουμε αφήσει πίσω κανέναν, κανένα κράτος, κανέναν πολίτη, κανένα θύμα. Να έχουμε ενισχύσει τα θεμέλια του κοινού μας ευρωπαϊκού σπιτιού, του οικοδομημένου με σπουδαία υλικά, εκ των οποίων το πιο απαραίτητο υπήρξε διαχρονικά η αλληλεγγύη».

Το «ευχαριστώ» του Ισπανού πρέσβη

Από την πλευρά του, ο Ισπανός πρέσβης, εμφανώς συγκινημένος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την οργάνωση της τελετής. «Αγαπητοί φίλοι, δείχνοντας την αλληλεγγύη σας στην Ισπανία μέσω αυτής της τελετής σήμερα, είναι μια καλή υπενθύμιση για να συνειδητοποιήσουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί φίλοι μας. Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι αυτή η χειρονομία δεν θα περάσει απαρατήρητη στην Ισπανία».

Ο κ. Βιγκέρα υπογράμμισε τη βαθιά θλίψη όλων για τους περισσότερους από 15.000 Ισπανούς πολίτες που έχασαν τη ζωή τους ως συνέπεια του κορονοϊού. Ωστόσο, όπως επισήμανε, η Ισπανία δεν χάνει την ελπίδα της, καθώς περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι έχουν ήδη ανακάμψει από την ασθένεια, ο υψηλότερος αριθμός στον κόσμο μετά την Κίνα, ενώ «πρόσφατα στοιχεία υποδηλώνουν ότι ενδέχεται να εισερχόμαστε σε μια νέα φάση όπου ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σταθεροποιείται ή μειώνεται, ενώ ο αριθμός των θεραπευμένων συνεχίζει να αυξάνεται».

Οι έπαινοι του πρέσβη στην κυβέρνηση

Εξέφρασε ακόμη τη στήριξή του στον ελληνικό λαό, που επίσης έπρεπε να προσαρμοστεί στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας. «Ως χώρα της Νότιας Ευρώπης είμαστε συνηθισμένοι σαν εσάς να απολαμβάνουμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας έξω στην ύπαιθρο, κάτω από τον όμορφο μεσογειακό ήλιο, που μοιραζόμαστε, και γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο δύσκολος μπορεί να είναι αυτός ο περιορισμός», σημείωσε.

«Επιτρέψτε μου, επίσης, ως κάτοικος στην Αθήνα, να επαινέσω την ελληνική κυβέρνηση για τη σωστή διαχείριση της κατάστασης, χάρη στην οποία οι υγειονομικές συνέπειες εδώ στην Ελλάδα δεν είναι τόσο δραματικές όσο στις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες» προσέθεσε. Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, συμπεριλαμβανομένης της Προέδρου της Δημοκρατίας, που βρήκαν χρόνο σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία να απευθύνουν στον ισπανικό λαό μηνύματα θλίψης και αλληλεγγύης.

Δείτε ακόμα

Ο δήμος Γλυφάδας τιμά τους ήρωες με τις λευκές μπλούζες – Mε ένα τεράστιο πανί (vid)

“Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση” στη Λάρισα – Άρχισαν τα τεστ στους Ρομά

Κλειστά τα σχολεία έως τις 10 Μαΐου

Καθηγητής Σιέττος: “Δεν τελειώσαμε με την πανδημία, υπάρχει κίνδυνος αλλεπάλληλων κυμάτων”